18 / 05 / 2024

konutta batık var mı

konutta batık var mı

Bankaların faiz indirimi için harekete geçtiği konut kredileri, batık oranı en düşük grubu oluşturdu. Batık oranı, bireyselin onda birinde kaldı.

Deprem uzmanı Övgün Ahmet Ercan korkuttu! Gözle görülmeyen deprem üretebilir kırık var! İkinci 6 Şubat mı geliyor?

Bursa'nın Gemlik ilçesinde bugün 4,1 şiddetinde deprem oldu. Paniğe neden olan depremin hemen ardından Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan korkutan açıklama geldi. Ercan ''Türkiye'de Gözle görülmeyen deprem üretebilir kırık var'' dedi.

Ticari emlak piyasasında batık krediler sorun yaratıyor! Birçok sektör etkilenecek!

Ticari emlak piyasasında yaşanan sorunlar son günlerde sık sık gündem oluyor. St. Louis'deki Toberman Becker Wealth'in ortağı Michael Becker konuya ilişkin açıklamasında batık kredilerin sektörü sorunlarla karşılaştıdığının altını çizdi.

Büyükçekmece'deki riskli yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli plan notu ilavesi askıda!

Büyükçekmece ilçesi, Göl Havzası, Merkez, Tepecik, Celaliye, Kamiloba Tem Üstü ve Tem Altı, Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü, Kumburgaz, Kartaltepe, Mimarsinan, Batıköy Mahallesi, Türkoba, Tepekent Nazım İmar Planlarına ait Riskli Yapılara ilişkin plan notu ilavesi askıya çıkarıldı.

TMO'da 20 TL'den başlayan ürünler satışa sunuldu! İndirim listesinde ayçiçek yağı, pirinç, mercimek ve fındık var!

Toprak Mahsulleri Ofisi haziran ayı indirimlerini duyurdu. İndirim kapsamında Ayçiçek yağı, pirinç, mercimek ve fındık gibi birçok ürün yer aldı.

Paramız pul olunca piyasada bozuk para da kalmadı! Madeni parada kıtlık var!

Yüksek enflasyon nedeniyle paramız pul olsa da küçük esnaf piyasada madeni para sıkıntısı yaşandığından şikayet ediyor. Madeni paralarda; bakır, çinko ve nikel fiyatlarındaki artışlar nedeniyle üretim maliyetinin kendi değerini aştığı belirtiliyor.

Konutta kriz çanları çalıyor! İnşaat maliyetleri arttı, konut arzı azaldı! 

TÜİK’E göre ilk çeyrekte inşaatına başlanan bina sayısında yüzde 9.2 azalma yaşandı. Sektör temsilcileri, yükselen maliyetlerin altını çizdi ve“Konutta arz krizi var ve çözülmezse bu durum barınma krizine dönüşecek” değerlendirmesini yaptı. 

Konutta artık ‘kiracısız ev’ aranıyor! Yatırımcılar kiracısı hazır evlerden vazgeçti! 

Satılık konut ilanlarında tercihler yine değişti. Konutta artık ‘kiracısız ev’ aranıyor. Peki kiracısız ev avantajlı mı?

Kağıthane ve Sarıyer ilçeleri Büyükdere Caddesi Batı Kısmı imar planı askıda!

Kağıthane-Sarıyer ilçeleri, Büyükdere Caddesi Batı kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli 20.09.2022 tasdik tarihli Nazım İmar Planı askıya çıkarıldı.

Büyükçekmece 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Büyükçekmece Merkez, Kumburgaz, Celaliye, Kamiloba, ( Tem Altı ) Tepecik Havzadışı ve E-5 Arası, Mimarsinan Merkez ve Batıköy, Tem Bağlantı Yolu Doğusu Kartaltepe, Güzelce, Bahçelievler, Kumburgaz Etapları Turizm Tesis Alanlarına ve Plan Notu Değişikliğine ilişkin plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Ev alacaklar dikkat! Köpük eriyor

Konutta aylık bazda satışlar yavaşladı. Haziran ayında satışlarda Eylül 2021’den bu yana en düşük artış görüldü. Sektör temsilcileri “Fiyatlar yükseldikçe satışlar düşüyor. ‘Benim malım pahalı’ zihniyeti ve ‘yüksek kazanç’ isteği fiyatları uçurdu.

Döviz ve altınını bozduran konuta koştu! Yabancı yatırımcılar da konutta rekor kırdı!

TÜİK Mayıs 2022 Konut Satış İstatistikleri’nden yola çıkan inşaat ve gayrimenkul sektörü temsilcileri konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu ve konut sektörünü masaya yatırdı. İşte ayrıntılar...

A101 aktüel ürünler kataloğunda bugün dev çılgınlık var! Bu fırsat kaçmaz! İşte 26 Mayıs 2022 fiyat listesi

A101 26 Mayıs 2022 aktüel ürünler kataloğunun fiyat listesi yayımladı. Peki, A101'de bugün hangi neler indirime girdi? A101 aktüel ürünler kataloğunda neler var? İşte 26 Mayıs 2022 A101 aktüel ürünler kataloğu fiyat listesi...

A101 aktüel ürünler kataloğunda bu hafta büyük çılgınlık var! İşte 26 Mayıs 2022 A101 aktüel ürünler fiyat listesi

A101 26 Mayıs 2022 aktüel ürünler kataloğunu yayımladı. Peki, A101'de bu hafta hangi neler indirime girdi? A101 26 Mayıs 2022 aktüel ürünler kataloğunda neler var? İşte 26 Mayıs 2022 fiyat listesi...

konutta batık var mı Haberi

konutta batık var mı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Yıllık faiz yüzde 9'a inmeli" sözlerinin ardından bankaların indirimlere başladığı konut kredileri, sektör için en az risk oluşturan grubu oluşturuyor. Türkiye Bankalar Birliği verilerine göre, bireysel kredi kullanan kişi sayısı haziran sonu itibarıyla son 1 yılda 1.6 milyon kişi artarak 26.4 milyona çıktı.


KONUTTA BATIK BİNDE 4

Bireysel kredilerin tutarı 428 milyar lira olurken, bunun yüzde 37.4'ünü ihtiyaç, 36.9'unu konut, 18.5'ini kredi kartları ve yüzde 7'sini taşıt kredileri oluşturdu. Ortalama konut kredisi 69.8 bin TL, ihtiyaç kredisi ise 8.7 bin TL oldu. Kredi kartında ortalama borç 3.6 bin TL düzeyinde bulunuyor. Bireysel kredilerinde batık kredi oranı yüzde 4.6 olarak gerçekleşirken, konutta bu oran yüzde 0.4 ile sektör ortalamasının neredeyse onda birinde kaldı. Bankalarda 2.3 milyon kişinin konut kredisi...