03 / 05 / 2024

konut tercih ederken nelere dikkat edilmeli

konut tercih ederken nelere dikkat edilmeli

Konut yatırımı yaparken oturum için alınacak konutlarda aranacak kriterler ile yatırım yapılacak konutlarda aranacak kriterler birbirinden farklılık gösteriyor. Yatırım için alınacak konutta nelere, oturum için alınacak konutta nelere dikkat edilmeli?

Konut yatırımcısı Dubai'ye akın etti ve ilk sıralara yerleşti! Niçin Dubai tercih ediliyor?

Türk yatırımcılar Dubai'ye akın etti. İlk kez Türkler Dubai'de konut yatırımında ilk sıralara yerleşti. Niçin Dubai tercih ediliyor?

Yatırım yapacaklar bir kez daha düşünsün! Bu sene en çok buna yatırım yapan kazanacak! Şimdiden hazır olun, geliyor...

Yatırımcılar yatırım yaparken altın, dolar euro gibi yatırım araçlarını tercih ederken, uzmanlar bu sene asıl kazandıracak yatırım aracını açıkladı.  Bu sene en çok buna yatırım yapan kanazak! Şimden hazır olun, geliyor. 

Şirketler en çok hangi alanlarda eleman arıyor? İşte en çok tercih edilen meslekler!

Deprem felaketleri ve seçim belirsizliği nedeniyle işe alımları askıya alan şirketler yeniden eleman arayışlarını hızlandırdı. Çalışanlar ağırlıklı uzaktan çalışmayı veya hibrit çalışmayı tercih ederken, işe alımlarda belirli sektörler ön plana çıkıyor. Detayları haberimizde…

Lüks konut yatırımında ilk tercih İstanbul!

Yabancı ve yerli yatırımcı Türkiye'de konut yatırımına devam ediyor. Yatırımcılar özellikler lüks konut yatırımında İstanbul'u tercih ediyor.

Prefabrik ev inşa ederken ne kadar ödeme yapılır?

Artan konut fiyatlarla beraber çok sayıda kişinin tercih ettiği evlerden biri olan prefabrik evlerde ödenmesi gereken bir takım masraflar bulunuyor. Peki prefabrik ev inşa ederken ne kadar masraf ödenir. Prefabrik ev inşaatında nelere ödeme yapılır? İşte detaylar...

Antalya'da en çok konut sigortası tercih edildi!

Generali Sigorta Antalya'nın sigorta tercihlerinin yer aldığı verileri yayınladı. Açıklanan verilere göre Antalyalılar en çok konut sigortasını tercih etti.

Gram altın gitti, yarım gramlık altın geldi!

Son zamanlarda yaşanan altın fiyatlarındaki yükseliş vatandaşların alım gücünü etkiledi. Düğün sezonun açılması ile birlikte takı takmak isteyen vatandaşlar çeyrek altın yerine gram altını tercih ederken, şimdi ise gram altından vazgeçerek yarım gramlık altına yönelmeye başladı.

Yabancılar konut alımında hangi illeri tercih ediyor?

Nisan ayı konut satış rakamları açıklandı. Açıklanan rakamlara göre Nisan ayında yabancıya konut satışları yüzde 416 oranında arttı. Yabancıların konut satışında tercih ettiği ilk iller İstanbul ve Antalya oldu.

Amerika'da gayrimenkul yatırımları borsayı solladı!

Ekonomide kazançlı yatırım yapmak isteyen vatandaşların bir kısmı borsayı tercih ederken bir kısmı da gayrimenkulü tercih ediyor. Amerika'da yapılan araştırmalara göre; son zamanlarda gayrimenkul yatırımları borsa yatırımlarını tahtından etti. 

Altın güvenli liman olmaktan çıkıyor mu?

Yatırımcılar, altını güvenli liman olarak tercih ederken, altının ons fiyatı ilk çeyrekte koronavirüs salgını sebebiyle sert dalgalandı.

Araplar lüks villa, Ruslar sade konut tercih ediyor!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Atılgan Sert, Arap ülkesi vatandaşlarının daha çok lüks yapıları, Rusların ise daha mütevazi konutları tercih ettiğini belirtti...

Alanya'da yabancılar sosyal donatılı konut tercih ediyor!

Antalya Alanya’da 2019’un ilk on ayında 8 bin 433 konutun satışı gerçekleşti. Yerli müşteriler ucuz konutları tercih ederken yabancı müşteri ise sosyal donatılı site içerisindeki konutları tercih etti...

Okullar açıldı ev kiraları yükselişe geçti!

Üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrencilerin kiralık ev arayışı da hızlandı. Öğrenciler en çok 2+1 kiralıkları tercih ederken, ev kiraları İstanbul, İzmir ve Ankara’da ortalama yaklaşık 1.600 ile 2.100 TL’den başlangıç gösteriyor. 

konut tercih ederken nelere dikkat edilmeli Haberi

konut tercih ederken nelere dikkat edilmeli

Gayrimenkul yatırımı yaparken bilhassa da konut yatırımında birçok kriterin göz önünde bulundurulması gerekiyor. Konutun yatırım için mi, oturum için mi alındığı yapılan seçime yansıyor. Konut seçerken çoğu zaman güzel ve lüks görünmesine özen gösteriliyor. Ancak güzelliğin, konforun yanı sıra dikkat edilmesi gereken birçok unsur da söz konusu. Bunları sizin için araştırdık...


Oturum için konut alacaklar şu kriterleri aramalı:

Oturum için ev alacaklar 15-20 yıllık projeksiyonu göz önüne almalı ve aile tipine uygun konuta karar vermeli, içinde kullanılan malzemelerin kalitesinin yanı sıra depreme dayanıklılığı da dikkat edilecek unsurlar arasında yer almalı.


Kalabalık ailelere sahip olanlar geniş evleri tercih etmeli. Ancak daha küçük aileler ise 2+1 ya da 1+1 konutları tercih edebilirler.


Çocuklu aileler için sosyal imkanları geniş konut projeleri tercih sebebi olmalı.


Çalışan insanlar için...