28 / 04 / 2024

konut stoğu 2014

konut stoğu 2014

Uzmanlar konut sektöründe yaşanan talep daralmasının etkisiyle Türkiye genelinde 1 milyonun üzerinde stok oluştuğuna dikkat çekiyor. Yetkililer, kurlardaki daralmayla yükselen yabancı talebinin sektöre nefes aldırdığını vurguluyor...

İnşaat sektöründe aşırı stok oluşumu varsa daha yakından izlenmeli!

Habertürk Gazetesi yazarlarından Hakan Özyıldız'ın bugünkü yazısına göre; Büyüme verileri açıklanınca en çok özel sektör yatırımlarında görülen ivme ve stok birikiminde görülen artış dikkatimi çekti.

İnşaat sektörünün elinde 2 milyon konut stoğu var! Cazip krediler piyasayı canlandıracak mı?

Konut edinimi ve üretimi konusunda hükümetin yürüttüğü projeler, cazip kredi koşulları ve KGF kredi paketi fiyatları piyasayı canlandıracak mı? Fiyatlar tırmanacak mı?

Konutta KDV indirimi sonrası Anadolu'da konut fiyatları uçacak! İşte evlerin en çok prim yapacağı iller

Cumhurbaşkanlığı Kararı ile konutların net 150 metrekareye kadar olan kısmı için KDV oranı 1 Nisan'dan itibaren yüzde 18'den yüzde 8'e indirilecek. Söz konusu düzenleme sonrası Anadolu'da konut fiyatları uçuşa geçecek.

Ege sahillerinde konut fiyatları uçuşa geçti!

Yazlık bölgelerinde en çok talep gören yer Ege oluyor. Pandemiyle birlikte Ege'deki her kente talep arttı. İnsanların Ege'ye akın etmesinin ardından konut fiyatları da uçuşa geçti...

Batman'da konut fiyatları uçuşa geçti!

Çimento fiyatlarında meydana gelen artış tüm Türkiye'de konut fiyatlarının tavan yapmasına neden oldu. Batman'da son günlerde konut ve kira fiyatları uçuşa geçti.

Satılık ve kiralık konut fiyatları uçuşa geçti!

İstanbul’da üniversitelere yakın yerlerde ev fiyatları uçtu. Fiyatlardaki yükseliş yüzde 30 ile yüzde 100 arasında oldu. Satılıkta sıfır ve bahçeli konut fiyatlarının ikiye katlanması da talebi yine kiralık evlere yöneltti.

İstanbul'da stokta bekleyen 252 bin konut var!

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksacom İstanbul'un konut stoğunu analiz etti. Buna göre İstanbul'da 252 binden fazla konut stoğu bulunuyor.

Avantajlı kredi sonrası konut stoğu azaldı!

Avantajlı kredi döneminden sonra konut stoğundaki arzın azalışı sonrası yeni konut projelerine ihtiyaç doğdu. Peki bu konutlar nasıl olmalı? İşte tüm merak edilenler...

Konut stoğu eridi! Yeni rekorlar yolda!

Konut satışlarında tüm zamanların rekoru kırıldığını söyleyen Kristal Türkiye Ülke Başkanı Mustafa Emrah Özdemir, ''Faizlerde bir miktar yükseliş söz konusu ama ağustos ayında da konut talebinin yüksek olacağını öngörüyoruz'' dedi.

Prof. Dr. Haluk Eyidoğan: Avcılar için konut stoğu hazırlanmalı!

İstanbul Teknik Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği eski Bölüm başkanı Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, olası İstanbul depremi hakkında açıklamalarda bulundu. Eyidoğan, depremden en çok etkilenen ilçeler arasında yer alan Avcılar'da farklı dönüşüm modellerinin uygulanması gerektiğini belirtti...

Türkiye'de 7 milyon yapı stoğu sağlıksız!

Türkiye'yi depreme karşı hazırladıklarını söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ''Ülkemizde 6,7 milyon yapı stoğu sağlıksız. Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla yılda 300 bin konutu dönüştüreceğiz'' diye konuştu.

İstanbul Yeni Havalimanı rotasındaki konut fiyatları uçuşa geçti!

Hürriyet Emlak, dünya’da en fazla noktaya uçuş yapılacak ve İstanbul’u küresel havacılık pazarının en önemli merkezlerinden biri haline getirecek İstanbul Yeni Havalimanı güzergahındaki emlak fiyatlarını araştırdı. 

Konut stoğu eritilecek mi?

Bu hafta açıklanan yeni konut kampanyasıyla bankalardaki tasarrufların ve yastık altındaki paraların konut alımına yöneltilmesine çalışılıyor. Peki, Konut stoğu eritilecek mi?

Lüks konut segmentinde fırsat dönemi!

Uluslararası birçok şirkette Satış&Pazarlama Müdürü ve Genel Müdür koltuğuna oturan Ayşe Fügen Arda; kendi liderliğinde profesyonel bir ekip oluşturuyor. Arda, ''Lüks konut stoğu fiyatlara düşüş olarak yansıyınca konut alıcısı için bir fırsat teşkil ediyor'' dedi.

konut stoğu 2014 Haberi

konut stoğu 2014

Uzmanlar konut sektöründe yaşanan talep daralmasının etkisiyle Türkiye genelinde 1 milyonun üzerinde stok oluştuğuna dikkat çekiyor. Yüksek faiz ve iş garantisi konusundaki tereddütlerin alt-orta gelir grubunda konut talebini ötelediğine işaret eden uzmanlar, kurlardaki daralmayla yükselen yabancı talebinin sektöre nefes aldırdığını vurguluyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, yüksek seyreden faizlerle birlikte, konut kredisine dayalı satışların toplam satışlar içinde önceki yıl yüzde 42 olan payı geçen yıl yüzde 33'e düştü. inşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Cemal Gökçe, konut satışlarındaki düşüşün beklenen gelişme olduğunu ifade ederek, "İstanbul başta olmak üzere Türkiye genelinde konut fazlası oluştu. İhtiyaç odaklı konut yerine arz ve talep dengesi açısından bir problem yarattı. Arz fazla oldu ve bunu azaltacak bir talep oluşmadı" dedi.


2010 SONRASINDA BİR HAREKETLENME...