28 / 08 / 2024

Konut stoğu sorunu

Konut stoğu sorunu

Emlak sektöründe balon krizi derinleşiyor. Son bir yılda yapılan ve oturuma hazır 230 bin konutun satılmadığı ve elde kaldığı ortaya çıktı. Ekonomik sıkıntı yüzünden sektörde stokların artmasından endişe ediliyor.

Kiracılar için tehlike çanları çalmaya başladı! O tarihte kiraya verilecek konut bulunamayacak!

Emlak Uzamanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, son 3 ayda kiralık konut stoğunun yüzde 50 azaldığını söyleyerek Eylül – Ekim aylarında kiraya verilecek konutun bulunamayacağını belirtti. 

600 bin hayalet konut kiraları uçurdu!

Pandemi, emlak sektörünü altüst ederken, ülkemizde kira bedelleri de hızlı bir şekilde artış gösterdi. Hal böyle olunca da orta ve dar gelirli vatandaşlar konut bulmakta zorluk çekmeye başladı.

TOBB, Yedi Mavi'deki 356 konutun satışına başladı! Hemen teslim, peşin fiyatına 12 ay vade sıfır faiz avantajıyla!

İstanbul Zeytinburnu Yedi Mavi’deki arsa sahibi (TOBB) stoğu ilk kez satışta. TOBB kendi bünyesindeki 356 adet konutun satışına resmen başladı. Peşin fiyatına 12 ay vade sıfır faiz avantajıyla satışta olan konutlar 'hemen oturuma hazır' olup konut sahiplerini bekliyor.  

Konut fiyatları şu an oldukça düşük: Arz yok, kiralar fırlayacak!

1 bin takipçili İnşaat Doktoru isimli kullanıcı, konut maliyetlerini paylaştı ve fiyatlar  ile ilgili önemli bir açıklamada bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Murat Kurum yeniden bakan oldu! Türkiye'nin konut ve kira sorunu artarak devam edecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla istifasını duyurdu. Özhaseki yerine Murat Kurum atandı. Murat Kurum yeniden bakan olurken Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci'den açıklama geldi. 

Konut fiyatları uçtu, arsaya rağbet arttı: 14 bin kişi, 750 futbol sahasına denk arsa aldı!

Konut sahibi olma maliyetindeki hızlı yükseliş, arsanın yıldızını parlattı. arsaVev Kurucusu Bülent Öztürk, kuruldukları 2017’den bu yana yaklaşık 14 bin kişiye toplam 750 futbol sahasına denk 5 milyon 355 bin metrekare arsa satışı yaptıklarını dile getirdi. İşte detaylar...

Konut kredisi kullanımında artış! 444 milyar 356 milyon TL'ye ulaştı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından açıklanan rakamlara göre tüketici kredileri 26 Nisan tarihi itibarıyla 16 milyar 614 milyon TL artış gösterirken, söz konusu kredilerin 444 milyar 356 milyon lirasının konut olduğu belirtildi.

İYİ Partili Salih Karabacak'tan konut ve kira sorunu için çözüm önerisi!

İYİ Partili Salih Karabacak yaptığı açıklamada konut ve kira sorunu için çözümü sosyal konutlar yapmak olduğunu söyledi. Karabacak ayrıca çözüm önerisini de paylaştı. İşte konu ile ilgili detaylar...

Satışlar düşerken, zenginlerin elindeki konut sayısı artıyor! Sektörde tehlike çanları çalmaya başladı!

Türkiye'de konut sahipliği sorunu büyüyor. Bir taraftan konut sahipliği düşerken kiracılık artıyor, diğer taraftan da satışlar düşerken zenginlerin ellerindeki konut sayısı artıyor. Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu, konut sektörünü değerlendirdi. İşte Babuşcu'nun o yazısı...

Depremin ardından konut fiyatları uçmuştu! O kentte rüzgar tersine döndü!

6 Şubat depremlerinin ardından Türkiye genelinde konut fiyatları arttı. Bu noktada Konya'da artan konut fiyatları, sene sonuna doğru yılında gerilemeye başladı. Bu durum, konut yatırımının geri dönüş süresini de uzattı.

Milli Emlak’tan Aydın İncirliova’da yüzde 20 indirimli satılık konut!

Aydın ili, İncirliova ilçesinde Milli Emlak Şefliği’nden yüzde 20 indirimli konut satışı yapılacağı öğrenildi. Konutun bahçeli kargir konut olduğu belirtildi.

GYODER Başkanı Kalyoncu, kiraları düşürecek yeni konut modelini duyurdu!

Gayrimenkul sektörünün tüm paydaşlarını buluşturan 18’inci GYODER Gayrimenkul Zirvesi, bu yıl “Şehrini Vicdanla Tamamla” mottosuyla 25-26 Ekim tarihlerinde İstanbul düzenlendi. Zirvede konuşan GYODER Başkanı Kalyoncu, İstanbul’da konut stoğunun yüzde 10’unu hedeflediklerini söyledi.

Bakanlık açıkladı, 80 bin konut günübirlik kiralanıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın komisyona sunduğu etki analizine göre, ülke genelinde yapılan çapraz sorgulama sonucunda seksen bin civarında günübirlik kiralanan konut olduğu ortaya çıktı.

Konut stoğu sorunu Haberi

Konut stoğu sorunu

Tür­ki­ye­’de ko­nut ba­lo­nu her ge­çen gün bü­yü­yor. Tür­ki­ye İs­ta­tis­tik Ku­ru­mu ve­ri­le­ri­ne gö­re ge­çen yıl 1 mil­yo­nun üze­rin­de ye­ni in­şa­at ruh­sa­tı ve­ril­di.


750 bi­nin üze­rin­de ko­nut için­de otu­rul­ma­ya ha­zır ha­le ge­ti­ril­di. An­cak bun­la­rın 520 bi­ni sa­tı­la­bil­di. 230 bin ko­nut bit­ti­ği hal­de el­de kal­dı.


Rek­lam­lar art­tı


Ko­nut üre­ti­min­de­ki ar­tı­şın sa­tı­şa dö­nüş­me­si için şir­ket­ler, rek­lam ça­lış­ma­la­rı­na ağır­lık ve­ri­yor. Ca­zip öde­me ko­şul­la­rıy­la stok­la­rı erit­me­ye ça­lı­şan fir­ma­lar, Baş­ba­kan Yar­dım­cı­sı Ali Ba­ba­can ve eko­no­mi kur­may­la­rı­nın üze­rin­de ça­lış­tı­ğı de­ğer ar­tış­la­rın­dan ver­gi al­ma ko­nu­sun­dan te­dir­gin.


500 bin ye­ni ev sa­tı­lı­yor


Ko­nut Ge­liş­ti­ri­ci­le­ri ve Ya­tı­rım­cı­la­rı Der­ne­ği (Ko­nut­der) Baş­ka­nı Ömer Fa­ruk Çe­lik ge­çen yıl 1 mil­yon ko­nut ruh­sa­tı ve­ril­di­ği­ni ha­tır­lat­tı. İkin­ci ve bi­rin­ci el be­ra­ber de­ğer­len­di­ril­di­ğin­de 1 mil­yo­na ya­kın evin sa­tıl­dı­ğı­nı ak­ta­ran Çe­lik, bi­rin­ci el sa­tış­la­rı­nın ise 520 bin ci­va­rın­da kal­dı­ğı­nı kay­det­ti. Çe­lik, “Ko­nut...