06 / 05 / 2024

konut stoğu türkiye

konut stoğu türkiye

İstanbul Gazetesi'nin haberine göre; Türkiye İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Dündar Yetişener, Türkiye'deki 20 milyon yapı stokunun yüzde 45'inin sağlıksız olduğunu belirtti...

Türkiye'de konut fiyatları 9 yılda yüzde 134 arttı! İstanbul'daki bir dairenin fiyatı Paris ve Londra'yla yarışıyor! 

Türkiye'deki konut fiyatlarının 2015 yılından bu yana kademeli şekilde yükseldiği, 9 yıllık artışın yüzde 134 olduğu belirtildi. Megakent İstanbul'daki bir evin fiyatı, Paris ve Londra'yla yarışıyor. İşte konut sektöründeki son durum...

Yabancıların Türkiye talebi bitti mi? Yabancıya konut satışı 11 ayda yüzde 46,2 azaldı!

Türkiye, yabancı uyruklu vatandaşların konut talebinin yüksek olduğu bir ülke olarak dikkat çekiyor. Peki yabancıya konut satışında son durum ne? Yabancıların Türkiye talebi bitti mi?

Türkiye konut fiyatlarıyla Avrupa'da lider!

Türkiye'deki konut fiyatları Avrupa ülkelerini solladı. Ev sahibi olmak gün geçtikçe zorlaşırken ,konut fiyatları Avrupa ülkeleri ile kıyaslandığında uçurum dikkatlerden kaçmıyor. 

Türkiye genelinde zorunlu kış lastiği uygulaması 1 Aralık'ta başlıyor! Cezası 2 bin 568 TL! 

Ticari araçlar için kış lastiği kullanım zorunluluğu, Türkiye genelinde 1 Aralık'ta, İstanbul'da ise bu tarih öne çekilerek 25 Kasım'da başlayacak. Uygulamaya uymayan sürücülere 2 bin 568 TL ceza kesilecek.

Yine zirvedeyiz ama pahalılıkta! Dünyanın en pahalı konutları Türkiye'de! 

Dünyanın en pahalı konut piyasasında Türkiye yüzde 197'lik ev fiyatı/gelir oranıyla ilk sıraya yerleşti. Türkiye'yi İzlanda, Portekiz ve Macaristan takip etti.

Türkiye'nin 81 ilinde kiralık sosyal konut üretilmeli!

Türkiye'de son iki yıldır konut ve kira fiyatları uçtu, ev satış oranları düştü. Konut satışlarında düşüş gerçekleşirken uzmanlar sosyal konut projeleri ve KDV indirimleri uygulanması tavsiyesinde bulunuyor.

Türkiye'de ortalama konut fiyatı 3 milyon TL'ye dayandı! En çok değerlenen iller Hatay, Ankara ve Elazığ!

Ağustos ayında en çok konut satışının olduğu ilk 30 il değerlendirildiğinde yıllık değer artış oranı en yüksek olan şehirler Hatay, Ankara ve Elazığ olarak belirlendi. Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 2 milyon 859 bin 610 TL'ye ulaştı. İşte o rakamlar...

Türkiye'de 8,3 milyon konutun deprem sigortası yok!

Zorunlu Deprem Sigortası bulunmayan konut sayısı Türkiye'de 8,3 milyona yaklaşıyor. Uygulama 17 Ağustos 1999'daki Marmara Depremi'nin ardından uygulamaya konuldu. İstanbul'da her 3 konuttan biri sigortasız. Peki, ülke genelinde nasıl? İşte detaylar.. 

Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu'nun 2022 sonuçlarına göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

İnşaat malzemesi sanayisinin çatı kuruluşu Türkiye İMSAD, güncel ekonomik verilerle hazırlanan 2022 yılı Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu’nu açıkladı. Rapora göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

Türkiye mobil finans dolandırıcılığına en eğilimli 3 bölge arasında!

Rusya merkezli siber güvenlik firması Kaspersky, mobil finans uygulamalarına ilişkin siber tehditlerin sürdüğünü aktardı. Kaspersky; Orta Doğu, Türkiye ve Afrika (META) bölgesinin dolandırıcılığa eğilimli ilk 3 bölge olduğunu ifade etti.

Türkiye'de konut arzı 10 senedir yatay seyrediyor! Satılık ve kiralık fiyatlar uçuyor!

Türkiye'de konut talebi gün geçtikçe artıyor. Ancak konut arzı neredeyse on senedir yatay seyrediyor. Ruhsat alınıp başlanacak konutların sayısında da birkaç senedir artış yaşanmıyor. İşte ayrıntılar...

Avrupa'da yabancıya konut satış oranı Türkiye'nin iki katı!

Gayrimenkul Yurtdışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkanı Faruk Akbal, geçen yıl bazı Avrupa ülkeleri, Kanada ve ABD'de yabancıların toplam konut satışından aldığı payın yüzde 10 civarında olduğunu belirterek yabancıya konut satışlarının Türkiye'nin iki katı olduğunu söyledi.

Türkiye'nin deprem risk haritaları çıkarılıyor! Tehlikeli ve riskli yerler imara açılmayacak!

Türkiye Afet Risk Azaltma Planı (TARAP) kapsamında, olası bir depremde yaşanabilecek can ve mal kayıplarına ilişkin bilgilerin bulunduğu Türkiye'nin deprem risk haritaları hazırlanacak. İşte Türkiye'nin deprem risk haritalarına ilişkin merak edilen tüm ayrıntılar...

konut stoğu türkiye Haberi

konut stoğu türkiye

Türkiye İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Dündar Yetişener, "Bu kötü yapı stoku sadece bize yıkım ve felakete değil, cari açığa ve enerjimizi boşa harcamamıza da yol açıyor. Enerjinin yüzde 40'ı konutlarda kullanılıyor" dedi. 


Türkiye'de ve dünyada ekonominin can damarı olarak görünen inşaat sektörünün temsilcileri Bursa'da buluştu. 

Bursa'da ilk defa düzenlenen 'İnşaat Zirvesinde sektörün geleceği masaya yatırılacak. BTSO'daki zirvenin açılışında konuşan inşaat Burada Dergisi Genel Yaym Yönetmeni Serap Kaya, 2030 yılında dünya nüfusunun 8 milyar olacağım, 2050 yılında ise bu sayının 9 milyarı bulacağım söyledi. 2050 yılında dünya nüfusunun yüzde 70'ınin şehirlerde yaşayacağım vurgulayan Kaya, geleceğin inşaat sektörü ile şekillendiğini dile getirdi. 

Türkiye İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (EMSIAD) Yönetim Kurulu Başkam Dündar Yetişener, inşaat sektörünün istanbul'dan sonra...