20 / 11 / 2024

Konuta ödenen KDV geri alınabilir mi

Konuta ödenen KDV geri alınabilir mi

"Bankadan konut kredisi kullananlar, mahkemeye başvurup KDV'lerini alabilir" açıklaması ortalığı karıştırdı. Ancak tüketicilerin bilmesi gereken bir husus var, Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin'in açıkladığı gibi KDV Kanunu'nda bir vergi istisnası bulunmuyor.

Yeni KDV düzenlemesiyle ev almak zorlaşıyor!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, hızla artan inşaat maliyetleriyle birlikte 1 Nisan itibariyle konutta uygulanan yeni KDV düzenlemesinin yüzde 1 den yüzde 8 e yükselmesiyle orta gelir grubunun konuta erişiminin zorlaşacağını söyledi.

Konutta yeni KDV sistemi fiyat avantajı sağlayacak mı?

Hayallerindeki konuta kavuşmak isteyenlerin yüzünü güldüren konutta yeni KDV sistemi fiyat avantajı sağlayacak mı? İşte detaylar...

'AVM kiralarında KDV kaldırılsın' önerisi!

Covid-19 sonrasında gerçekleşen vergi düzenlemeler hakkında konuşan CSK Denetim ve Mali Müşavirlik’in sahibi Bağımsız Denetçi ve S. M. Mali Müşavir Serkan Kumdakçı, AVM'lerde ödenen kiralardan alınan KDV belirli bir süre kaldırılabilir önerisinde bulundu. 

Konutta fazladan ödenen noter gideri geri alınabilir!

TBM Hukuk Komisyonu Başkanı İzzet Doğan, konutta KDV ve tapu harcı indirimi döneminde fazladan ödenen noter giderinin geri alınabileceğini söyledi.

Gurbetçilerden KDV’siz konuta yoğun ilgi!

Yurt dışında yaşayan ve çalışan Türk vatandaşları için uygulanan gayrimenkulde KDV muafiyeti konut sektöründe yeni arayışlara yol açtı. Zekeriyaköy'de inşa edilen Köy projesiyle İsviçre'de kampanya başlatan Siyahkalem, 1 haftada 10 milyon TL değerinde 8 konut sattı.

Konuta KDV indirimi hem tüketiciye hem de üreticiye kazandıracak!

Başarır İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Alptekin Başarır, konutta KDV indirimi ile ilgili görüşlerini açıkladı.

Konut kredisi kullanan KDV iadesi alamayacak!

Vatandaşların konut almak için kullandığı kredilerde KDV iadesinin bulunmadığı ortaya çıktı. 150 metrekare ve üstü evlerin satın alınmasında ödenen yüzde 18 KDV'nin yüzde 8'e indirilmesi ve müteahhitlere yönelik KDV iadesi sektörde bilgi kirliliğine neden oldu.

Konuta ödenen KDV geri alınabilir mi?

"Bankadan konut kredisi kullananlar, mahkemeye başvurup KDV'lerini alabilir" açıklaması ortalığı karıştırdı. Ancak tüketicilerin bilmesi gereken bir husus var, Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin'in açıkladığı gibi KDV Kanunu'nda bir vergi istisnası bulunmuyor.

Kredi kullanılan konuta ödenen KDV geri alınabilir!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Şahin: "Konutunu finansal kiralama yöntemiyle veya sahip olduğu evi teminat göstererek alan tüketiciler KDV'den muaf olduğunu bilmelidir" dedi.

Semt belediyeleri finansmanını emlak vergisinden sağlıyor!

CHP Meclis Üyesi Mustafa Reşat Oktay, semt belediyelerinin finansmanının alışverişte ödenen KDV’nin belirli bir oranının belediye bütçesine aktarılması ve emlak vergilerinden sağlandığını belirtti.

Yeni yılda konuta yüzde 6-7 civarında zam yapılacak!

Yeni yılda konuta olan zammın enflasyon oranında yüzde 6-7 civarında olacağını vurgulayan Emre Çamlıbel, ancak KDV oranlarının yüzde 18' e çıkarılmasının fiyatları biraz artıracağını kaydetti...

Yeni KDV Yasası ikinci el konuta olan talebi artıracak!

Yeni KDV Yasası’nın ikinci el konuta olan talebi artıracağını belirten Life City Satış ve Pazarlama Koordinatörü Tolga Kesici, projelerinin yeni düzenlenmeden etkilenmediğini ve yüzde 1 KDV ile satışta olduğunu söyledi…

Konutlarda hangi KDV oranı uygulanacak?

Bugün Gazete Yazarı İsmail Kökbulut, konutlarda KDV oranını belediyelerin belirlemesi ile ilgili yorumlarını yazdı. İşte o yazı!

Konuta ödenen KDV geri alınabilir mi Haberi

Konuta ödenen KDV geri alınabilir mi


Vatandaşlar ev sahibi olabilmek için konut kredisi kullanıyor. Kredi kullanıldığında 150 metrekarenin altındaki evler için çekilen tutarın yüzde 1'i, 150 metrekare ve üzeri evler için yüzde 8'i kadar KDV ödeniyor. Konu ile ilgili olarak Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin “Kullanılan konut kredisi için bankalar KDV alıyor. Tüketici aldığı daireyi peşin değil de kredi ile alması durumunda tüketici lehine durumlar ortaya çıkıyor. Tüketicilerimiz bunlardan habersiz. Konutunu finansal kiralama yöntemiyle veya sahip olduğu evi teminat göstererek alan tüketiciler KDV'den muaf olduğunu bilmelidir" şeklinde açıklama yapmıştı.


Haberi okuyan çok sayıda tüketici, bu açıklamanın doğru olup olmadığını sorgulamadan ve bu şekilde bir düzenleme olup olmadığını araştırmadan açıklamayı doğru kabul ederek, soluğu müteahhit ve inşaat şirketlerinde aldı. Ortalığı karıştıran açıklamanın ardından tüketicilerin ödedikleri KDV'nin...