06 / 05 / 2024

Konut ve gayrimenkul sektörü

Konut ve gayrimenkul sektörü

İstanbul'da yaşayanlar, kentin her yerinde, akşamların alaca karanlığında, masallardaki devleri anımsatan kule vinçlerini, yerden mantar gibi biten yüksek yapıları seyrettikçe, yapı arzının bir yerde tıkanıp tıkanmayacağını kendilerine soruyordur.

Konut dışı gayrimenkul satışında son 12 yılın rekoru! 

Son zamanlarda konut ve gayrimenkul yatırımı ile ilgili araştırmalar hız kazanırken, konut dışı gayrimenkullerin satışlarındaki artış dikkatleri çekti. Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu, konuyla ilgili rakamları verdi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Konut ve gayrimenkul yatırım aracı mıdır? 'Hiçbir şey alamıyorsan ev al kaybettirmez' kalıbına dikkat!

Hangi ürüne yatırım yapmanın mantıklı olduğunu araştıran yatırımcılar, konut ve gayrimenkulün yatırım aracı olup olmadığına ilişkin soruları için de uzmanların açıklamalarını yakından takip ediyor. Peki gayrimenkul bir yatırım aracı mıdır? İşte sosyal medyadaki o yanıtlar...

İnşaat ve gayrimenkul sektörünün 2023 karnesi! Konutta düşüş trendi devam! 

KPMG Türkiye tarafından hazırlanan rapora göre inşaat ve gayrimenkul sektörünün 2023 karnesi ortaya çıktı. Peki inşaat, konut, AVM, GYO ve otel sektöründe son durum ne? İşte raporda yer alan o rakamlar...

Konut ve kira fiyatları nereye gidiyor? Gayrimenkul Uzmanı açıkladı!

Konut ve kira fiyatlarının ne olacağını açıklayan Gayrimenkul Değerleme Uzmanı  Ahmet Büyükduman ayrıca konut alımı için cazip bölgeleri de açıkladı.

Seçim sonrası konut ve kira fiyatları ne olacak?

2023 yılının ilk yarısı seçimlerden dolayı çok hareketli geçti. Seçim sonrası ise uygulanan sıkı para politikası, gayrimenkul sektörünü etkiledi. Peki seçim sonrası konut ve kira fiyatları ne olacak?

O ilde 24 adet konut ve 17 adet ticari alan imarlı arsa satılıyor! 6 taksitle gayrimenkul sahibi olabilirsiniz! 

Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Van ili, İpekyolu ilçesi, Yenicami Mahallesi'nde yer alan 24 adet konut ve 17 adet ticari alan imarlı arsa 6 taksit fırsatıyla satıyor. İşte o satış ile ilgili detaylar...

Majör Gölyaka satışta! Emlak Konut GYO'dan Avcılar'a 423 konut ve 56 dükkanlık yeni proje!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı güvencesiyle hayata geçirilen Majör Gölyaka projesinde satışlar başladı. İstanbul Avrupa Yakası Avcılar'da inşa edilen projede 423 konut ve 56 dükkan yer alıyor.

Emlak Konut GYO'dan Tuzla'ya 460 konut ve 40 dükkanlık yeni proje geliyor!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Tuzla projesi için düğmeye bastı. Projede 460 konut ve 40 dükkan yer alacak.

Emlak Konut GYO-THY Yenişehir Evleri için ÇED süreci başladı! Arnavutköy'e 12 bin 585 konut ve 450 ticari alan geliyor!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ve Türk Hava Yolları'nın Yenişehir Evleri projesi için ÇED süreci başladı. Projede 12 bin 585 konut ve 450 ticari alan yer alacak.

Arsa ve tarlalara talep patladı! Konut dışı gayrimenkul satışları, konut satışlarını solladı! 

Arsa ve tarlaları kapsayan konut dışı gayrimenkul satışları, konut satışlarını resmen solladı. 

Nidapark Küçükyalı'da konut ve ticari ünite sayısı değişti!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Nidapark Küçükyalı projesinde konut ve ticari ünite sayısının değiştiğini duyurdu. İşte ayrıntılar...

Belediye ticaret ve konut imarlı gayrimenkul satacak!

Gaziantep İli Nurdağı Belediye Başkanlığı, Gaziantep Nurdağı'nda yer alan ticaret ve konut imarlı gayrimenkulü satışa çıkardı.

Batıyakası 2. Etap geliyor! Emlak Konut GYO Kartal arazisine 975 konut ve 126 dükkanlık yeni proje!

Yıldızlar İnşaat, Kartal Esentepe'de yer alan Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı arazisinde 975 konut ve 126 dükkanlık yeni proje inşa edecek.

Konut ve gayrimenkul sektörü Haberi

Konut ve gayrimenkul sektörü

İstanbul'da yaşayanlar, kentin her yerinde, akşamların alaca karanlığında, masallardaki devleri anımsatan kule vinçlerini, yerden mantar gibi biten yüksek yapıları seyrettikçe, yapı arzının bir yerde tıkanıp tıkanmayacağını kendilerine soruyordur.


Doğrudan uzmanlık alanım olmasa da, başka ülkelerde yaşanan gayrimenkul ve konut krizlerini düşünerek, eriştiğim bilgilerle bu gidişin bir yerde engelle karşılacağını epey zamandır düşünenlerdenim. Düşündüklerimin ne kadar gerçekçi olduğunu anlamak için  küçük ölçekli soruşturma yaptım.


Konut ve gayrimenkul piyasalarına yakından ilgili olan analizlerine güvendiğim yöneticilere sordum: Yakın gelecekte gayrimenkul ve yapı sektöründe kriz olabilir mi?


Ülkemizin kendine özgü koşulları


Tek ölçülü düşünmekten, çok ölçülü düşünmeye geçişin önemine inandığımdan, algıladıklarımı özetleyerek paylaşacağım.

1. Banka sistemi, gayrimenkul ve konut piyasasına kontrol sınırlarını aşan bir kaynak aktarmamıştır. Toplam kredinin yüzde 5 'i düzeyinde  bir kaynak gayrimenkul ve konut alanına...