03 / 05 / 2024

Konutta yap-sabret devri

Konutta yap-sabret devri

Türkiye’de son 5 yıldır 1-1.4 milyon arasında konut satılıyor. Nüfusa ve alım gücüne göre bu büyük rakam ve büyük başarı olarak görülüyor. 

Konutta vergi kaybının engellenmesi için öneri: Tapu devri ve ödemeleri noterlerde, avukatlık firmalarında yapılsın!

Marmara Capital Portföy Yönetimi Genel Müdürü Haydar Acun, konutta vergi kaybının önlenmesi amacıyla bir öneri paylaştı. İşte o öneri ve vatandaşlar ile sektör temsilcilerinden gelen yorumlar... 

Türkiye'de konut arzının daha farklı bir düzeye çıkması için düğmeye basıldı! 12. Kalkınma Planı TBMM Genel Kurulunda!

TBMM Genel Kurulunda 12. Kalkınma Planı üzerinde görüşmeler başladı. Konutta yapılacak çalışmalar da gündemde yer aldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Türkiye'de konut arzının çok daha farklı bir düzeye çıkmasını beklediklerini söyledi.

Tapu devri nasıl yapılır? Tapu devir masrafları kaç para? Tapu devir için ne gerekli? Tapu devir kaç TL?

"Tapu devri", bir kişiden başka bir kişiye geçen gayrimenkul mülklerinin, yani ev, iş yeri, arazi gibi taşınmaz varlıkların sahibinin değiştiği hukuki işlemi ifade eder. Peki, Tapu devri nasıl yapılır? Tapu devir masrafları kaç para? İşte ayrıntılar...

2b arazilerin devri nasıl yapılmaktadır?

2B araziler, orman bölgelerini ifade eder ancak bu, bir dönüşüm alanıdır. Bu orman arazilerine sahip olmak mümkündür ve devri de belirli aşamalarla yapılabilir. Peki 2b orman arazileri nedir ve nasıl devredilir? İşte 2b arazilerin devri ile ilgili bilinmesi gereken bazı detayların devamı...

Hisseli tapu devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu devri yapılırken belirli bir prosedür takip edilir. Dolayısıyla bu işlem için yapılması gerekenler bilinmelidir. Hisseli tapu devri sürecinde ilgili merciler devreye girer ve bazı ödemelerin yapılması gerekir. Peki hisseli tapu devri nedir ve nasıl yapılır?

Tapu devri nasıl yapılır? Gerekli belgeler nelerdir?

Tapu devri, gayrimenkul alanında önemli kavramlardan biridir. Tapu devrinin belirli aşamalar ve yetkili kişiler aracılığı ile yapıldığı bilinir. Bu önemli işlemi yapmak için bazı belgeler gerekir. Peki tapu devri nasıl yapılır ve gerekli belgeler nelerdir? İşte tapu devri ile ilgili detaylar...

Tapuda yeni dönem resmen başladı! Noterde tapu devri nasıl yapılır? Tapu sahipleri hemen bakın!

Tapuda yeni dönem resmen başladı... Noterde tapu devri nasıl yapılır? Tapu sahipleri hemen bakın!...

Tapu devir işlemi için ne gereklidir? Başka ile gitmeden tapu devri nasıl yapılır?

Tapu resmi bir belgedir ve Tapu sicil müdürlüğü tarafından verilmektedir. Tapu, bir taşınmaz malikinin kim olduğunu gösteren resmi belgedir. Peki “Tapu üzerine almak için ne gereklidir? Başka bir ile gitmeden tapu devri nasıl yapılır?” İşte detaylar!

Tapu devri için ne gerekiyor? Tapu devri ne zaman yapılır?

Tapu devrine dair pek çok vatandaşın kafasını kurcalayan sorular vardır. Onlardan biri de “Tapu devri ne zaman yapılır?” İşte merak edilen soruların yanıtları!

Kardeşler arasında hisse devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu ve tapu devri konularında vatandaşlardan pek çok soru gelmektedir. Hisseli tapu sahipleri bu tapularla nasıl işlemlerin yapıldığını merakla soruyor. İşte araştırılan detaylar!

Kardeşler arasında hisse devri nasıl yapılır?

Hisse devri, daha çok kardeşler ve akrabalar arasında konuşulup tartışılan bir konudur. Peki hissenizi kardeşinize devretmek istiyorsanız ne yapmalısınız, Kardeşler arasında hisse devri nasıl yapılır? İşte detaylar!

Aile içi tapu devri nasıl yapılır 2022?

Tapu devri, belli kurallar kapsamında yapılmaktadır. Peki bu bağlamda Aile içi tapu devri nasıl yapılır 2022? İşte detaylar!

Aile içi tapu devri nerede yapılır?

Tapu devri, bir tapunun yasal haklarının tapu sahibinden alınarak başka birinden ister aile içi ister aile dışından herhangi birine devredilme işlemine denir. Peki Aile içi tapu devri nerede yapılır? İşte bu ve bu konuya dair detaylar!

Konutta yap-sabret devri Haberi

Konutta yap-sabret devri


Habertürk Gazetesi köşe yazarı olan Abdurrahman Yıldırım bugünkü yazısında ‘Umut yoksa girişim de yoktur’ başlıklı yazısını yayınladı. İşte, o yazı.. 

Ekonominin en canlı sektörü inşaat ve konuttu. Konutta İstanbul temelli başlayan durgunluk giderek diğer kentlere yayılıyor. Fiyat artışları enflasyonun gerisine düşmeye, reel anlamda konut fiyatları gerilemeye başladı. Belirttiğimiz bu durum özellikle yüksek kâr sağlayan lüks konutlarda yaşanıyor. Lüks konuta talebin yavaşlaması hem fiyatları reel anlamda geriletiyor hem de yeni projeler yürürlüğe koymaktan alıkoyuyor.


 
Lüks konut yapıp satmanın eskisi gibi kârlı olmadığını belirten ifadeler geçen hafta kamuya yansımıştı. Bir müteahhit “Konutta yapsat bitti, yap-sabret devri başladı” demişti. Halbuki küresel krize kadar önce satıp sonra yapıyorlardı. Ardından “yap-sata” döndüler ve son aşamada da yapanların uzun süre beklemesini yansıtan “yapsabrete” geçildi.

Konut...