05 / 07 / 2024

Konutta faiz ne kadar arttı

Konutta faiz ne kadar arttı

Merkez Bankası’nın faizleri arttırması tüketici kredilerinde de faiz artışı getirecek. Konut, otomobil ve tüketici kredilerinde en az 1-1.5 puan artış bekleniyor. Konutta faizlerin yüzde 13’e, otomobilde yüzde 15’e çıkması muhtemel...

Konutta balon ne zaman sönecek? İşte o tarih

Türkiye’de konut piyasasında durgunluk sürerken, kiracı ev sahibi kavgaları yatırımcıyı emlaktan uzaklaştırdı. Piyasadaki bu durum inşaat maliyetlerindeki yükselişe rağmen konut  fiyatlarına gerileme olarak yansıyor. Ekonomist Hakan Kara, konutta balonun söneceği tarihi açıkladı.

Konutta faiz arttıkça talep azalıyor, doğru fiyat bulunamıyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut sektörü, krediye erişim zorluğu, yüksek faiz ve fahiş fiyatlarla yılı kapattı. Satışlardaki düşüş ve yükselen maliyetlere değinen sektör temsilcileri, “Faiz arttıkça talep azalıyor, doğru fiyat bulunamıyor. Fonların önü açılırsa canlanma olur” dedi.

Fed yöneticisi açıkladı! Faiz ne zaman düşecek?

ABD Merkez Bankası Fed faizleri yükseltmeyi sürdürürken New York Fed Başkanı John Williams, faiz oranının gelecek sene düşmeye başlamasını bekliyor.

Ne dolar, ne euro ne faiz!… Bir yılda enflasyonun iki katından fazla kazandırdı! İşte Türkiye’de borsadan sonra en fazla

Son günlerini yaşadığımız 2022’de borsadan sonra en fazla bu yatırım aracı enflasyonun iki katından fazla getiri sağladı. Bu ne faiz, ne döviz ne de devlet tahvili…

Gerçek mortgage hangi konutları kapsayacak? Konut kampanyasında peşinat, vade ve faiz ne kadar olacak?

Konut firmaları temsilcileri bir yandan sektörü canlandıracak kampanyayı beklerken, diğer taraftan da düşük faiz uygulamasının piyasa fiyatı haline gelen 5 milyon TL'lik konutları kapsaması gerektiğini söylüyor. Peki gerçek mortgage hangi konutları kapsayacak? 

TOKİ Balıkesir Marmara ilçesinde ucuz 2+1, 3+1 daire sahibi olun! 8 soruda TOKİ Balıkesir ..

Balıkesir’in Marmara ilçesinde yapılacak sosyal konut projesinin detayları belli oldu. Peki, TOKİ Balıkesir Marmara projesinde toplam kaç konut yapılacak? TOKİ Balıkesir 2022 hangi ilçelerde yapılacak? Sosyal konutta taksitleri ne kadar olacak?

TOKİ Balıkesir İvrindi’de 2 bin 280 TL taksitle ev sahibi olun! TOKİ Balıkesir tüm detaylar..

Balıkesir’in İvrindi ilçesinde yapılacak sosyal konut projesinin detayları belli oldu. Peki, TOKİ Balıkesir İvrindi projesinde toplam kaç konut yapılacak? TOKİ Balıkesir 2022 hangi ilçelerde yapılacak? Sosyal konutta taksitleri ne kadar olacak?

Konutta faiz düştü, 48 bin TL cepte kaldı!

Merkez Bankası faiz kararları sonrasında kamu bankalarının konut kredisi faizlerini düşürmesiyle vatandaşlar daha az faiz ödeyerek ev sahibi olabilecek. İşte yeni faiz oranları sonrasında ödenecek tutarlar şu şekilde...

Sıfır konutta faiz indiriminin tüm detayları!

Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararı sonrasında kamu bankaları da kredi faiz oranlarında indirim yapıyor. Sıfır konutlar için kredi faiz oranları 1 milyon TL tutarı için yüzde 1.20'ye inecek. 

Konutta faiz indirimi bekleniyor!

İnşaat sektörünün temsilcileri, konut satış istatistiklerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kredi faiz oranlarının düşmesinin satışları artıracağını vurgulayan temsilciler,

Konutta faiz rekoru kırıldı! Satışlar ne olacak?

Konut kredisi faizi aralık ayının ilk haftasında kasım ortalamasının neredeyse 2 puan üstünde seyretti. Bundan sonra konut satışları nasıl ilerleyecek? Faizler artmayı sürdürecek mi?

Altan Elmas: Konutta faiz indirimi devam etmeli!

Konutder Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, ''Satışlardaki bu olumlu tablonun devamlılığı için kamu bankalarının 0,64 faiz oranını ve 15 yıl vadeli sunduğu imkanı sürdürmesi son derece önemli'' dedi.  

Konut alırken sözleşmeye bu iki maddeyi ekletin!

Konutta faiz oranlarının Cumhuriyet tarihinin en düşük seviyelerine gerilemesinden sonra Haziran'da satış rekoru kırılması öngörülürken, ortaya çıkan yoğunluk ise ister istemez bir takım mağduriyetlere sebep oldu.

Konutta faiz ne kadar arttı Haberi

Konutta faiz ne kadar arttı

Merkez Bankası’nın faizleri arttırması tüketici kredilerinde de faiz artışı getirecek. Konut, otomobil ve tüketici kredilerinde en az 1-1.5 puan artış bekleniyor. Konutta faizlerin yüzde 13’e, otomobilde yüzde 15’e çıkması muhtemel.


MERKEZ Bankası’nın politika faizini 5.50 puan artırması tüketici, konut, taşıt kredileri ve mevduat faizlerini aynı oranda etkilemeyecek. Merkez Bankası’nın son faiz kararı öncesi uyguladığı geniş faiz koridoru uygulanması ile bankalara fonlama maliyeti yüzde 8,5’a kadar çıkmıştı. Bunun yansıması vatandaşı ilgilendiren faizlerde de çoktan görüldü. Haziran 2013’te konut kredileri yüzde 8’lerde seyrederken Merkez Bankası kararı öncesi yüzde 11.5 seviyesindeydi. Yeni oranların bu faizi yaklaşık 1-1.5 puan yükseltmesi bekleniyor. Bu oran mevduat getirilerinde ise artışa yol açacak.


KONUT KREDİLERİNE DİKKAT

Konut kredileri faizleri Mayıs 2013’ten bu yana yüzde 8,25’lerden yüzde 11.5’a kadar gelmişti. Konut...