15 / 05 / 2024

Konutta ilk satışlar

Konutta ilk satışlar

TÜİK'in geçen hafta açıkladığı verilere göre, haziran ayında Türkiye genelinde 111 bin konut satıldı. Geçen yılın aynı ayına göre yüzde 19 artış var.

Peugeot açıkladı! Peugeot satışlarında Türkiye ilk 10'a girdi!

Peugeot 2023'te dünya çapında satışlarını 1.1 milyona çıkardığını duyurdu. Yapılan açıklamada Türkiye, satılan araç sayısı bakımından ilk 10'da yer aldığı kaydedildi. 

Konut satışlarının 8 yıllık bilançosu! İlk 10 ayda 1 milyon aşılamadı!

Konut satışlarındaki düşüş devam ediyor. Türkiye'de son 8 yılda konut satışları ilk kez ilk 10 ayda 1 milyon aşılamadı. 

ABD'de bekleyen konut satışları son 3 ayda ilk kez arttı!

National Association of Realtors (NAR) tarafından açıklanan rakamlara gör ABD'de bekleyen konut satışları endeksi, Haziran ayında azalış beklentilerinin aksine yüzde 0,3 yükselirken, son 3 aydaki ilk artışını gösterdi.

2023'ün ilk yarısında elektrikli otomobil satışları yüzde 465,3 arttı!

Türkiye otomobil pazarında elektrikli otomobil satışları, bu senenin ilk altı ayında, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 465,3 yükseldi ve 12 bin 792 oldu. İşte ayrıntılar...

2023’ün ilk yarısında otomobil satışları katlanarak arttı!

2023 yılının ilk beş ayında geçen yılın aynı dönemine göre otomobil satışlarında yüzde 58,8 oranında artış gerçekleşti. Mayıs ayında ise otomobil ve hafif ticari araç pazarında satış adedi yüzde 70,9’a çıkarak tüm zamanların rekorunu kırdı.

Konutta işler iyi gitmiyor! Satışlar 2022'nin Şubat ayına göre yüzde 18 azaldı!

Ekonomimcom köşe yazarı Alaattin Aktaş, bugünkü köşesinde konut sektörünü kaleme aldı. Konutta işler iyi gitmiyor! Satışlar 2022'nin Şubat ayına göre yüzde 18 azaldı!

Vatandaş ev almak istiyor ama ilk el ve ipotekli satışlar dipte! İşte nedeni!

Son olarak Bakanlıktan Yeni Evim Kampanyasını açıklarken, konut kampanyalarının sayısında yaşanan bereket, ilk el satışlar ve ipotekli satışlara yansımıyor. Ekonomim.com yazarı Alaattin Aktaş, sıfır konuta yaklaşmak mümkün değilken ipotekli konut satışlarının geçen yıl en düşük düzeye indiğini açıkl

İkinci el konut satışları ilk 9 ayda arttı!

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, 2021'in ilk 9 ayında toplam satışların 287 bin 156 adedinin 1. el, 661 bin 982 adedinin ise 2. el konutlardan oluştuğunu aktardı ve "Satışlardaki detaylara bakıldığında satışlardaki artış sadece 2. el konutlarda gerçekleşti" dedi.

2021'in ilk çeyreğinde konut satışları ne oldu?

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, 2021 yılı 1. çeyrek konut satışlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Makbule Yönel Maya, ilk çeyrekte en fazla konut satışının İstanbul'da yaşandığını belirtti.

Konutta faiz rekoru kırıldı! Satışlar ne olacak?

Konut kredisi faizi aralık ayının ilk haftasında kasım ortalamasının neredeyse 2 puan üstünde seyretti. Bundan sonra konut satışları nasıl ilerleyecek? Faizler artmayı sürdürecek mi?

2020'nin ilk yarısında konut satışları yüzde 209,7 arttı!

Türkiye Gayrimenkul Pazarı Görünümü 2020 Yarıyıl raporu yayınlandı. Rapora göre, 2020 yılının ilk yarısında Türkiye konut satışları, bir önceki yılın aynı dönemine göre %23,5 artış göstererek 625 bin oldu.

İnşaat sektörünü sıfır konut satışı canlandıracak!

Haziran'da ipotekli olarak 32 bin ilk el, 69 bin ikinci el konut satıldı. Konut satışlarında değerlendirme ilk satışa göre yapılmalı. Peki bu yıl konutta ilk satışlar ne durumda? 

Konutta faiz indirimiyle satışlar 1 milyonu aşabilir!

Kamu bankalarının açıkladığı 4 yeni kredi paketiyle birlikte gözler bir kez daha konut satışlarına çevrildi. Sektör temsilcileri, faiz indirimi 'eşsiz fırsat' olarak değerlendiriyor ve bu paketle konutta ertelenen taleplerin satışa döneceğini belirtiyor.

Konutta ilk satışlar Haberi

Konutta ilk satışlar

TÜİK'in geçen hafta açıkladığı verilere göre, haziran ayında Türkiye genelinde 111 bin konut satıldı. Geçen yılın aynı ayına göre yüzde 19 artış var. İlk altı aydaki artış da hemen hemen aynı oranda gerçekleşti. Ocak-haziran dönemindeki konut satışı, yüzde 21'lik artışla 635 bine çıktı.


Konut satışını toplam üstünden ve detaya inmeden irdelersek, aslında sığ bir değerlendirme yapmış oluruz.

Çünkü biz ülke olarak sürekli yeni konut üreten bir konumdayız. Daha önce yapılmış konutların el değiştirmesine dayalı bir konut satışı, görünürdeki sayıyı yukarı çeker elbette ama, bunun ekonomiye pek bir katkısı olduğu söylenemez. Siz hiç ikinci el otomobil satışını izleyen ve bunu önemseyen bir istatistik gördünüz mü? Önemli olan ilk el satışlardır. İlk el satışlar fabrikaların daha çok üretim yapması demektir çünkü. A şahsı...