02 / 10 / 2024

konut yatırımı için doğru zaman

konut yatırımı için doğru zaman

30 Mart yerel seçim maratonunun sona ermesi inşaat sektöründe beklentileri yükseltti. Sektör temsilcilerine göre, konut kredi faizleri düşecek, yabancı yatırımcı Türkiye’ ye daha rahat gelecek...

Konut yatırımında kaybetmek de var. Tapuda kilitlenip kalmayın!

Konut piyasasında Temmuz ayında başlayan hareketlilik devam ederken, stratejist ve yatırım danışmanı Evren Kirikoğlu yatırım için ev alacakları uyardı. Her yatırımında olduğu gibi konutta da kaybetme riski olduğunu söyledi.

Konuta yatırım için en doğru zaman faizlerin düşmeye yakın olduğu dönem mi? 

Konut piyasasında satış rakamlarında yaşanan artış, konut yatırımını yeniden gündeme getirdi. Peki konuta yatırım için en doğru zaman faizlerin düşmeye yakın olduğu dönem mi? İşte o sorunun yanıtı...

Ünlü ekonomistten ev sahibi düşmanı anlayışa tepki: Konutu oturmak için alabilirsiniz, yatırım için değil!

Yerli konut müteahhitlerinin yurtdışındaki yatırımları artışa geçti. Ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu, konut yatırımını değerlendirdi ve 'yatırım için almayın' dedi. İşte detaylar...

Ekonomist Tunç Şatıroğlu konut almak isteyenleri uyardı! Yatırım için değil oturmak için alın!

Ekonomist Tunç Şatıroğlu, konut almak isteyenleri sosyal medya hesabından uyardı. Şatıroğlu yatırım için Türkiye'den konut satın alınmamasını tavsiye ederken, sadece oturum amaçlı alınması gerektiğine dikkat çekti. 

Konut yatırımında rota değişti! Yatırımcılar artık yurt dışına yöneliyor

Hem Türk vatandaşları hem de Türk müteahhitler konut yatırımı için yönünü yurtdışına çevirdi. Türkiye’de yüksek faiz ve inşaat maliyetlerindeki artışın etkisiyle konut sektörü rotayı yurtdışına kırdı.

Uzmanı Balıkesir’de arazi yatırımı için fırsat bölgeleri açıkladı!

Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Ege ve Marmara bölgesinin en çok gelişecek şehri Balıkesir’de arazi yatırımı için fırsat bölgeleri açıkladı.

Arsa yatırımı yapmak isteyenler için uzmanından çok önemli iki öneri geldi!

Arsa yatırımı yapmak isteyen pek çok kişi nelere dikkat etmesi gerektiğini merak ederken, Girişimci, Tok’s Emlak ve D.T İnşaat Kurucusu Deniz Tok da resmi sosyal medya hesabı üzerinden arsa yatırımı için önerilerini paylaştı. İşte o paylaşım…

Yatırım için arazi alacaklar dikkat! Uzmanı uyardı, imar durumu sizi yanıltmasın

Arsa ve arazi yatırımı yapmak isteyenlerin en çok ilgilendiği noktalar lokasyon ve gayrimenkulün imar durumu. Toprak yatırımcısı Arif Güdül, arazi alacakların kazançlı bir yatırım için dikkat etmesi gerekenleri anlattı.

Kıbrıs, konut ve arsa yatırımında en iyi lokasyonların başında geliyor!

Gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin, konut ve arsa yatırımı konusunda en iyi lokasyonların başında Kıbrıs'ın geldiğini belirtti. Kıbrıs'ın arsa ve konut yatırımı için değerli olduğunu belirten Gültekin yatırımcıları uyardı.

Şu an satma değil alma zamanı: 'Yatırım için konut değil, toprak alın' açıklaması!

Girişimci Mert Ergün, konut yatırımı ile ilgili açıklamada bulundu ve "İkamet etmeyeceksem yatırım için şu rasyolarla kesinlikle konut almam" dedi. İşte o paylaşım...

Arsa ve arazi yatırımı için iyi bir lokasyon belirlemenin 3 önemli faktörü!

Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda arsa ve arazi yatırımı için iyi bir lokasyon belirlemenin 3 önemli faktörünü açıkladı. 

Uzmanı uyardı: Kiraya vermek için konut yatırımı yapılmaz!

Ev sahibi kiracı kavgaları gündemden düşmezken Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kiraya vermek için konut yatırımı yapılmayacağını söyledi.

Arsa ve arazi yatırımı yapmak isteyenler dikkat! İşte Kırklareli’de toprak yatırımı için fırsat bölgeler!

Toprak Yatırımcısı ve Danışmanı Aksel Melkonyan resmi X hesabı üzerinden Kırklareli’de toprak yatırımı için halen fırsat olan bölgeleri paylaştı. 

konut yatırımı için doğru zaman Haberi

konut yatırımı için doğru zaman


Seçim maratonunun sona ermesi inşaat sektöründe beklentileri yükseltti. Sektör temsilcilerine göre, konut kredi faizleri düşecek, yabancı yatırımcı Türkiye’ye daha rahat gelecek.


30 Mart yerel seçimlerinin son ermesi ile inşaat sektöründe satış sezonu açılacak. Yeni projelerini satışa sunmak için nisan ayını bekleyen firmalar harekete geçecek. Nisan ve mayıs aylarında 15 bini aşkın markalı konut projesi satışa çıkacak. İnşaat patronlarına göre seçim sonuçları yabancı yatırımcıları için de olumlu bir etki yaratacak. Gezi olayları ve 17 Aralık sürecinin arka arkaya gelmeyi kurumsal firmaların Türkiye’ye yatırımda ‘bekle gör’ politikası izlemesine yol açmıştı. Sektör temsilcilerine göre seçim sonuçlarıyla ‘Türkiye’de istikrar sürüyor’ mesajını alan yabancılar Türkiye’ye yatırım kararlarına hız kazandıracak. 2013 fiyatları ile satış yaptıklarını ve bu dönemde konut alıcısı için fırsat yarattıklarını belirten sektör temsilcilerine...