19 / 05 / 2024

Konutta yanlış segment

Konutta yanlış segment

Kur ve faizdeki yükseliş trendi, vergi gelirlerini artırma eğilimi, TOKİ politikaları, yanlış müşteri seçimiyle oluşan konuttaki arz fazlası ve piyasanın denetimden uzak olması inşaat sektörünü çıkmaza sürüklüyor...

Ev alıp satacaklar aman dikkat! Konutta yanlış beyana ağır ceza kesilecek!

Yeni Konut Finansman Programı'na ilişkin merakla beklenen düzenleme Meclis'ten geçti ve yasalaştı. Yasaya göre yanlış beyanda bulunanlara finansman tutarının yüzde 5'lik kısmı, yüklenici firmalara da satış bedelinin yüzde 25'lik kısmı kadar para cezası kesilecek.

Apartman yöneticisinin aldığı yanlış kararlar cebinizi yakabilir!

Oturduğunuz apartman, site ya da toplu konutta seçtiğiniz yönetimin yanlış ya da eksik aldığı kararlar, yerine getirmediği sorumluluklar cebinize olumsuz yansıyabilir.

Konutta Satış ve Pazarlama Buluşmaları'nın sekizincisi gerçekleşti!

Emlakkulisi.com ev sahipliğinde gerçekleşen 8. Konutta Satış ve Pazarlama Buluşmaları toplantısında birçok firma temsilcisi 2014 yılının son çeyreği ile ilgili fikirlerini paylaştı, beklentilerini anlattı...

Konutta bölgesel balon riski var!

TSKB Gayrimenkul Değerleme AŞ Genel Müdürü Maya "Genel olarak bir konut balonundan bahsetmek mümkün değil. Bölgesel olarak aşırı değerlenmeler, yanlış fiyat politikaları proje ve bölge olarak bir risk gündeme getiriyor" dedi...

Makbule Yönel Maya: Konutta balon yok, bölgesel risk var!

TSKB Gayrimenkul Değerleme AŞ Genel Müdürü Maya "Genel olarak bir konut balonundan bahsetmek mümkün değil. Bölgesel olarak aşırı değerlenmeler, yanlış fiyat politikaları proje ve bölge olarak bir risk gündeme getiriyor" dedi.

İdris Güllüce: Konutta balon yok!

Sosyal yapının değişmesi nedeniyle çekirdek aile sayısının yüzde 78’e ulaştığını belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce 'Konutta balon yok. Ama Türkiye’de müthiş bir konut açığı var' dedi.

Bilal Doğan: İzmir Belediyesi'nin gemi siparişleri baştan sona yanlıştı!

Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, "117 milyon euro bedelle verilen 15 gemi siparişi baştan sona yanlıştı. Bu gemilerin yanaşması için gerekli olan iskeleler yok" diye konuştu

Konutta cayma hakkı!

Tüketici Hakları Kanunu kapsamında düzenlenen cayma hakkı, imzalanan bir sözleşmeden belli bir süre içerisinde vazgeçme hakkı olarak karşımıza çıkıyor. Peki, konutta cayma hakkı esasları nelerdir?

Cansel Turgut Yazıcı: Konutta genel vergi düzenlemesi şart!

Cansel Turgut Yazıcı; “ Artık sektörün önünü açmak adına konutta genel olarak vergi düzenlemesi yapmak gerekli, bu düzenlemelerin tüm tarafların faydasına olacak şekilde modellenmesi önemli” dedi.

Konutta İstanbul'un şampiyonları açıklandı!

Konutta İstanbul'un şampiyon ilçeleri belli oldu. hurriyetemlak.com Ağustos 2014 Emlak Endeksi'ne göre; Ağustos ayında İstanbul'da konut fiyatlarının en çok arttığı ilk üç ilçe ortaya çıktı.

Konutta ipotek nasıl kaldırılır?

Tapuda ipotek kaldırma işlemi, kredi borcu biten tüketicinin evi üzerine alabilmesi için gerekli bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Peki, konutta ipotek nasıl kaldırılır? İşte, konutta ipotek kaldırma işlemi..

İskelede görülen en büyük sorun yüklerin yanlış hesaplanması!

İskelede görülen en büyük sorun yüklerin yanlış hesaplanması. Dünyanın güvendiği kalıp uzmanı Doka Genel Müdürü Ender Özatay, Taksim’de çöken iskele ile ilgili, “İskele dizaynlarında 3 unsura dikkat edilmeli. İşte o unsurlar...

Bakan Şimşek'ten flaş konutta KDV açıklaması!

Bakan Şimşek'ten flaş konutta KDV açıklaması geldi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konut sektöründe herhangi bir KDV ve de oranların üzerinden bir indirimin gündemlerinde olmadığını belirtti.

Konutta yanlış segment Haberi

Konutta yanlış segment

 Kur ve faizlerdeki artış sürerse gayrimenkulün yıldızı söner.

Tarihi düşük seviyelerini yaşayan kredi faizleri Gezi olaylarıyla birlikte yükselme sinyalleri vermeye başlamıştı ki üzerine ABD Merkez Bankası FED’in tahvil alımlarında kısıtlamaya gideceği kararı geldi. Tüm dünya gibi Türkiye’de bu kararı para musluklarının kapanacağının ilanı olarak algıladı ve kurlar ve faizler hızla tırmandı. Aylık %0,63’lerdeki konut kredisi faizleri yeniden %1 seviyelerine gelirken dolar 2 lirayı aştı. Gösterge faizi %6,5’lardayken bugün %10’u aştı. Son iki yıldır konut piyasasında iç talep yetersizliği yaşanıyordu, konut fiyatlarında enflasyon düşüldükten sonraki reel artış çok sınırlıydı. Piyasa bir süre çözüm olarak yabancı alıcılara bel bağladı ancak gerek Gezi olayları gerekse kurdaki dalgalanmalar yabancı alıcıların da piyasadan uzaklaşmasına yolaçtı. Bugün mevduat ve tahvil faizlerindeki ciddi artış nakit paranın gayrimenkulden...