03 / 10 / 2024

Konutta durgunluk yaşanıyor

Konutta durgunluk yaşanıyor

İnşaat piyasasındaki durgunluk ve müteahhitler arasındaki rekabet alıcının daha ucuza kaliteli konut sahibi olmasını sağlıyor. Elit Park ve Elit Prestij de talep gören projelerden.

Satılık konut piyasasında emlakçılar için 'şans' dönemi! Ya satılırsa... Değerinin 2 katında ev satışları yapılıyor!

Konut piyasasında durgun bir dönem yaşanıyor. Bazı ev sahipleri evlerini iki katı fiyatına satılığa çıkarırken vatandaşlar yüksek kredilerden dolayı konuta erişmekte zorluk yaşıyor. Peki konut fiyatları nominal olarak ne zaman düşecek? 

Konut satışlarında durgunluk yaşanırken, kira bedellerindeki artış sürüyor!

İnşaat sektörü tarihinin en sıkıntılı günlerini yaşarken, son günlerde sık sık gündeme gelen kredi faizlerinin yüksek olması nedeniyle daire satışlarında durgunluk yaşanırken, kira fiyatlarında ise artış devam ediyor.

Konut fiyatları ne olacak? Kimler evlerini satıyor, fiyatları kim yükseltiyor?

Pandemiden bu yana uçuşa geçen konut piyasasında durgunluk yaşanıyor. Konuta yatırım yapanların sayısı azalırken, krediye erişim en büyük engel olarak görülüyor. Peki konut fiyatları ne olacak? Kimler evlerini satıyor, fiyatları kim yükseltiyor? 

Avrupa'da da emlak piyasası durgun: İlk çeyrekte emlak yatırımları yüzde 26 azaldı!

Avrupa emlak piyasalarında durgunluk yaşanıyor. 2024'ün ilk çeyreğinde emlak yatırımları, bir önceki yıla göre yüzde 26 azaldı. İşte ayrıntılar... 

İstanbul'da ticari gayrimenkule talep artıyor: Merkezden kaçan işletmeler, geri dönüyor! 

İstanbul'da ticari gayrimenkule talep artışı yaşanıyor. Dükkanlarını ve ofislerini şehir merkezinden uzak bölgelere taşıyan işletmeler, artan trafik ve lojistik sorunlarıyla karşılaşmanın yanı sıra insan kaynağı bulma zorlukları gibi nedenlerde İstanbul'un merkezindeki projelere yönelmeye başladı.

İkinci el otomobil piyasası çok durgun! Vatandaş bakıyor ama almıyor!

Son zamanlarda yaşanan ekonomik sıkıntılar, enflasyon vatandaşların alım gücünün azalması otomobil piyasasını da olumsuz yönde etkiliyor. İkinci el otomobil piyasasında müthiş bir durgunluk yaşanıyor. 

Ev sahibi olmak isteyenler dikkat: Konutta balon sönüyor mu? Fiyatlar düşecek mi?

Konut fiyatlarında yaşanan fahiş artışlar sık sık gündem oluyor. Ekonomist ve Gazeteci Esfender Korkmaz konut piyasası ile ilgili bir yazı kaleme aldı. Peki konutta balon sönüyor mu? Fiyatlar düşecek mi? 

Artan konut ve kira fiyatları 65 yaş üstünü vurdu! Huzurevlerine başvuru patlaması yaşanıyor!

Yurt genelinde artan konut ve kira fiyatları emekli aylıklarıyla geçinmeye çalışan çoğu emekliyi etkiledi. Barınma kriziyle karşı karşıya kalan emekliler devlet huzurevlerine sığındı.

500 bin TL'ye yükselen özel okullara talep patlaması yaşanıyor! Artan fiyatlar engel olamadı!

Artan fiyatlara karşın 500 bin TL'ye yükselen özel okullara talep patlaması yaşanıyor. Bu okulların mezunlarına sağlanan yurtdışı olanağı, talepleri artırdı.

Tatil tercihleri değişti: Otel yerine 1-2 haftalık yazlık kiralamalarında patlama yaşanıyor! 

Okulların kapanmasıyla beraber yaz tatili için planların yapılmaya başlandı. Tatillerde oteller yerine 1-2 haftalık yazlık kiralamalarında patlama yaşanıyor. İşte ayrıntılar...

Dolar kurunda 24 yıl aradan sonra bir ilk yaşanıyor!

Dolar kuru her yeni güne yeni bir rekorla başlarken Türk Lirası karşısında 15 haftadır aralıksız yükselmeye devam etti. Bu değer artışı en son 1999 yılında görülmüştü. Dolarda 24 yıl aradan sonra bir ilk yaşanıyor.

Kripto paralar ne durumda? Kripto para piyasasında düşüş mü yaşanıyor?

Kripto para düşüş yaşamaktan kurtulamıyor. Kasım 2021 tarihinden beri düşüş yaşamaktan kurtulamıyor. Umutlar tükeniyor.

Altın değil hemen şimdi gümüşe bakın! Tam 24 yıl aradan sonra bir ilk yaşanıyor! Bu rakam çok konuşulacak

Altın fiyatlarındaki yükseliş gündemden düşmezken gümüş fiyatları yüzde 30 değer kazanarak rekor kırdı. Altın değil hemen şimdi gümüşe bakın! Tam 24 yıl aradan sonra bir ilk yaşanıyor! Bu rakam çok konuşulacak.

Konutta durgunluk yaşanıyor Haberi

Konutta durgunluk yaşanıyor

Ankara gibi konut projelerinin yoğun olduğu bölgelerde müteahhit firmalar arasındaki rekabet ortamı ve son aylarda piyasalardaki satın alım çekingenliği en çok konut alıcısının işine yarıyor. Hem beklentilerinin üzerindeki bir kalitede konuta sahip oluyor hem de kampanya veya indirimden yararlanma şansı elde ediyorlar. Etlik'te yer alan Elit Park ve Elit Prestij konut projeleri de bunlardan biri. Fatih Mobilya'nın hayatı geçirdiği projelerde sağlam altyapı, modern ve kaliteli iç dizaynlar site sakinlerine huzurlu ve kaliteli bir yaşamı garanti ediyor. 


Sabah...