26 / 07 / 2024

konutta senet kullanımı

konutta senet kullanımı

Konut satın alan vatandaşlar peşinat ve banka kredisi yerine ağırlıklı olarak senet kullanmayı tercih etti. Artan kredi maliyetleri bunda etkili oldu. ikinci el oto piyasasındaki durgunluk da senetle aşıldı...

Konutta yaprak kımıldamıyor!

Konut sektöründeki son durum, hem yeni ev alacaklar hem de yatırımcılar tarafından merak edilirken 153 bin takipçili Triger Osman isimli kullanıcı, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Konutta yaprak kımıldamıyor." ifadelerini kullandı.

Markalı konut alımında konut kredisi ve senet kullanımı arttı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Kasım 2020 endeksine göre; Kasım'da markalı konut alımında banka kredisi kullanımının yaklaşık 3, senet kullanımının 2.5 puan yükseldiği görüldü.

Konut kredisi kullanımında bir haftada 6.6 milyar TL'lik artış!

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank'ın 2 Haziran'da sıfır konutta 12 ay ödemesiz, 15 yıl vade, yüzde 0.64 aylık faiz kampanyasını başlatması konut kredisi kullanımını artırdı. Kredi kullanımında haftalık bazda 6 milyar 590 milyon TL'lik artış yaşandı...

Markalı konut satışlarında banka kredisi ve senet kullanımı arttı!

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi 2020 yılı Ocak ayı sonuçları açıklandı. Endekse göre, Ocak ayında, yeni konutlarda fiyat artışı yüzde 0.85, yabancıya satış oranı yüzde 8.34 olarak gözlendi, banka kredisi ve senet kullanımında artış yaşandı...

Konut satışlarında senet ve banka kredisi kullanımı arttı mı?

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Aralık 2019 sonuçları açıklandı. Peki konut satışlarında senet ve banka kredisi kullanımı arttı mı?

Markalı konut projelerinde banka kredisi ve senet kullanımı arttı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ 2019 Ekim ayı sonuçlarına göre, markalı konut projelerinde banka kredisi ve senet kullanımı arttı.

Konut satışında senet kullanımı düştü!

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Haziran 2019 sonuçları açıklandı. Verilere göre; Haziran ayında, banka kredisi kullanım oranı bir önceki ay ile aynı kalırken, senet kullanımı 5 puan düştü.

Konut alımında senet kullanım oranı yüzde 47'ye yükseldi!

Türkiye İMSAD tarafından her ay düzenli olarak yayınlanan ‘Sektör Raporu Mayıs 2017’ sonuçlarına göre, Konut alımında senet kullanım oranı yüzde 47'ye yükseldi.

Konut kredisi kullanımı 2.5 milyar liralık ek vergi geliri oluşturacak!

Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi (BSMV) konutta kredi kullanımı olanağının artması ile konut satışının ve dolayısıyla yapımının artması ile elde edilecek vergiler de hesaba katıldığında en az 2.5 milyar liralık ek vergi geliri oluşacağı hesaplanabilir.

E.C.A Kombi kullanım alışkanlığınızı hafızasına kaydediyor!

E.C.A., sıcak su kullanım alışkanlığını hafızaya alarak, tüketici dostu Confeo Plus ve de Fortius Plus ürünleriyle performans ve kullanım kolaylığını bir arada sunuyor.

Kaçak enerji kullanımı mutlaka maksimum düzeyde sınırlanmalı!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) tarafından, kaçak enerji kullanımının azami düzeyde sınırlandırılması gerektiği belirtildi. Elektriğin yoksul kesimlere ulaştırılması için önlemler alınmalı.

İmarda karma kullanım alanı nedir?

İmar yönetmeliklerin göre; Yerleşme ve gelişme alanlarında konut kullanımına yönelik olarak planlanan alanları "konut alanı" olarak tanımlanıyor. Peki, imarda karma kullanım alanı nedir? Karma kullanım alanları nelerdir?

Memduh Büyükkılıç: İmarlı gelişmenin ve ekonomik kalkınmanın göstergesi enerji kullanımı!

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, bir şehrin imarlı, planlı ve sağlık yapılaşması ile ekonomik kalkınmasının en büyük göstergesinin enerji kullanımındaki limitler olduğunu bildirdi...

konutta senet kullanımı Haberi

konutta senet kullanımı

Konut satın alan vatandaşlar peşinat ve banka kredisi yerine ağırlıklı olarak senet kullanmayı tercih etti. Artan kredi maliyetleri bunda etkili oldu. ikinci el oto piyasasındaki durgunluk da senetle aşıldı. Galericiler 24 aya varan eşit vadelerle senetli satış yapıyor 



Maliyetler zorladı 


Konut kredisi faizleri son 3-4 ayda hızlı yükseldi. Hatta yüzde 80'i bulan artışlar yaşandı. Haziran'da yüzde 0.65'e kadar gerileyen konut kredisi faizleri bugünlerde yüzde 1.15'e kadar fırladı. 60 ay vadeli 100 bin lira kredinin toplam maliyeti son 3 ay içinde 18 bin lira birden arttı. Yükselen faizler kredi ile konut almayı cazip olmaktan çıkardı. Artan kredi maliyetleri vatandaşı senetle konut almaya yönlendirdi. 


Senetle 'ev'lendiler 


Reidin Gayrimenkul Araştırma Şirketi'nin araştırmasına göre; Ağustos aymda markalı projelerden konut alan 100 müşteriden 56'sı banka kredisi kullanırken, Eylül...