06 / 05 / 2024

konutta Yapı Tasarrufları Sandığı modeli

konutta Yapı Tasarrufları Sandığı modeli

Konut edindirmede alternatif model arayışına giren Türk bankacılık sektörü, özellikle alt gelir grubuna hitap eden Almanya'nın "Yapı Tasarrufları Sandığı" modelini gündemine aldı

Konutta yeni vergiler geliyor! Bölgesel değerleme yapılacak, gerçek dışı kiralar tespit edilecek!

Gelecek zamanlarda konut piyasasını yeni düzenlemeler bekliyor. Peki hangi düzenlemeler yapılacak? Ekonomi yazarı Remzi Özdemir, tek tek açıkladı. 

Konutta vergi kaybının engellenmesi için öneri: Tapu devri ve ödemeleri noterlerde, avukatlık firmalarında yapılsın!

Marmara Capital Portföy Yönetimi Genel Müdürü Haydar Acun, konutta vergi kaybının önlenmesi amacıyla bir öneri paylaştı. İşte o öneri ve vatandaşlar ile sektör temsilcilerinden gelen yorumlar... 

Türkiye'de konut arzının daha farklı bir düzeye çıkması için düğmeye basıldı! 12. Kalkınma Planı TBMM Genel Kurulunda!

TBMM Genel Kurulunda 12. Kalkınma Planı üzerinde görüşmeler başladı. Konutta yapılacak çalışmalar da gündemde yer aldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Türkiye'de konut arzının çok daha farklı bir düzeye çıkmasını beklediklerini söyledi.

Emlak sektörü alarm veriyor: Konutta kriz derinleşiyor!

Konutta finansmana erişim zorluğu rakamlara yansıdı. Bankaların kredi musluklarını kısması ve yüksek kredi faizleri emlak sektöründe krize davetiye çıkarıyor. İnşaat sektörü temsilcileri, “Böyle sürerse pazar yüzde 30 daralır” değerlendirmesi yapıyor. İşte detaylar...

Ev sahibi olmak isteyenlerin kabusu olmuştu! Konutta fahiş fiyat uygulayan binlerce mükellef mercek altında!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın geliştirdiği RADAR sistemiyle fahiş fiyat uygulayan mükellefler tespit edilerek mercek altına alınıyor. Son yapılan inceleme neticesinde konutta fahiş fiyat artışı yapan 80 bin mükellef belirlendi ve inceleme başladı.

 Kiracılar sevinçten havalara uçuyor!Artık ev sahipleri kiraya istedikleri gibi zam yapamayacak!Yap-Kirala modeli nedir?

GYODER’den konutta kiraları düşürerek kiracıların nefes almasını ve fırsatçıların engellenmesini sağlayacak büyük hamle geliyor. GYODER, Yap-Kirala sistemini önerdi. İşte detaylar...

Konutta fiyat indirimi için düğmeye basıldı! O projenin tarihi belli oldu Cumhurbaşkanı açıklayacak

Hükümet konut piyasasında aşırı artan fiyatları yakından incelediğini açıklamıştı. Yüksek kiraların önüne geçmek için çalışma başlatıldı. Çalışmanın son düzenlemeleri yapıldı. Konutta yüksek kira artışlarını düzenleyen proje Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak.

Doğal gaz aboneliği nasıl yapılır? Doğal gaz aboneliği 2022 ücreti ne kadar?

Yeni konut alacak olanlar ya da kiraya çıkacak olan vatandaşların oturacakları konutta doğal gaz aboneliğini yaptırmaları gerekiyor. Peki, Doğal gaz aboneliği nasıl yapılır? Doğal gaz aboneliği 2022 ücreti ne kadar? İşte tüm detaylar..

Konutta yap-sat bir dönem sona erdi!

Konut ticaretinde yap-sat devri kapandı. Konuya ilişkin bilgi veren Rams Global Üst Yöneticisi (CEO) Devran Bülbül, “Maketten, topraktan daire satmak artık firmanın intiharıdır" dedi. İşte ayrıntılar...

Doğalgaza yeni zam! Konutta yüzde 98, sanayide yüzde 552! 

BOTAŞ tarafından yapılan son zam ile sanayiye sağlanan doğalgazda senelik fiyat yükselişi yüzde 552’ye; konutta ise yüzde 98'e ulaştı.

Konutta KDV indirimi 7 soruda tüm detaylarıyla!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan yeni KDV indirimleri çerçevesinde konut sektöründe de düzenlemeler yapılacak ve KDV oranları değiştirilecek. İşte konutta KDV indirimiyle ilgili merak edilen tüm detaylar ve 7 soruda konutta KDV indirimi...

Konutta fırsat fiyat dönemi!

Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, konut sektörüne ve Dap Yapı'nın yeni yatırımlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Yılmaz, konutta fırsat fiyat döneminde olunduğuna ve konut talebinin arttığına dikkat çekti.

İhsan Çulhalık: Kredi ve muafiyet desteği konutta doping etkisi yapar!

İnşaat maliyetlerindeki artışa değinen İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık yaptığı açıklamada "Kredi ve muafiyet desteği konutta doping etkisi yapar" dedi.

konutta Yapı Tasarrufları Sandığı modeli Haberi

konutta Yapı Tasarrufları Sandığı modeli

Hükümetin tasarrufların artırılmasına yönelik çalışmaları kapsamında, konut edindirmede alternatif model arayışına giren Türk bankacılık sektörü, Almanya'dan dünyaya yayılan ve özellikle alt gelir grubunu hedefleyen "Yapı Tasarrufları Sandığı'nı" mercek altına aldı.


AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, öneri üzerine yeniden Türkiye'nin gündemine giren Yapı Tasarrufları Sandığı modeli ile ilgili çalışmalar Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Çalışma Grubu bünyesinde devam ederken, ilgili bakanlıklar ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu da (BDDK) yasal çerçevesine ilişkin diğer çalışmaları yürütüyor.


İstanbul'da geçen hafta Fikir Sofrası Düşünce Platformu'nun bazı bakanların katılımıyla düzenlediği "Yeni Türkiye ve Ekonomide Güçlü Kalkınma Modeli Çalıştayı"nın basına kapalı bölümünde ele alınan modelin, hükümetin de gündeminde bulunduğu ve bu konuda adımlar atılmasını beklediği öğrenildi.


"Sistem mortgage alternatifi değil, destek ürünü"

"Yeni Türkiye ve Ekonomide Güçlü Kalkınma Modeli Çalıştayı"nda...