03 / 05 / 2024

Konuta talep artacak mı

Konuta talep artacak mı

Forbes Dergisi'nin yazarlarından Ümit Özlale bu ayki yazısında "Türkiye'nin geçen yıllarda çığ gibi artan genç nüfusu şimdi hane halkı örneklemine girdi ve ev almak istiyor. Demografik faktörler bir süre daha konuta talebin artacağını gösteriyor. " açıklamalarına yer verdi.

'Konut al dönemi' için yeni adımlar atılıyor! Konuta talep tekrar canlanacak!

Türkiye’nin, Haziran ayında yapılacak yerinde denetimle gri listeden çıkması bekleniyor. Bu sayede konut al dönemi başlayacak ve sektör tekrar canlanacak.

Buğra Gökce'den flaş açıklama! Konut alınamadığı için kiralık eve talep artacak: Barınma krizi sürecek!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Buğra Gökce, konut satışlarındaki düşüşün fiyat artışlarını tetikleyeceğine dikkat çekti. İşte Gökce'nin konut sektörü ile ilgili X sosyal medya hesabından yaptığı o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Ev almak için doğru zaman mı? Fiyatlar ne zaman artacak? Uzmanı açıkladı!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut piyasasındaki talep düşerken fiyatlar düşmedi. Peki fiyatlar ne zaman artacak, gayrimenkul için alım dönemi mi, kiralar neden yazın artıyor? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Ev almayı düşünenler dikkat! Gayrimenkul uzmanı açıkladı, fiyatlar işte bu tarihte artacak!

Türkiye genelinde konut fiyatlarındaki düşüş altıncı ayda da devam ederken kiralamalara da talep azaldı. Peki konut fiyatları ne zaman artacak? İşte Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin'in o paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar...

Bungalov evlere yoğun talep fiyatları uçurdu: Yılbaşında 3 kat artacak!

Yılbaşının yaklaşmasıyla tatil planları yapılmaya başlandı. Bu kapsamda vatandaşlar en çok bungalov evlere talep gösteriyor. Türkiye genelindeki bungalov evleri bir araya getiren turizm acentesi, yılbaşında fiyatların 3 kat artabileceğine dikkati çekiyor.

Ziya Yılmaz: Nitelikli konuta talep çok yüksek!

Yaptığı açıklamada nitelikli konuta güçlü bir talebin olduğunu belirten DAP Holding çatısı altında faaliyet gösteren DAP Gayrimenkul Geliştirme’nin Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, konut fiyatlarındaki artışın temel nedeninin emtia fiyatlarındaki yükseliş olduğunu söyledi.

Sakarya’ya göç artınca konut fiyatları resmen fırladı!

Sakarya, son dönemlerde büyükşehirlerden göç edenlerin tercih ettiği popüler illerden biri haline geldi. TÜİK’e göre Sakarya, Türkiye’nin en fazla iç göç alan 18’inci kenti oldu. Doğası, iş olanakları ve sunduğu eğitim imkânlarıyla birçok ihtiyaca cevap veren kentte, konuta talep artıyor.

ABD'DE Mortgage faizleri yüzde 8'e yaklaştı! Konuta olan talep azaldı!

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage için ortalama faiz oranı yüzde 7,7 seviyesinden yüzde 7,9'a çıkarak 23 yılın yeni zirvesine ulaştı. Bu rekor seviye ile konuta olan talep azaldı.

Kiralık konuta talep arttı, satılık konut fiyatları düştü!

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi ve sahibindencom işbirliği ile hazırlanan sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü ağustos ayı sonuçları açıklandı. Buna göre kiralık konuta talep artarken, satılık konut fiyatları düştü.

Konuta talep hız kesmedi!

Son zamanlarda artan konut fiyatlarına rağmen konuta olan talep hız kesmeden büyümeye devam ediyor.  Mart ayında Türkiye'de konut satışları bir önceki aya göre 37.5, 2021 yılının aynı dönemine göre de 20.6 artış gösterdi. İşte ayrıntılar...

Konuta talep arttı: Kredi kullanımı katlandı!

Merkez Bankası verilerine göre konut kredisi faiz oranları 28 Ocak haftasında 24 baz puan düşerek yüzde 17,94 oldu. Konut kredisi kullanımında da artış görülüyor. 

Enflasyona karşı konuta talep artıyor!

Döviz kurundaki dalgalanmalara rağman emlak sektöründe canlılık devam ediyor. TÜİK’in açıkladığı veriler baz alındğında konut satışlarındaki artış göze çarpıyor.

Konut kredilerine talep 2022'de artacak mı?

2021 yılının dördüncü çeyreğinde, bankaların genel olarak işletmelere kullandırdıkları kredilere uyguladıkları standartları sıkılaştırdığı görülüyor. Peki kredilerle ilgili öngörüler ne? 2022'de konut kredisine talep artacak mı?

Konuta talep artacak mı Haberi

Konuta talep artacak mı

Ekonomistlerden (en azından ben ve çevremdekilerden) kur tahmini yapmasını isteyenlerin sayısındaki azalmayı anlayabiliyorum. Ne de olsa çok değil daha birkaç sene önce arkasında kocaman bir araştırmacı ordusu olan Merkez Bankası Başkanı bile yılsonu kur tahmininde fena yanıldı. Bankalar giderek daha fazla kur revizyonu yapmaya başladı. Fed Başkanı Yellen'in yüz mimiklerinden bile etkileniyor piyasalar. Ve galiba yavaş da olsa işadamlarımız kendilerini -birkaç krizden sonra- kur riskine karşı korumayı öğrendikleri için "hoca takımına" daha az döviz kuru sorar oldular. 


Peki o zaman "tahmin tahtında" döviz kuru yerini kime kaptırdı? 

Başlıktan da anlayacağınız üzere konut piyasasına... Son dönemlerin en sık sorulan iki sorusu, konut fiyatlarına ve kredi faizlerine ne olacağı... Faizlerle ilgili ne düşündüğümü iki yazı önce Merkez Bankası faiz politikasını değerlendirirken söylemiştim. Merkez...