04 / 10 / 2024

Konut ve iş yeri edinme kredisine puan desteği

Konut ve iş yeri edinme kredisine puan desteği

Bakanlar Kurulu kararıyla, kentsel dönüşümde konut edinme kredisine 400, iş yeri edinme kredisine 300 baz puan faiz desteği verilecek.

Belediyelerden büyük fırsat! İki şehirde 35 konut ve iş yeri satıyor!

Gaziantep ve Yozgat’ta yer alan 35 adet konut ve iş yeri satışa çıkarıldı. Yatırımcılar tarafından merakla beklenen satış ihaleleri 10 Ekim ve 11 Ekim’de gerçekleştirilecek.

TOKİ'den 2+1, 3+1, 4+1 konut ve iş yeri müjdesi! Yüzde 25 peşin + 120 ay vadeyle satılıyor! 

TOKİ İstanbul, Ankara ve Bursa dahil 43 ilde konut ve iş yerini satışa sunuyor. İşte o satışla ilgili merak edilen detaylar...

Konut ve iş yerinin yeni sahibi kiracıyı nasıl tahliye eder? Yeni malik 6 ay beklemek zorunda mı?

Kiralanan taşınmazı sonradan satın alan kişi, kiracıdan; kendisi, eşi, altsoyu, üst soyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut veya iş yeri ihtiyacı nedeniyle tahliyesini isteyebilir.

Kiracılar dikkat! Konut ve iş yeri kira sözleşmesi yaparken neye dikkat edilmeli? İşte ayrıntılar...

Konut ve iş yeri kiralarken, kira sözleşmesinde dikkat edilmesi gereken hususlar belli oldu. İşte kira sözleşmesinde dikkat edilmesi gereken hususlar...

TOKİ, 43 şehirde 310 adet konut ve iş yerini satıyor! Yüzde 25 peşinat, 120 aya varan vade fırsatıyla! 

TOKİ, 43 şehirde yer alan 310 adet konut ve iş yerini 20-21 Ağustos'ta satışa sunuyor. İşte ayrıntılar... 

TMSF, Atp İnşaat ve Koza İpek Holding'in Ankara'daki konut ve iş yerlerini satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Atp İnşaat ve Koza İpek Holding'in Ankara'daki konut ve iş yerlerini satışa çıkardı. Gayrimenkullerin satış ihalesi 6 Ağustos 2024 tarihinde gerçekleştirilecek.

Gaziantep ve Elazığ'da 10 adet arsa, konut ve iş yeri satılıyor! Arsa fiyatları 67.7 milyon TL'yi buluyor! 

Gaziantep ve Elazığ'da 10 adet arsa, konut ve iş yeri satışa çıkarıldı. arsaların fiyatları resmen dudak uçuklattı. İşte ayrıntılar...

TOKİ 36 şehir için düğmeye bastı! Yüzde 15 peşinat, 60 ay vadeyle konut ve iş yeri satacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 36 şehirde konut ve iş yeri satışı için düğmeye bastı. Yüzde 15 peşinat ve 60 ay vade imkanı sunulan konut ve iş yerleri için son tarih 30 Mayıs 2024.

TOKİ'den tam 36 ilde konut ve iş yeri fırsatı! Yüzde 15 peşinat 60 ay vade imkanıyla!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 36 ilde konut ve iş yeri satacak. Yüzde 15 peşinat ve 60 ay vade imkanı sağlanan konut ve iş yerleri için son tarih 30 Mayıs 2024 olarak açıklandı.

Evi ve iş yeri kirada olanlar dikkat: Kira beyan sınırı 2023 ne kadar? Kira vergisi hesaplama 2024!

Geçtiğimiz yıl konut ve iş yerinden kira geliri elde eden binlerce gayrimenkul sahibi, 'kira beyan sınırı 2023 ne kadar?' sorusunun yanıtını araştırıyor. İşte kira vergisi hesaplama 2024!

TOKİ 43 ilde konut ve iş yerlerini satışa çıkarıyor!

TOKİ'den 43 şehirde satılık konut ve iş yeri duyurusu. TOKİ’den 43 şehirde ev ve iş yerleri satışa çıkardığını açıkladı. Başta İstanbul, Ankara ve İzmir'in dahil olmak üzere 26 ilde konut; bu kentlerin bazılarının da yer aldığı toplam 29 ilde ise iş yeri satışı yapacağını duyurdu.

İki ilde 68 konut ve iş yeri satılacak!

Amasya ve Van'da yer alan toplam 68 konut ve iş yeri satışa çıkarıldı. İşte o ihaleler ile ilgili detaylar...

Kıbrıs'ta gizemli nüfus çıkmazı! Kaç konut ve iş yeri olduğu bilinmiyor! 

Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği Başkanı Raif Çukurovalı Kıbrıs'ta kaç konut ve işyeri binası olduğunu bilmediklerini açıkladı. 

Konut ve iş yeri edinme kredisine puan desteği Haberi

Konut ve iş yeri edinme kredisine puan desteği

Kentsel dönüşümde konut edinme kredisine 400, iş yeri edinme kredisine 300 baz puan faiz desteği verilecek. 6306 Sayılı Kanun Kapsamında Hak Sahiplerince Bankalardan Kullanılacak Kredilere Sağlanacak Faiz Desteğine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.


Bu çerçevede tanımlar kısmına, kentsel dönüşümde, konutunu veya işyerini kendi imkanlarıyla edinmek isteyenlere verilecek "edinme kredisi" de eklendi.


Faiz desteğinin sağlanmasına ilişkin esaslarda yapılan değişikliğe göre, yeni ödeme planlarının Bakanlığa iletilmesi koşuluyla, hak sahiplerince ara ödeme yapılması, kredilerin yapılandırılması ve halihazırda protokol imzalanmış diğer bankalara devredilmesi mümkün olacak. 


Mevcut karara göre, hak sahiplerince geri ödemesi gerçekleştirilmeyen krediler için faiz desteği ödemeleri durduruluyor. Bu kapsamda, hak sahipleri geri ödeme gerçekleştirirse faiz desteği ödemeleri, geç ödenmiş taksitleri de kapsayacak şekilde ve Bakanlığın uygun gördüğü kredi...