28 / 04 / 2024

konutta maliyet yükseldi mi

konutta maliyet yükseldi mi

Elit Yapı AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Cem Çelik: "Bu dönemde konut alanlara firmanın önceki ve şimdiki durumunu iyi etüt etmelerini, ayrıca alım-satım sözleşmesinde yer alan detayları çok dikkatli incelemelerini öneriyorum" dedi...

İnşaat maliyet endeksi yüzde 53 yükseldi! Bina maliyetlerindeki artış tam gaz! 

TÜİK tarafından, 2023 Nisan'a ilişkin inşaat maliyet endeksi verileri açıklandı. Buna göre, inşaat maliyet endeksi yüzde 53 yükseldi. İşte o son dakika rakamları...

Altın, dolar değil 10 senenin rekoru konutta! Konut fiyatları yüzde 167.8 yükseldi!

2022 yılına ait konut fiyat verileri geçtiğimiz hafta resmen belli oldu. Altın, dolar değil 10 senenin rekoru konutta! Konut fiyatları yüzde 167.8 yükseldi!

Son 10 yılda konutta yabancı payı yüzde 5'e yükseldi!

Resmi kayıtlara göre Türkiye’de 650 bin yabancı yaşıyor. Son 10 yılda pek çok sektörde yabancı müşteri sayısındaki artış dikkat çekici. Konutta yabancı payı yüzde 5’e yükseldi.

BİM’in mağaza sayısı 4 bin 972’ye yükseldi!

BİM İcra Kurulu Üyesi ve Operasyon Müdürü Aykaç: “BİM olarak yüzde 20 hedefini aşarak yüzde 21 büyüdük. Ciromuzu 17,4 milyar Türk lirasına çıkardık. Yıl sonu itibarı ile BİM’in mağaza sayısı 4 bin 972’ye yükseldi, çalışan sayısı ise 30 bini aştı” dedi.

Almanya'da inşaat üretimi Ocak'ta yüzde 7 yükseldi!

Almanya'da sanayi üretimi yılın ilk ayında beklentilerin oldukça üzerine çıkarak aylık ve yıllık bazda yüzde 3,3 arttı. Almanya'da, ocak ayında enerji üretimi yüzde 0,1, inşaat üretimi de yüzde 7 yükseldi.

Konut kredi faizleri 2011 seviyelerine yükseldi!

Konut sektörü 2016'ya büyük beklentilerle girerken, satışlarda önemli rol oynayan kredi maliyetleri sektörün iyimser havasını desteklemiyor. Merkez Bankası'nın verilerine göre bankaların konut kredilerinde ortalama yıllık faiz yüzde 14.47'ye yükseldi.

Emlak alanların oranı yüzde 3’e yükseldi!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı olan Abdurrahman Yıldırım bugünkü köşe yazısında TÜİK 2015 Yapı İzin İstatistikleri'ni değerlendirdi. Yıldırım, Emlak alanların oranı da yüzde 2.6’dan yüzde 3’e yükseldiğini belirtti.

Topkapı-Ataköy bölgesinde metrekare fiyatları yükseldi!

İstanbul'un yeni cazibe merkezi olma yolunda ilerleyen Topkapı-Ataköy bölgesinde konut metrekare fiyatları 15 bin liraya kadar yükseldi. Bölge yabancı yatırımcının da hedefinde.

Konut faizleri 2015 yılı içinde 1.10 bandına yükseldi!

2015'e yüzde 0.85 ile başlayan konut faizleri yıl içinde 1.10 bandına yükseldi. Aylık faiz oranı artışı 25 baz puanı bulurken, tüketici 100 bin için 21 bin TL fark ödeyecek.

Sakarya'da arsa fiyatları yüzde 300 oranında yükseldi!

Selçuk Başak, son bir buçuk yıl içerisinde arsa fiyatlarının yüzde 300’e kadar yükseldiğini ifade ederek, “Bu fiyat artışları da daire almak isteyen vatandaşa yansıdı. Tek çare şehir merkezinde kentsel dönüşüme gidilmesi” dedi.

Türkiye'de konut fiyatları yüzde 18,5 oranında yükseldi!

Türkiye'nin lokomotif sektörlerinden gayrimenkul, yılın ilk yarısını parlak geçirdi. Konut satışları geçen yıla göre yüzde 21 artışla 635 bine ulaşırken, fiyatlar yüzde 18,5 oranında yükseldi.

Avni Çelik'in Servet GYO'daki payı yüzde 47,93'e yükseldi!

Avni Çelik'in Servet Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın sermayesindeki payı bugün itibariyle yüzde 47,75'ten, yüzde 47,93'e yükseldi.

Bandırma'nın arazi değerleri yükseldi!

Bandırma'nın son yıllarda Güney Marmara Bölgesi'nin ulusal düzeyde yatırım merkezi olması nedeniyle bölgede arazi değerleri oldukça yükseldi ve Türkiye genelinde yatırımın odak noktası oldu.

konutta maliyet yükseldi mi Haberi

konutta maliyet yükseldi mi

Elit Yapı AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Cem Çelik, Döviz fiyatlarındaki aşırı artış nedeniyle yükselen maliyetlerin proje detaylarında kalite kaybına yol açabileceği ve başlayan projelerde de teslim tarihini uzatabileceği bildirildi. 


Yaklaşık bir buçuk aydır ekonomide yaşanan gelişmeler inşaat sektöründe de maliyet artışlarına neden oldu. Özellikle döviz fiyatlarında görülen aşırı yükseliş nedeniyle kimi inşaat firması çalışmalarını duraklatırken, kimi de proje detaylarında değişikliğe gitmeye başladı. 


Yükselen maliyetler alım satım sözleşmelerinde belirtilen ithal markaların yerine alternatif ürünlerin projeye dahil edilmesine yol açabilirken bu durum konut sahiplerinde yanılgıya neden oluyor.

Beytepe’de  inşaat çalışmaları büyük ölçüde tamamlanan Elit Royal Residence’i hayata geçiren Elit Yapı AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Cem Çelik, bu aşamada konut alacaklara çeşitli uyarılarda bulundu.

Döviz fiyatlarındaki artışın çok sayıda firmayı olumsuz etkilediğini bildiren Cem Çelik, döviz...