19 / 05 / 2024

konutta yapılan kdv düzenlemesi

konutta yapılan kdv düzenlemesi

Vergi ve KDV yükünün kâr marjlarını düşürdüğünü ve sektörde haksız rekabet yarattığını belirten işadamları geçtiğimiz hafta detaylı bir rapor hazırlayarak Maliye Bakanlığı’na ve Gelir İdaresi Başkanlığı’na iletti...

Konut olarak satılan işyeri ve ofiste KDV farkı geri alınacak

Danıştay yıllardır tartışma ve dava konusu olan işyeri ve ofislerini konut olarak satanlara yapılan KDV iadesiyle ilgili meselede son noktayı koydu ve Maliye'yi haklı buldu.

Konutta yapılan teşvikler satışları artıracak!

AVEB Proje Danışmalık Kurucusu Burçin Çelik, konut sektöründe yapılan teşviklerin konutta yapılan satışları artıracağını söyledi..

Altınyağ varlık satışı yabancıya yapılan en büyük satış oldu!

Altınyağ'ın mal varlıklarının 30.5 milyon dolar artı KDV bedelle Sodrugestvo'ya satışı 2018 yılının ilk çeyreğinde, yabancı yapılan en büyük satış oldu...

Müteahhitlerden konutta KDV indirimi talebi!

Türkiye Müteahhitler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Yenigün, konut satışlarındaki gerilemeye ilişkin olarak bir açıklama yaptı. Yenigün geçen yıl yapılan KDV indiriminin faydası olmuştu, bunu yeniden talep ediyoruz." dedi.

Konutta KDV indirimi kalıcı hale getirilmeli!

Miavita Beytepe Projesi Yatırımcısı olan Nurettin Yılmaz,beyaz eşya, mobilya ve konutta yapılan KDV indiriminin kalıcı hale getirilmesi gerektiğini açıkladı.

Konutta KDV ve tapu istisnası bitti!

Gayrimenkul sektöründe yapılan KDV ve tapu istisnası dün itibarıyla sona erdi. KDV ve tapu harcı oranları Ekim ayından itibaren eski haline dönecek..

Konutta KDV indirimi fiyatlara yansıyacak!

Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Kabadayı ile Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Demir Konutta yapılan vergi düzenlemesi hakkında görüşlerini paylaştı.

Müzayede yoluyla yapılan satışlarda KDV!

İcra daireleri, mahkeme satış memurlukları, belediyeler ve diğer kamu veya özel hukuk tüzel kişileri tarafından müzayede yoluyla yapılan taşınmaz satışı KDV'ye tabi tutuluyor. İşte müzayede yoluyla yapılan satışlarda KDV oranı..

Tapuda yapılan işlemler nelerdir?

Tapu dairesinde yalnız alım satım işlemleri yapılmıyor. Satış işleminin yanı sıra; ayırma, birleştirme, bağış ve şerh koyma gibi daha birçok işlem tapu dairesinde yapılıyor. Peki, tapuda yapılan diğer işlemler nelerdir?

Emek Sineması yerine yapılan inşaata durdurma!

Mimarlar Odası bugün yaptığı basın toplantısında İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'nin 19 Aralık 2014 tarihinde oybirliğiyle Emek Sineması'nın yerine yapılan inşaata yürütmeyi durdurma kararı aldığını açıkladı.

Alanya yeniden yapılanıyor!

Alanya yeniden yapılanıyor. AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Dışişleri Bakanı oldu. Mevlüt Çavuşoğlu'nun bakan oluşuyla gelen kutlama mesajları nedeni ile Yeni Alanya gazetesi 58 sayfa çıktı!

Ceylanpınar'da izinsiz yapılan kat aşımları yıkıldı!

Ceylanpınar' da izinsiz yapılan kat aşımları ilçe belediyesi tarafından yıkıldı. Urfa'da Ceylanpınar Belediyesi sabahın erken saatlerinde polis eşliğinde kat aşımı yapılan binalarda yıkıma da başladı.

Ceylanpınar'da izinsiz kat aşımı yapılan binalar yıkıldı!

Ceylanpınar ilçesinde izinsiz yapılan kat aşımları ilçe belediyesi tarafından yıkıldı. Ceylanpınar Belediyesi, sabahın erken saatlerinde polis eşliğinde kat aşımı yapılan binalarda yıkıma başladı..

konutta yapılan kdv düzenlemesi Haberi

konutta yapılan kdv düzenlemesi

İNŞAAT patronları ekonominin lokomotif sektörü için destek bekliyor. Vergi ve KDV yükünün kâr marjlarını düşürdüğünü ve sektörde haksız rekabet yarattığını belirten işadamları geçtiğimiz hafta detaylı bir rapor hazırlayarak Maliye Bakanlığı’na ve Gelir İdaresi Başkanlığı’na iletti. Şimdi gözler gelecek cevapta...


GAYRİMENKUL sektörünün temsilcileri vergilendirme sistemi ve konutta yapılan KDV düzenlemesinden yana dertli. İnşaata sanılanın aksine yüksek kâr marjlarının olmadığını açıklayan inşaat patronlarına göre hem sektörün hem de Türk ekonomisinin canlanması için vergi sisteminde iyileştirme çalışması şart. Bir yılı aşkın süredir düzenleme bekleyen ve bu amaçla temaslarda bulunan sektör temsilcileri geçtiğimiz hafta detaylı bir rapor hazırlayacak Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı’na iletti. Sektörün 3 temel çatı örgütü; Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER), Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Ve...