11 / 05 / 2024

konutta banka kredisi kullanmak

konutta banka kredisi kullanmak

Hürses Gazetesi yazarlarından Şükrü Kızılot bugünkü köşe yazısında konut kredisi kullanılması halinde dikkat edilmesi gereken hususlara dikkat çekti. Konut alırken banka kredisi kullanmanın avantajlarından bahsetti..

Banka kredisi ile kurbanlık alınır mı? Kredi kartı ile kurbanlık kesilir mi?

Banka kredisi ya da kredi kartı ile kurbanlık alınır mı? vatandaşlar bu soruyu bayram yaklaşırken sormaya başladılar. İşte merak edilen detaylar!

İskansız eve banka kredisi çıkar mı?

Yapı kullanım izni olarak kabul edilen iskan belgesi, binanın yapıldığı bölgede yetkisi olan ve adresin bağlı bulunduğu belediyeden ya da valilikten alınıyor. Peki, iskansız eve konut kredisi çıkar mı? İşte tüm detaylar...

En uygun konut kredisi faiz oranı hangi bankada?

Konut kredisi ile ilgili son dakika gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar en uygun banka kredisi faiz oranını uygulayan bankayı araştırmaya devam ediyor.

Konut kredisi faiz oranları yeni yıla nasıl başladı?

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar konut kredisi faiz oranlarının yeni yıla nasıl giriş yaptığını merak ediyor. Peki, banka kredisi faiz oranları 2021'nin ilk günlerinde ne oldu? İşte güncel durum...

Markalı konut alımında konut kredisi ve senet kullanımı arttı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Kasım 2020 endeksine göre; Kasım'da markalı konut alımında banka kredisi kullanımının yaklaşık 3, senet kullanımının 2.5 puan yükseldiği görüldü.

Markalı konut satışlarında banka kredisi ve senet kullanımı arttı!

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi 2020 yılı Ocak ayı sonuçları açıklandı. Endekse göre, Ocak ayında, yeni konutlarda fiyat artışı yüzde 0.85, yabancıya satış oranı yüzde 8.34 olarak gözlendi, banka kredisi ve senet kullanımında artış yaşandı...

Konut satışlarında senet ve banka kredisi kullanımı arttı mı?

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Aralık 2019 sonuçları açıklandı. Peki konut satışlarında senet ve banka kredisi kullanımı arttı mı?

Sıfır konut 0.79 faizli konut kredisi kampanyası başladı!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı faiz indirimi müjdesiyle, sıfır konutta konut kredisi faiz oranları yüzde 0,79'a düştü.

Markalı konut projelerinde banka kredisi ve senet kullanımı arttı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ 2019 Ekim ayı sonuçlarına göre, markalı konut projelerinde banka kredisi ve senet kullanımı arttı.

Konut kredisi kullananın emekli maaşına tedbir koyulur mu?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun '2015’te bir ev almak için banka kredisi kullandım. Ancak krediyi geri ödeyemeyince maaşıma haciz geldi. Kredi kullanırken eşimin de imzasını aldılar. Şimdi çalışmayan eşimin emekli maaşına tedbir koyabilirler mi?' sorusunu yanıtladı.  

Konut kredisi kullanımı 13.6 milyar TL azaldı!

Borcunu ödeyemediği için 4.6 milyon kişi takibe düştü. Vatandaşlar tüketici kredileri ve kredi kartlarının yanı sıra konut, taşıt ve diğer ihtiyaçları için banka kredisi kullanmaktan da vazgeçti.

Yüksek faiz konutu vurdu!

Faiz oranlarının yüksek olması kredili konut alımlarını olumsuz etkiledi. Banka kredili alımlar yüzde 41 azaldı. 2017’de her 3 konuttan 1’i banka kredisi ile satılırken, bu rakam 2018’de her 5 konutta 1’e geriledi.

Konut alıcılarının banka kredisi kullanma oranı azaldı!

Güneş Gazetesi yazarlarından Mehmet Canıtatlı bugünki yazısında konut alıcılarının banka kredisi kullanma oranının azalması sonucu firmaların kampanyalarını değerlendirdi.

konutta banka kredisi kullanmak Haberi

konutta banka kredisi kullanmak

Konut alanların bir kısmı, "banka kredisi" de kullanmak suretiyle alıyorlar. 

Bunun iki avantajı var. 

1. Finansman sorununu çözüyorlar. 

2. Evi kiraya vereceklerse; gerçek gider yöntemini seçmek suretiyle, tahsil edecekleri kiradan, ödedikleri banka kredi faizini düşebiliyorlar. Böylelikle daha az vergi ödüyor hatta duruma göre hiç vergi ödemeyebiliyorlar. 


1-Gider Avantajı 


Yukarıda da belirtildiği gibi, ödenen banka kredi faizinin "gider" olma avantajı var. Olaya bu açıdan bakıldığında; evi satın alan kişinin, tamamının bedelini ödeyebilecek parası olsa dahi, tamamını mevcut tasarrufundan ödemeyip, evin bedelinin bir kısmı için "banka kredisi" kullanması daha avantajlı olabilir. 

Parasını mevduatta veya başka tasarruf enstrümanında değerlendirir, bankaya ödediği kredi faizini de kira gelirinden gider olarak düşebilir. 


2-Alım-Satım Bedeli 


Bazı durumlarda, evin satış bedelinin düşük gösterilmesi, binde 20 oranında ödenecek tapu harcının, daha düşük tutarda ödenmesine neden olabilir....