01 / 05 / 2024

Konutta vergi artacak mı

Konutta vergi artacak mı

ENDER, KONUTDER ve GYODER, üreticileri koruma altına alacak bir yasa için çalışmalara başladı. Haksız rekabetin engellenmesi, vergi yükünün düşürülmesi talebinde bulunan sektör temsilcileri taleplerini bakanlıkla paylaşacak.

Konutta vergi kaybının engellenmesi için öneri: Tapu devri ve ödemeleri noterlerde, avukatlık firmalarında yapılsın!

Marmara Capital Portföy Yönetimi Genel Müdürü Haydar Acun, konutta vergi kaybının önlenmesi amacıyla bir öneri paylaştı. İşte o öneri ve vatandaşlar ile sektör temsilcilerinden gelen yorumlar... 

Birden çok evi olanlara yüzde 1 oranında vergi gelecek! Ünlü ekonomistten seçim sonrası için ev sahiplerine kötü haber!

Geçtiğimiz günlerde sık sık gündem olan konutta yeni vergiler, ev sahiplerinin tepkisini çekmişti. Ünlü ekonomist Şeref Oğuz, seçimlerden sonra birden çok evi olanlara yüzde 1'ler seviyesinde vergi geleceğini belirtti. İşte Şeref Oğuz'un o açıklamaları...

Evinde misafiri olanlara 'Misafir Vergisi' şoku! Kira almış gibi kira vergisi ödenecek: Aman beyan dönemini kaçırmayın!

Konutta vergi dönemi başlamışken, önce 'Kaynana Vergisi', şimdi de 'Misafir Vergisi' gündeme geldi. Peki misafir vergisi nedir? Kimler misafir vergisi ödeyecek? 

Konutta arz artmazsa kiraların düşmesi hayal: Ek vergi derde deva olmaz!

Birden çok evi olanlara ek vergi önerisi sosyal medyada gündemden düşmüyor. Prof. Dr. Ali İhsan Göker, konuya ilişkin bir paylaşım yaptı ve 'Derde deva olmaz' dedi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Konutta ek vergi uygulamasına tepki: Yoksul insanların barınacak yer bulmasını daha da zorlaştıracak!

Birden fazla konutu olanlara kademeli ilave vergi getirilmesi konusu sosyal medyada resmen gündeme oturdu. Sektör temsilcilerinden, ev sahiplerinden sık sık değerlendirmeler yapılıyor. Peki kira artışlarının sınırlanması yada ek vergi getirilmesi konut sorununu çözer mi? 

Barınma krizinin asıl sorunu gelir azlığı: Konutta ek vergi talebi çökertir!

8 Şubat tarihli Merkez Bankası enflasyon raporunda, birden çok evi olanlara ek vergi konusu gündeme geldi. Peki birden çok evi olanlara ek vergi sektörü nasıl etkiler? 

ATEM Başkanı Akçam'dan birden fazla evi olanlar için ek vergi açıklaması! Konutta rant yapılması engellenmiş olur!

Birden fazla evi olanların ek vergi ödeyeceklerine dair gelen iddialara, Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, uygulamaya konulması halinde memnuniyetle karşılayacaklarını vurguladı.

Gayrimenkul yatırımcıları dikkat! İkinci evi olanlara ek vergi sinyali!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konut sektörüne ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı. Bu kapsamda Bakan Şimşek konutta 2. ve 3. evlere yeni vergi gelebileceğinden bahsetti. 

Trafik cezalarına dev zam! Cezalar yüzde 60'a kadar artacak! İşte yeni ceza tutarları...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024 yılı vergi, harç ve cezalara uygulanmak üzere 2023 yılına yönelik yeniden değerleme oranına esas olan veriyi açıkladı. Buna göre trafik cezaları yüzde 60'a kadar artacak. İşte yeni ceza tutarları...

1 Ocak'tan itibaren vergi, harç ve cezalar yüzde 58,46 artacak! Hangi vergi ne kadar olacak? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeniden değerleme oranında değişiklik yapmazsa, 1 Ocak 2024'ten itibaren vergi, ceza ve harçlardaki zam yüzde 58,46 olacak. Peki hangi vergi kaç TL'ye yükselecek? 

2024’te vergi yükü tabana daha fazla yayılacak! Vergiler yüzde 73,5 artacak!

2024-2026 OVP’de sıkı para politikası ile tüketimin baskılanması hedeflenirken, 2024 bütçesinde tüketimden alınacak dolaylı vergilerin payı artacak. 2023’ün tamamında 4 trilyon 270 milyar vergi hedeflenirken, 2024 hedefi 7 trilyon 407,7 milyar lira olarak belirlendi.

Konutta 180 ay vade 1.20 faiz fırsatı sektörü nasıl etkiler? Uzmanlar sıraladı: Fiyatlar yüzde 50 artacak! 

Konutta 180 ay vade 1.20 faiz kampanyasının, fiyatları yükseltmesi bekleniyor. İşte sektör temsilcilerinin o açıklamaları...

Çalışanların maaşlarına asgari ücret düzenlemesi! Zam yapılmayanın da maaşı artacak! İşte o artış rakamları...

Geçtiğimiz sene başlayan yeni vergi sistemiyle, asgari ücrete yapılan artıştan ücret ve maaş geliri elde eden diğer çalışanlar da faydalanabilecek. Peki çalışanların maaşları ne kadar artacak? 

Konutta vergi artacak mı Haberi

Konutta vergi artacak mı


ENDER, KONUTDER ve GYODER, üreticileri koruma altına alacak bir yasa için çalışmalara başladı. 

Haksız rekabetin engellenmesi, vergi yükünün düşürülmesi talebinde bulunan sektör temsilcileri taleplerini bakanlıkla paylaşacak. 3'üncü İnşaat ve Konut Konferansı'nın açılış konuşmasmı yapan, İstanbul İnşaatçılar Derneği (INDER) Başkam Nazmi Durbakayım, bu yıl sektörü ve üreticileri destekleyecek yasal düzenleme çıkması için çalışmalara başladıklarım söyledi. 


"Tüketici yasası çıktı ancak bunun yarımda üreticiyi de koruyan düzenlemeler bekliyoruz" diyen Durbakayım, inşaat sektörünün önde gelen diğer kuruluşları KONUTDER ve GYODER ile birlikte Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na başvuracaklarım belirtti. Durbakayım gayrimenkul sektörü üzerindeki vergi yükünü hafifletecek düzenlemelerin yanı sıra üreticilerin imar izni, yapı ruhsatı gibi kazanılmış haklarının da güvence altına alınması gerektiğini vurguladı. 


YÜZDE 8'E DÜŞSÜN

Konferansta konuşan KONUTDER Yönetim Kurulu Üyesi ve Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO'su Hasan...