05 / 05 / 2024

konutun işyerine çevrilmesi

konutun işyerine çevrilmesi

Tapu kütüğünde mesken olarak kayıtlı bulunan bağımsız bölümün, tapuda gösterilen amacı dışında kullanılması mümkün müdür? Hukuk Müşaviri Avukat Asuman Tufan yanıtladı...

Konutun işyerine çevrilmesi!

Konutun işyerine çevrilmesi ile ilgili yasal hükümler Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alıyor. Kanunda meskenlerde yapılabilecek işler yapılması yasak olan işler sıralanıyor. İşte kanun hükümleri...

Ev sahiplerinin yeni korkusu! Kiracısı evi iş yerine çevirdi!

Ev sahipleri veya emlakçılar tarafından kiralanan evler, sonrasında iş yerlerine dönüştürülebiliyor. Bunlardan biri de Antalya'da oldu. İşte ayrıntılar...

Kentsel dönüşüm yasasında vatandaşı bekleyen büyük tehlike! Vatandaşın evine ve iş yerine el mi konulacak?

Kentsel dönüşüm yasasının rant yasasına dönüşme tehlikesi gündeme geldi. Kentlerdeki rantı yüksek bölgeler ‘kentsel rezerv alanı’ denilerek kamulaştırılabilecek. Ayrıca, gayrimenkulleri ellerinden alınan vatandaşlar başka semtlere gönderilebilecek.

Baymak Duo Tec Compact Premix 24 kw yoğuşmalı kombide dev fiyat! Kombi almak isteyenler hemen baksın!

Sonbaharın gelmesiyle beraber kombi araştırmaları da hız kazandı. Evine veya iş yerine kombi almak isteyenlerin ilk tercihlerinden olan Baymak, yeni kombisiyle adeta göz dolduruyor.

Sinbo SVC-3449 elektrikli süpürgede fiyatlar ne kadar? Nerelerde satılıyor?

Evine, iş yerine veya başka bir yere elektrikli süpürge almak isteyenler için Sinbo, son derece ideal bir elektrikli süpürge piyasaya sundu. Sinbo, son teknolojik özelliklerle donattığını bu elektrikli süpürgeyi çeşitli firmalarda satışa çıkardı.

Kentsel dönüşümde yeni formül: Kira desteği yerine ücretsiz 'geçici ev' verilecek!

İstanbul'da olası depreme karşı başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları devam ederken kira desteği dışında yeni formüller gündemde. Bu kapsamda hak sahibine kira desteği yerine "geçici ev" tahsis edilebilir. İşte detaylar...

Hafize Gaye Erkan onu görevden almıştı! Yerine kimin geleceği belli oldu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın görevden aldığı Gizem Uzuner’in yerine Dünya Gazetesi Haber Koordinatörü Kerim Ülker’in danışmanlık görevine getirileceği ifade edildi. Kerim Ülker, Dünya gazetesinin köşe yazarları arasında yer alıyordu.

Klima almak isteyenlere müjde! Arçelik 12465 HP Ultra Hijyen Plus Inverter Klima’nın fiyatı açıklandı!

Arçelik, kavurucu sıcakların yaşandığı şu günlerde evine, iş yerine veya bulunduğu herhangi bir ortama klima alarak serinlemek isteyenler için 12465 HP Ultra Hijyen Plus Inverter Klima’yı satışa çıkardı. Arçelik, klimanın fiyatını ve teknik özelliklerini paylaştı.

Koçtaş’tan yaza özel fiyatlar! Su sebili fiyatları dibi gördü!

Koçtaş; evine, iş yerine veya başka bir yere su sebili almak isteyenlere özel su sebili fiyatlarında güncellemeye gitti. Bu kapsamda, Telefox Fargo Ss890 Sıcak ve Soğuk Su Sebili fiyatı resmen dibi gördü.

Dar gelirlilere Aile Desteği yerine vatandaşlık maaşı verilecek! 

Aile Destek ödemelerinin temmuz ayında sona ermesiyle birlikte vatandaşlık maaşı gündeme geldi. Peki, Vatandaşlık maaşı nedir? Vatandaşlık maaşı başvuruları başladı mı? İşte detaylar...

Teknosa’da Grundig beyaz eşya alana Türk kahvesi makinesi hediye!

Teknosa, evine veya işyerine beyaz eşya almak isteyenler için güzel bir kampanya başlattı. Yapılan duyuruya göre, Grundig beyaz eşya alana Türk kahvesi makinesinin hediye edileceği öğrenildi.

Tatil tercihleri değişti: Otel yerine 1-2 haftalık yazlık kiralamalarında patlama yaşanıyor! 

Okulların kapanmasıyla beraber yaz tatili için planların yapılmaya başlandı. Tatillerde oteller yerine 1-2 haftalık yazlık kiralamalarında patlama yaşanıyor. İşte ayrıntılar...

Profilo BD3055IECN Alttan Donduruculu Buzdolabı ek garanti ve bakım fırsatlarıyla görücüye çıktı!

Profilo, merakla beklenen BD3055IECN Alttan Donduruculu Buzdolabı’nı ek garanti ve bakım fırsatlarıyla satışa çıkardı. Evine, iş yerine vs. buzdolabı almak isteyen kişiler bu buzdolabının teknik özelliklerini ve fiyatını araştırıyor.

İş Bankası'ndan tek bir şartla 20 bin TL onaylı kredi! Bu şartı yerine getirmeniz gerekiyor

İş Bankası’ndan tek bir şartla 20 bin TL onaylı kredi imkanı! Türkiye'deki bankalar arasındaki kredi kampanyası yarışı hız kesmeden devam ederken, İş Bankası müşterilerine sevindirici bir haber verdi. İş Bankası bu kredi imkanı için tek bir şartın yerine getirilmesini istiyor.

konutun işyerine çevrilmesi Haberi

konutun işyerine çevrilmesi

Yasa koyucu, aile yaşamının sürdürüldüğü alanlarda işyeri faaliyetlerine son verilmesini, özelde bireylerin genelde ise toplumun huzurunun sağlanması, işyeri yaşamının getirdiği risklerden uzak tutulmasını ve güvenliğinin sağlanmasını amaç edinmiş, kamu yararını gözeterek KMK’nun 24. maddesiyle mülkiyet hakkına bir kısıtlama getirmiştir.


23.6.1965 günlü, 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu’nun, iptali istenilen 24. maddesinin birinci fıkrası şöyledir: “Anagayrimenkulün, kütükte mesken, iş veya ticaret yeri olarak gösterilen bağımsız bir bölümünde hastane, dispanser, klinik, poliklinik, ecza laboratuarı gibi müesseseler kurulamaz; kat maliklerinin buna aykırı sözleşmeleri hükümsüzdür; dispanser, klinik, poliklinik niteliğinde olmayan muayenehaneler bu hükmün dışındadır.


Yasada, muayenehane tabiriyle neyin kastedildiği açık olarak düzenlenmemiş, Yargıtay içtihatları doğrultusunda, doktor muayenehanelerinin yanı sıra avukat yazıhaneleri ve mali müşavir gibi büro faaliyetlerinin yürütüldüğü işyerlerinin de yasa kapsamında olduğu kabul edilmiştir.


Doktor muayenehaneleri...