07 / 05 / 2024

konut sözleşmeleri düzenleme 2022

konut sözleşmeleri düzenleme 2022

Tüketicilerin en çok şikayetçi olduğu alanlardaki haksızlıkları engellemeye yönelik düzenleme için adım atıldı. Peki, bütün bunlar tüketici yasası hakları açısından ne gibi sonuçlara neden olacak? Bu tasarıdaki hangi maddeler mutlaka yasa kapsamına dahil edilmeli? Uzman isimler açıklamada bulundu...

Konut ve devre mülk alımlarındaki mağduriyetler gideriliyor!

Tüketici Kanunu’nda değişikliğe gidiliyor. AK Parti tarafından hazırlanan taslağa göre, henüz bitirilmemiş inşaattan alınan konutlarla ilgili “zamanında teslim edilmesi zorunludur” hükmü ilave edilecek. Tüketicilerle ön ödemeli devre tatil sözleşmesi yapılamayacak. 

Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliğinde Değişiklik!

Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31962 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Panora GYO 2021'de 2 milyon TL'lik kira sözleşmesi düzenledi!

Panora GYO tarafından yıllık toplam kira geliri yaklaşık 1 milyon 983 bin TL olan ve 2021 yılı için farklı tarihlerde düzenlenen kira sözleşmeleri, Funda Pastanesi, Utopian, Maiame, Dyson, Nespresso, Kısmet By Milka, Altınbaş, Fakir şeklinde açıklandı.

Kira sözleşmeleri döviz kurundaki artıştan nasıl etkilendi?

Hukukçu Cüneyd Altıparmak, Açık Görüş'te döviz kurlarının kira sözleşmelerine etkisini anlattığı bir yazı kaleme aldı. İşte Cüneyd Altıparmak'ın 'Döviz üzerinden yapılan sözleşmelerin akıbeti' başlıklı yazısı...

KİPTAŞ Gürpınar projesinde hak sahipleri resmi sözleşmeleri imzalıyor!

KİPTAŞ, Beylikdüzü Gürpınar Mahallesi'ndeki dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Proje alanında riskli yapıların yıkımı sürüyor. Aynı zamanda hak sahipleri resmi sözleşmeleri imzalamaya başladı.

Dövizle kira sözleşmesi dönemi sona erdi!

Dövizle yapılan kira sözleşmeleri için iki yıllık sürenin sonuna gelindi. Hazine ve Maliye Bakanlığı sözleşmelere TL olarak devam edilecek açıklamasında bulundu.

Kira sözleşmeleri ve tarafların yükümlülükleri!

Konut veya çatılı iş yeri kiralama işlemlerinde kiralanan taşınmazların altı aydan daha uzun süreli kiralanması gerekiyor. Peki kira sözleşmeleri ve tarafların yükümlülükleri nelerdir? İşte tm merak edilenler...

Kira sözleşmeleri hazırlanırken nelere dikkat edilmeli?

Kira sözleşmeleri basit hukuki işlemlerden sayılmakta ve vatandaşlar tarafından gerek kiracı gerekse de kiralayan sıfatı ile rastgele düzenlenmektedir. Ancak, sözleşmede bulunan veya bulunmayan herhangi bir madde hak mağduriyetine sebep olabilir... 

Çorum Kargı TOKİ'de sözleşme dönemi sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Çorum Kargı projesinde yer alan konutlar için sözleşme dönemi bugün itibariyle sona eriyor.

Tokat Dedeli emekli TOKİ'de sözleşme dönemi başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın TOKİ Tokat Dedeli projesinde yer alan konutlar için sözleşme dönemi bugün itibariyle başlıyor.

TOKİ Yozgat Yenifakılı'da sözleşme dönemi sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Yozgat Yenifakılı projesi için sözleşme dönemi bugün itibariyle sona eriyor.

TOKİ Kırşehir Kayabaşı'nda sözleşme dönemi sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Kırşehir Kayabaşı projesindeki daireler için sözleşme dönemi bugün itibariyle sona eriyor.

Sinop Dikmen TOKİ'de sözleşme dönemi sona eriyor!

TOKİ Sinop Dikmen projesinde yer alan 94 adet konut için sözleşme dönemi bugün itibariyle sona eriyor.

Toplu Konut Sözleşmeleri Esaslarında Değişiklik Yönetmeliği!

Toplu Konut Kanunu Kapsamında Yapılacak Sözleşmelerde Uygulanacak Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esaslar Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer aldı...

konut sözleşmeleri düzenleme 2022 Haberi

konut sözleşmeleri düzenleme 2022

Tüketicilerin en çok şikayetçi olduğu alanlardaki haksızlıkları engellemeye yönelik düzenleme için adım atıldı. Milliyet'ten Gülşah Karaman ve Betül Yasemin Keskin'in haberine göre; AK Parti’nin Tüketici Kanunu’nda yapmayı öngördüğü değişikliklere ilişkin yasa taslağı çalışmaları hızlandı. Konut alımından devre mülk tatil satışına, taksitli alışverişten abonelik hizmetine, tüketicilerin en fazla mağdur olduğu konulardaki düzenlemeler netleşmeye başladı.

Taslağa göre bir konutun birden fazla kişiye satışı yapılması, üstünde haciz olması gibi problemler tüketici mağduriyetine neden olunmadan çözülecek. Satış vaadi sözleşmeleri noter huzurunda gerçekleştirilecek. Bu şekilde tüketici aldığı konut üzerinde ipotek ve haciz bulunup bulunmadığını görebilecek. 

Devre tatiller de düzenleme kapsamında bulunuyor. Devre mülk sözleşmelerinde sözleşme süresi 10 seneden az yapılamayacak. Kat irtifakı kurulmadan satış gerçekleştirilemeyecek. Telefon, internet aboneliği gibi konularda da sürenin 24 aydan 12...