03 / 05 / 2024

konut vergileri

konut vergileri

Ev sahibi olan kimseler bazı hallerde, yılın belli dönemlerinde belli vergileri ödemek ile mükellef oluyor. Peki, 2016 yılında hangi ev sahipleri hangi vergileri ödeyecek? İşte ev vergileri 2016..

İkinci el konut satışında vergilendirme!

Dünya gazetesi yazarı Yılmaz Sezer, ikinci el konut satışında vergilendirme konusunu köşesine taşıdı. Bilgi eksikliği nedeniyle cezaların söz konusu olduğunu söyleyen Yılmaz Sezer'in yazısı şöyle...

Muratpaşa'da vergi yapılandırması için vezneler haftasonu da açık!

Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi (ÇTV)'nin 2'nci taksit ödemesi 1 Aralık tarihinde sona eriyor. Cumartesi ve Pazar günü belediye hizmet binasında ve semt veznelerinde tahsilat işlemine devam edecek.

Ertelenen hacizlerin 1 Aralık sonrası affı olmayacak!

Hatay Vergi Dairesi Başkanı Nazmi Erol, kamuoyunda Torba Yasa olarak bilinen 6552 sayılı kanunun getirdiği haklardan yararlanmak isteyenler için son başvuru tarihinin 1 Aralık olduğunu hatırlattı.

Evi metro hattında olanlara değer artış vergisi mi geliyor?

9-10 Nisan 2015 tarihinde gerçekleştirilecek olan İstanbul Metrorail Forumu’nda ilginç öneriler gündeme gelecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından da desteklenen forumda metro hatlarının finansmanı da tartışılacak.

Konutta vergi müjdesi!

Gayrimenkul sektöründe satılamayıp biriken konut stoku, 2013 yılının başından itibaren ruhsat alan projelerde de uygulamaya konulan yüzde 8 - 18’lik vergi düzenlemesinde geri adım attırıyor.

Emlak ve vergi masrafları!

Gayrimenkul sahibi olan vatandaşlar, bazı harç ve vergileri ödemek ile yükümlü oluyor. Örneğin, alım satım işlemi sırasında tapu harcının ödenmesi gerekiyor. İşte diğer emlak ve vergi masrafları...

Konutta 500 metrekare üzerine çifte vergi geliyor!

TBMM'ye sunulan yeni gelir vergisi tasarısına göre kentlerdeki arsa sahiplerine vergi sürprizi çıktı...

Ömer Faruk Çelik: Vergiler konut sektörünü tehdit ediyor!

KONUTDER Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Konut sektöründe uygulanan vergiler, sektörü tehdit ediyor. Markalı konut projeleri ortaya sıkıştı. Devlet vergi konusunu gözden geçirmeli” dedi...

Konut inşaatlarında KDV şoku ne zaman atlatılır?

İlginç tezatlıklar ülkesiyizdir. Bir yandan vergi ve SSK ödemeleri gibi devletle olan işlerini son güne bırakanın kazandığı görülür diğer yandan da işini son güne bırakmayan kazanır.

Konut sahiplerine müjdeli haber! Son beş yılda ödenen emlak vergileri iade ediliyor! İşte yapılması gerekenler...

Konut sahiplerinin yüzünü güldürecek son dakika haberi emlak vergisinden geldi. Tapu sahipleri, son beş yılda ödedikleri emlak vergilerini geri alabilecek. Peki kimler emlak vergisini geri alabilecek? İşte ayrıntılar...

Lüks konut, dijital ve tatile vergi geldi!

Değerli konut, konaklama ve dijital hizmet vergileri Meclis'te kabul edildi. Yasaya göre, Dijital Hizmet Vergisi yüzde 7.5 oranında, Konaklama Vergisi 2020'de yüzde 1, 2021'de yüzde 2 oranında vergi alınırken, Değerli Konut Vergisi'nde ise aşamalandırma sistemi ile oran belirlenecek...

Faik Öztrak'tan lüks konut vergisi yorumu!

