28 / 04 / 2024

konuttaki talebin yavaşlaması

konuttaki talebin yavaşlaması

Konuttaki stoğa ve talebin yavaşlamasına rağmen konut yatırımları devam ediyor...

TCMB'nin kiraların düşmesi için önerilerine emlakçılardan tepki! 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, son dönemlerde sık sık gündeme gelen konut ve kira fiyatlarındaki artış hızının yavaşlaması için sahip olunan eve göre kademeli vergilendirme ve boş konut vergisi önermişti. Söz konusu öneriyi emlakçılar değerlendirdi. İşte o değerlendirmeler...

İstanbul'da KYK ve özel yurtlara talebin artmasıyla kiralık ev fiyatları dengelendi!

İstanbul'da üniversite kayıtlarının başlamasıyla öğrenciler KYK ve özel yurtlara yerleşmeye başladı. KYK ve  yurtlara talebin artmasıyla kiralık evlere olan talep azaldı ve fiyatlar dengelendi.

Küresel piyasalarda gözler Fed'e çevrildi!

Küresel piyasalar, ABD'de enflasyonun Mayıs ayında yavaşlamasından sonra pozitif bir seyir izlerken, Fed'in açıklayacağı para politikası kararları ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın toplantı sonrası yapacağı açıklamalar da yatırımcıların odağına yerleşti.

İkinci el araba fiyatları uçuşa geçti; Peki bu yükseliş ne kadar daha sürecek? İkinci el araba fiyatları düşecek mi?

Döviz kurundaki yükseliş hızının yavaşlamasıyla ikinci el otomobiller de altın, dolar, euro gibi bir yatırım aracı oldu.

Yıllık enflasyon Nisan 2021'den bu yana en düşük seviyesinde! 

Acı verici derecede yüksek fiyatlara katlanmakla geçen iki yıllık bir zorluk oldu, Çarşamba günü yayınlanan en son Tüketici Fiyat Endeksi'ne göre, yıllık enflasyon Nisan ayında yavaş ama istikrarlı yavaşlamasına devam etti.

Konut fiyatlarındaki artış neden yavaşladı? Konut fiyatları düşecek mi? Ev alacaklar dikkat!

Son günlerde sık sık konut fiyatlarının eskisi kadar artmamasının nedeni merak konusu oluyor. İktisatçı Mahfi Eğilmez, konut fiyatlarındaki artışın yavaşlamasının nedenini bir bir açıkladı. 

Fed çarşamba günü piyasaları ters köşeye mi yatıracak?

Makro ekonomik verilerin beklenenden iyi gelmesi üzerine piyasalar hesaplarını Fed'in tutumunu yumuşatması ve faiz artırımlarında küçük adımlar atması ya da yavaşlaması üzerine yaptı. Peki Fed'in piyasaları ters köşe yapma ihtimali var mı?

Fitch Ratings: ABD'de konut fiyatlarındaki artış hız kesecek!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, soğuyan talep ve kötüleşen satın alma durumu sebebiyle ABD'de nominal konut fiyatı artışının 2023 yılında ciddi ölçüde yavaşlamasını beklediğini açıkladı. 

Kur korumalı mevduatta şok gelişme! Cazibesi azalıyor mu? 

Kur korumalı mevduatın getirisi, faiz indirimleri ve dolar/TL'nin yatay seyriyle gerilerken; son haftalarda mevduat hacminde yaşanan artışın yavaşlaması da dikkatleri çekti. Peki Kur korumalı mevduatın cazibesi azalıyor mu? İşte ayrıntılar...

Motosiklet kalmadı fiyatları uçtu! İkinci el motor fiyatı yenisini geçti Honda Scooter 24 Nisan fiyat listesi

Otomotiv sektöründe çip kriziyle başlayan üretim yavaşlaması sürücülerin alternatif ulaşım aracı motosiklete yönelmesne neden oldu. Otomotivdeki arz sorunu motosiklet pazarında da yaşanınca bayilerde sıfır motor neredeyse kalmadı. İkinci eller yeni motor fiyatını geçti.

Benzin ve motorinle ilgili korkunç tahmin! Tarih vererek uyarı yaptılar

Dünya Bankası tarafından yayınlanan bir raporda petrol dahil olmak üzere diğer enerji alanlarda fiyat artışının 2022 yılının tümünde süreceği belirtildi. Artışın ancak 2024'te yavaşlaması bekleniyor.

Tarla başında endişeli bekleyiş! Sıvı yağı da yapılıyor, hasat aksadı fiyatı zirve yapabilir

Dünya genelinde Mısır ekimiyle ilgili endişeli bekleyiş başladı. Hem hasadının aksaması hem de ekim sürecinin yavaşlaması nedeniyle mısır fiyatları kritik eşiğe geldi. Sıvı yağı da yapılan ürünün tüketiciye zamlı yansıması an meselesi.

Çin'deki gayrimenkul yatırımlarının yavaşlaması ekonomik toparlanmayı etkiledi!

Çin'in ekonomik toparlanmasındaki yavaşlamanın, gayrimenkul yatırımlarındaki yavaşlama ile ilgili olduğu belirtildi.

konuttaki talebin yavaşlaması Haberi

konuttaki talebin yavaşlaması

Toplam yatırım harcamalarında inşaat sektörünün payı giderek arttı. Şimdilerde makine ve teçhizat yatırımlarına yönelen kaynaklar milli gelirin yüzde 11.6'sına gerilerken, inşaat harcamaları milli gelirin yüzde 9.1'i büyüklüğüne ulaştı.

Eskiden hükümetlerin yatırımcı bakanları Sanayi Bakanı, Bayındırlık Bakanı, Enerji Bakanı idi, şimdilerde Hükümet'in  yatırımcı bakanı, konut ve çevreden sorumlu olan Çevre ve Şehircilik Bakanı oldu.

Kamu duble yolların yapımını, Boğaz'ın yer altı geçidini sağlayacak projeleri, metro yatırımlarını, otoyol inşaatını sürdürüyor.

Konuttaki stoğa ve talebin yavaşlamasına rağmen konut yatırımları devam ediyor.

Konut sektöründe marka olmuş inşaat gruplarının sahip ve yöneticilerinden öğrendiğim kadarı ile sektör canlılığını koruyor. Büyük inşaat gruplarının yöneticileri  kendileri için stok sorununun olmadığını söylüyorlar. Yeni projelere talebin canlılığını koruduğunu anlatıyorlar.


Son yıllarda konut sektörü denilince TOKİ inşaatları öne çıkıyor. Bakan Sn. Bayraktar'a her yıl tamamlanan...