07 / 05 / 2024

konut sigortası zorunluluğu

konut sigortası zorunluluğu

Konut sigortası ile ev ve eşyalar yangından depreme, hırsızlıktan teröre kadar pek çok riske karşı toplu güvence altına alınabiliyor. Peki, konut sigortası zorunlu mu? Zorunlu değil mi?

Orman yangınları konut sigortasına talebi artırdı!

İklim değişikliğinin sebep olduğu aşırı sıcaklar, son dönemlerde Türkiye'nin Ege ve Akdeniz başta olmak üzere birçok bölgesinde orman yangınlarına neden oluyor. Bu durum bölgede yaşayan halk ve yazlık sahiplerini tedirgin ederken, konut sigortasına olan talebi de oldukça artırdı.

Konut kredisinde DASK ve konut sigortası zorunlu mu, değil mi?

Konut satın almak isteyen kimseler bankaların sunduğu kredilere müracaat edebiliyor. Bankalar ise bu süreçte bazı sigortaların yapılmasını talep edebiliyor. Peki, konut kredisinde DASK ve konut sigortası zorunlu mu?

Konut sigortasının önemi iklim krizinin neden olduğu felaketlerle arttı!

Ray Sigorta Genel Müdürü Koray Erdoğan, konut sigortasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Konut sigortası, evleri hasarlara karşı koruma altına alıyor. Erdoğan, konut sigortası yaptıranın bir daha vazgeçemediğini belirtti.

Konut sigortasında hangi hasarlar ödeniyor?

Çok sayıda ev sahibinin önemsiz olarak düşündüğü konut sigortası çoğu zaman hayati önem taşıyor. Peki konut sigortasında hangi masraflar ödenir? Konut sigortası yaparken nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

Konut sigortasının karşıladığı ve karşılamadığı hasarlar!

Çoğu vatandaş yıllarca sigortaların gereksiz olduğunu düşündü. Birçok kişi evini sigortalatmadı. Ancak konut sigortası birçok zarar ve hasara karşı evinizi güvenceye alıyor. İşte konut sigortasıyla ilgili detaylar...

Konut sigortasında hangi hasarlar karşılanır?

Çoğu kişi sigortayı yıllarca gereksiz gördü. Sigorta için ödenen paralara israf denildi. Oysa konut sigortası birçok hasara karşı evinizi güvence altına alır. Peki konut sigortası hangi zararları karşılar, hangi zararları karşılamaz?

Konut sigortasında 'komşu' avantajı!

Konut sigortası yaptıranlar karşı tarafa verdikleri zararları da teminat altına almak istiyor. Bu durum konut sigortasına eklenip aktifleşebiliyor.

Konut sigortası hangi hasarları karşılıyor?

Türkiye geneline bakıldığında, konutların sadece yüzde 22'sinin sigortalı olduğu görülüyor. Peki konut sigortası oranı neden bu kadar az? Sigorta çok mu pahalı? Konut sigortası hangi hasarları karşılar? İşte konut sigortasına ilişkin detaylar...

Konut sigortasının genel şartları neler?

Konut sigortası geniş poliçe kapsamı sebebi ile konut sigortası evlerini güvence altına almak isteyen vatandaşlar tarafından tercih ediliyor. Peki konut sigortası neleri kapsıyor? İşte konut sigortası ile ilgili merak edilen her şey...

Konut sigortası hakkında bilinmesi gereken her şey!

Konut sigortasıyla bir evde yaşanacak tüm olumsuzlukların önüne geçilebiliyor. Ülkemizde en çok yaptırılan sigorta türlerinin de başında gelen konut sigortası son zamanlarda vatandaşların merak edip araştırdığı bir konu oldu. İşte konut sigortasıyla ilgili merak edilen her şey...

Konut sigortası yaptırmayı düşünenler dikkat!

Türkiye'de en çok yaptırılan sigorta türleri arasında konut sigortası ilk sırada bulunuyor. Geniş poliçe kapsamı sebebi ile konut sigortası evlerini güvence altına almak isteyen vatandaşlar tarafından tercih edilen konut sigortasına ilişkin detaylar merak ediliyor...

Konut sigortasının karşılamadığı durumlar!

Evini güvence altına almak isteyenlerin merak ettiği konulardan biri de konut sigortasının karşılamadığı durumların hangileri olduğu. Konut sigortası yaptıracak ev sahipleri, bu sigortanın evlerindeki hangi riski karşılayıp karşılamadığını araştırıyor. İşte konut sigortasının karşılamadığı durumlar.

Konut sigortası hangi durumları karşılamaz?

Evini güvence altına almak isteyen vatandaşlar konut sigortasının karşılamadığı durumları merak ediyor. Konut sigortası yaptıracak kişiler, bu sigortanın evlerindeki hangi riski karşılayıp karşılamadığını öğrenmek istiyor. Peki konut sigortası hangi durumları karşılamıyor?

konut sigortası zorunluluğu Haberi

konut sigortası zorunluluğu

Konut sigortası zorunlu mu?

Konut sigortası ile ev ve eşyalar yangından depreme, hırsızlıktan teröre kadar pek çok riske karşı toplu güvence altına alınabiliyor. Konut sigortası isteğe bağlı bir sigorta türü olarak karşımıza çıkıyor.


Konut sigortası teminatları sigorta şirketlerine göre farklılık göstermekle birlikte hepsinde ortak olan ana teminat yangın teminatı olarak ifade ediliyor.


Yangın teminatı: Yangın, yıldırımın ve infilakın neden olduğu zararları güvence altına alıyor. Konut Sigortasında Bulunan Ek Teminatlar şu şekilde sıralanıyor.


Sel/su baskını

Cam kırılması

Ferdi kaza

Hırsızlık

Yardım hizmetleri

Enflasyondan korunma

Deprem ve yanardağ püskürmesi

Aile reisi sorumluluğu

Dahili su

Yer kayması

Araç çarpması

Fırtına

Duman

Kar ağırlığı

Yangın mali mesuliyet ve kira kaybı

Enkaz kaldırma



Konut sigortası nasıl iptal edilir?



Işıl Seren...