06 / 05 / 2024

konut tapusu alma işlemleri

konut tapusu alma işlemleri

Konut tapusu alma işlemleri, konutun bağlı olduğu tapu dairesinden; eğer farklı ildeyse tüm tapu dairelerinden yapılabiliyor. Peki, tapu dairesinde yapılacak işlem için gerekli belgeler nelerdir? İşte konut tapusu için gerekli evraklar..

Çin'de konut satın alma kuralları gevşetildi! Vatandaş artık istediği büyüklükteki evi satın alabilecek!

Çin’de  konut satın alma kuralları gevşetildi. 120 metrekarenin üzerindeki evlere olan satın alma kısıtlamaları kaldırdı.

Konut alma umudunu yitirenler evini yeniledi, satışlar fırladı!

2022 yılında konut alma umudunu yitirenler evlerini yeniledi. Bu trendin etkisi ile satışlarını yüzde 80 yükselten Kalekim, 50’nci yılında planlarını yurtdışında da büyüme üzerine yapıyor. 

Konut ve otomobil satın alma beklentisi dibi gördü!

Tüketici Güven Endeksi, kasım ayında yüzde 2,7 oranında artarak 75,5’e çıktı. Ölçümde temel alınan alt endekslerden konut satın alma beklentisi resmen dibi gördü. Aynı zamanda, otomobil alma beklentisi de konuttan sonra en düşük ikinci değeri aldı.

Tüketicinin güveni artarken, konut satın alma beklentisi ise düştü!

Tüketici Güven Endeksi ölçümünde esas alınan alt endekslerde artış yaşanırken, gelecek on iki ayda konut satın alma beklentisi ise düşüş gösterdi. Aynı sürede otomobil alma beklentisini yansıtan endeks ise ilk defa yükseldi.

Deprem konut sektörünü de etkiledi! Rusların konut alma iştahı azaldı! Artık onlar da deprem dayanıklılık raporu arıyor!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve büyük yıkıma neden olan depremler, konut sektörünü de etkiliyor. Rusların konut alma iştahı azaldı! Artık onlar da deprem dayanıklılık raporu arıyor!  

Asgari ücretlinin ev alma hayali gerçek oluyor! İşte 81 ildeki konut projesi!

Asgari ücretli çalışanların ev satın alma hayali gerçekleşecek. İşte Cumhuriyet tarihinin en büyük konut projesi!

Ev alma hayali kuranlar sarsılacak! Konut fiyatları artık!

Ev alma hayali kuran vatandaşlar, konut fiyatlarını yakından takip ediyor. Peki konut fiyatları düşecek mi? İşte detaylar!

İklim krizi konut alma kriterlerini değiştirdi!

Sel felaketleri ve yıkıcı sonuçlarının ardından iklim krizi gerçeği karşımıza çıktı. Peki iklim krizi konut alma kriterlerini nasıl değiştirdi?

Konut kredisi alma şartları 2021!

Ev sahibi olmak için birçoğumuz bankaların yolunu tutuyor. Mortgage kredisinin bütün taksitlerinin ödemesi tamamlandığında, borçlunun borcu bittiğinde, ipotek durumu ortadan kalkıyor. Peki konut kredisi kullanma şartları neler? İşte konut kredisi alma şartları 2021...

Vedat Arslan: Haziran sonrası konut alma hareketi başlayacak!

Tüm dünyayı etkisi altına koronavirüs salgınının gayrimenkul sektörü üzerindeki etkisi hakkında değerlendirmede bulunan Aremas Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, ''Haziran ayı ve sonrasında Çin ve İran başta olmak üzere, pasaport amaçlı konut alma hareketi tekrar başlayacak'' dedi.

TOKİ'den 2+1 ve 3+1 konut alma şartları nelerdir?

Yaşadığı ilde konutlara başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlar TOKİ 100 bin konut başvuruları hakkında detayları araştırıyor. Peki TOKİ'den 2+1 ve 3+1 konut alma şartları nelerdir? İşte tüm merak edilenler...

Kadınlar ev kiralarken bu 7 maddeye dikkat ediyor!

Emlakjet kadınların konut kiralama alma alışkanlıkları ile ilgili olarak bir analiz yayınladı. Yapılan analizde genel olarak kiralık konut arayışında olan kadınların, konut arayışlarında okul, iş yeri, ulaşım gibi olanaklara önem vererek konut tercihinde bulundukları bilgisine ulaşıldı...

TOKİ'den ucuz konut alma şartları nelerdir?

TOKİ hayata geçireceği 50 bin sosyal konut projesinin hak sahiplerini belirledi. Peki TOKİ'den ev alma şartları nelerdir? TOKİ'den konut nasıl alınır?.

konut tapusu alma işlemleri Haberi

konut tapusu alma işlemleri

Konut tapusu için gerekli evraklar!

Konut tapusu alma işlemleri, konutun bağlı olduğu tapu dairesinden; eğer farklı ildeyse tüm tapu dairelerinden yapılabiliyor. Harç için ödenecek bedel konutun değeri üzerinden hesaplanıyor. 


Hesaplama konutun değeri üzerinden binde 20 oranında yapılıyor. Bu harcı konutu satan da alan da ayrı ayrı ödemek ile mükellef oluyor. Ayrıca, tapuda ödenen masraflar arasında döner sermaye bedeli de bulunuyor.


Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün 2015 yılı Tarifesine göre, tapu döner sermaye bedeli 82,50 TL.


Peki, tapu dairesinde yapılacak işlem için hem alıcıdan hem de satıcıdan istenen belgeler nelerdir? Konut tapusu için gerekli evraklar şu şekilde sıralanıyor;


Gereken belgeler:

-Belediye Rayiç Bedeli Belgesi

Alıcı veya satıcı beraber gitme zorunluluğu olmamakla birlikte tapu fotokopisi ile gayrimenkulün bağlı olduğu belediyeye başvurulur. Belediyede yetkili kişi, ada parsel numarası ve...