CHP Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, yeni vergi paketindeki lüks konut vergileri ile ilgili olarak, sürdürülebilirlik açısından bir kerelik vergiler ile iyi bir etki yaratılamayacağını savundu…

Akaryakıt zammı konut kredisi faiz oranlarını frenleyecek!

Hükümetin akaryakıt vergilerine yaptığı zamdaki kritik zamanlama vatandaşı 2 koldan birden vuracak. Zam Ekim ayından önce yapıldığı için hem önümüzdeki yılın vergileri fazladan yükselecek hem de başta konut olmak üzere kredi faizlerinin düşüşünü frenleyecek.

Konut kredisinde kkdf ve bsmv var mı?

Konut kredisi mevzuatı gereğince kredide, kkdf ve bsmv vergileri muaf tutuluyor. Peki, yeni kalkınma planına göre artık konut kredisinde kkdf ve bsmv var mı? İşte yanıtı..

Kentsel dönüşüm konut kredisi vergileri!

Kentsel dönüşümde riskli binaların binaların yıkım ve yapımı sürecinde Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi (BSMV), Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu (KKDF) vergileri ödenir mi? İşte kentsel dönüşüm konut kredisi vergileri..

Emlak vergileri ne zaman ödenir 2014?

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan arsa, arazi, konut ve işyeri gibi taşınmaz mallar için ödeniyor. Peki, emlak vergileri ne zaman ödenir 2014? İşte vergi ödeme zamanları...

Konut balon şişti Arap yatırımcılara kaldı!

Necati Doğru Sözcü Gazetesi'ndeki bugünki köşesinde konut balonunu kaleme aldı. Meclis’in çıkardığı yasadan gücünü alarak vergileri toplar. İktidar da toplanan vergileri, toplumun fakirlikten ve cahillikten kurtulması ve aydınlanarak ilerlemesi için harca

Deprem vergileri ile en az 600 bin dayanıklı konut yapılabilirdi!

Devlet vergileri amacına uygun olarak kullanıp, bütçe açıklarına yama yapmasaydı deprem kuşağında ortalama 50 bin TL maliyetle, depreme dayanıklı tam 600 bin konut üretebilirdi

İstanbul`da konut fiyatları henüz değerini bulmadı

Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım, "İstanbul'daki konut fiyatları yükselişini sürdürür." dedi.

TOKİ Erzurum`a 156 konut yaptıracak

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, Erzurum Narman'a konut, ticaret merkezi ile adaiçi, genel altyapı ve çevre düzenleme inşaatlarının yapımı için ihale açtı.

Hangi semtte? Konut fiyatları ne kadar arttı?

Hangi semtte? Konut fiyatları 2005 ve 2006'da ne kadardı? Şimdi ne kadar?

Avrupa Konutları TEM`de 500 konut satılacak

Avrupa Konutları TEM'in ikinci etabında 500 konut satışa çıkarılacak. Metrekare bazında fiyatlar 2 bin ile 2 bin 100 YTL arasında olacak.

konut vergileri Haberi

konut vergileri

Ev vergileri 2016!

Ev sahibi olan kimseler bazı hallerde, yılın belli dönemlerinde belli vergileri ödemek ile mükellef oluyor. Peki, 2016 yılında hangi ev sahipleri hangi vergileri ödeyecek?


1. Ev alım satım vergisi 2016

2016 yılı içerisinde satın alınan evler için alıcı ve satıcı tarafından tapu harcı ödenmesi gerekiyor. Tapu satış bedeli üzerinden binde 20 oranında harç ödemesinin yapılması gerekiyor. Masraflar, alıcı ve satıcı tarafından ayrı ayrı ödeniyor.


2. Ev emlak vergisi 2016

2015 yılında satın alınan taşınmaz mallar dahil, evi olan kimseler her sene emlak vergisi ödemek ile mükellef oluyor. 2016 yılına ait vergi ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor.


Vergi ödemeleri taşınmazın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Anlaşmalı bankalar aracılığı ile de vergi ödenebiliyor.


3. Ev çevre temizlik vergisi 2016

Çevre temizlik vergisi, evlerde su faturasına...