28 / 04 / 2024

konutta satışlar neden düştü

konutta satışlar neden düştü

Konu İle ilgili açıklama yapan Dumankaya inşaat Başkanı Uğur Dumankaya "Bu şartlar altında seçim dönemini geride bırakan yatırımcının, eylülden itibaren satışları hareketlendirmesini bekliyoruz" dedi.

Konut yapan çok, alan yok!

TÜİK 2014'ün ilk 6 ayına ilişkin yapı izin istatistiklerini açıkladı. Yapı ruhsatı verilen bina sayısı 59 bin 551 'den, 74 bin 214'e; daire sayısı da 412 bin 346'dan, 525 bin 520'ye yükseldi.

Konut satışlarındaki düşüşler devam ediyor!

Konut sektöründe balon olup olmadığına yönelik tartışmalar devam ederken, Türkiye'de konut satışlarında ciddi gerileme gözleniyor. Temmuzda toplam konut satışı yüzde 20.2 azalarak 85 bin 101'e geriledi.

Yabancılara konut satışı neden düştü? 

Yabancılara konut satışı 2023'te önceki seneye göre yarı yarıya düşüş gösterdi. Peki yabancıya konut satışları neden düştü? 

İpotekli konut satışları 14 yılın dibinde! Konutta yüksek faiz ve kısıtlı kredi etkisi!

Faizlerdeki ve fiyatlardaki yükselişlerle beraber, toplam konut satışları içinde ipotekli payı aralıkta yüzde 4,4'e kadar gerileyerek 14 yılın dibine geriledi. Bu oran üç sene önce yüzde 57'ye kadar çıkmıştı. İşte ayrıntılar...

Gayrimenkul satışları neden düştü? Uzman isim satışlardaki düşüşlerin nedenlerini ve etkilerini açıkladı!

Gayrimenkul satışlarında son dönemlerde belirgin bir duraksama görüldü. Bu duraksamanın çeşitli nedenleri ve sektöre olan etkileri Özgür Cihad Özaydoğu tarafından açıklandı.

Konut satışlarındaki sert düşüşün nedeni belli oldu!

Türkiye genelinde konut satışları ekim ayında yüzde 8.7 oranında düşüş gösterdi. Peki konut satışları neden düşüyor?

Konut sektöründe düşük nabız: Kredi faizleri yükseldi satışlar çakıldı! 

Konut kredisinin yükselmesi ve bankaların kredi musluğunu kısması konut satışlarının düşmesine neden oldu. Bu kapsamda İZEKO Başkanı Güleroğlu, konut kredisi faiz oranlarının aşağı çekilmesi ve limitlerin de yükseltilmesi gerektiğini söyledi.

Tamer Özyurt: Konutta kredi muslukları açılmazsa satışlar durma noktasına gelir!

Yeni bir konut sahibi olmanın ancak banka kredisiyle mümkün hale geldiğini kaydeden Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, kredi musluklarının açılması gerektiğini belirtti. Tamer Özyurt açıklamasında aksi halde üretimin ve satışların durma noktasına geleceğinisöyledi.

Bankalar kredi musluğunu kıstı, konut satışları çakıldı! Gayrimenkulcüler bankalarla masada!

Bankaların kredi musluklarını kısması, faizlerinin yüzde 3’lere kadar tırmanması konut satışlarının düşmesine neden oldu. Sektörün canlanması için gayrimenkulcüler uygun faizli kredi için harekete geçti. İşte detaylar...

Konut fiyatlarındaki artış trendi durdu mu? Seçim, deprem ve yüzde 25 kira sınırı satışları vurdu! 

Fiyatlardaki yıllık yüzde 136 yükselişe ek olarak, piyasada kesilen kredi muslukları ve seçim belirsizliği de konut satışlarının düşmesine neden oldu. Peki konut fiyatlarındaki artış trendi durdu mu?

Konut satışları neden geriledi? Seçim ve deprem piyasayı nasıl etkiledi? Sektör temsilcileri tek tek açıkladı!

Tüketicinin yatırımda ‘güvenli liman’ gördüğü konut sektöründe satışlar nNisan ayında sert geriledi. Sektör temsilcileri, düşüşün sebebini “Seçim sürecinde ‘bekle-gör’ dönemi, krediye erişimin neredeyse imkansızlaşması ve arz sıkıntısının fiyatlar üzerindeki baskısı” şeklinde işaret etti. 

Konut satışları düşüyor, fiyatlar da gerileyecek mi? Uzman isim açıkladı: Ev alacaklar harekete geçmeli mi?

Türkiye’de Nisan'da konut satışlarında önemli bir gerileme kaydedildi. Gayrimenkul Danışmanı Nilüfer Kas, konutta hareketliliğin yaşanmasının beklediği tarih ile gelecek günlerdeki konut fiyatı beklentilerine ilişkin açıklama yaptı. Peki ev almak için şu an doğru zaman mı?

Konutta yüksek fiyat balonu patlıyor mu? Daire satışları mart ayında yüzde 23 oranında geriledi!

TÜİK verilerine göre konut satışları mart ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22.8 oranında düşerek 80 bin 214 adet olarak gerçekleşti. 3 aylık dönemde ise sadece 225 bin konut satılabildi.

Konutta işler iyi gitmiyor! Satışlar 2022'nin Şubat ayına göre yüzde 18 azaldı!

Ekonomimcom köşe yazarı Alaattin Aktaş, bugünkü köşesinde konut sektörünü kaleme aldı. Konutta işler iyi gitmiyor! Satışlar 2022'nin Şubat ayına göre yüzde 18 azaldı!

Yeni Evim Kampanyası'nda deprem etkisi: Satışlar iptal ediliyor! 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler 16 Ocak’ta başlayan "Yeni Evim Konut Finansman Programı" kampanyasını da etkiledi. 6 Şubat'ta meydana gelen depremler kampanyada satış iptallerine neden oldu. İşte ayrıntılar...

konutta satışlar neden düştü Haberi

konutta satışlar neden düştü
Türkiye istatistik Kurumu (TÜİK) konut satışları istatistikleri verilerine göre temmuz ayında toplam konut satışları yüzde 20.2 düşüşle 85.101 adet olurken, ocak-temmuz döneminde ise yüzde 9.7 gerileyerek 609 bin 877 adet olarak gerçekleşti.   


Konu İle ilgili açıklama yapan Dumankaya inşaat Başkanı Uğur Dumankaya, 2014'ün ilk sekiz ayının seçim gündemi ile geçtiğini, belirsiz siyasi ortamın sektörü olumsuz etkilediğini belirtti. Dumankaya "MB kararı ile faizler düştü ve yüzde l'in altına indi. Buna rağmen satışlar düşüyor. Kısa vadede bazı segmentlerde fazla arz olduğunu düşünüyorum. Ramazan ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası satışlarımız arttı. Ülke gündemini uzunca bir süre meşgul eden seçimlerin geride kalması ile siyasi belirsizlik yerini istikrara ve güvene bırakıyor. Bu şartlar altında seçim dönemini geride bırakan yatırımcının, eylülden itibaren satışları hareketlendirmesini bekliyoruz"...