17 / 05 / 2024

konya denize bağlanacakmı

konya denize bağlanacakmı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, sadece Konya’da demiryolu ve havayoluyla yılda 2 milyon 800 bin kişinin taşındığını belirterek, raylarla Konya’nın denize bağlanacağını açıkladı...

1934'te İstanbul'un en iyi yolu Edirnekapı'ya yapılmış! Numune olacak türden.. 

1934 yılında Edirnekapı ve Topkapı surlarından başlanarak, Eyüp'e kadar uzanmak üzere yeni bir yol inşasına başlanacakmış. Bu yol o tarihe kadar eşi benzeri görülmemiş türden, numune olarak gösterilmiş. 

Bakan Uraloğlu resmen duyurdu! Ulaşım, ödeme, para transferi ve alışverişte büyük kolaylık!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’ndan Türkiye Kart müjdesi geldi! Uraloğlu, ulaşım, ödeme, para transferi ve alışveriş harcamalarımı tek bir kartta bir araya getiren "Türkiye Kart"ın pilot uygulamasının Konya'da başarıyla tamamlandığını bildirdi.

TOKİ Konya Cihanbeyli başvuruları başladı mı? TOKİ Cihanbeyli fiyatları ne kadar? İşte TOKİ Konya başvuru detayları!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Konya Cihanbeyli projesinde yer alan konutların başvuruları başladı mı? TOKİ Cihanbeyli fiyatları ne kadar? İşte TOKİ Konya başvuru detayları...

TOKİ Konya Meram başvuruları yarın sona eriyor! 120 ay vadeyle 2+1 ve 3+1 fırsatı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Konya Meram projesinde yer alan 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon konutlar için başvuru dönemi yarın sona eriyor. İşte projeyle ilgili merak edilen detaylar...

Süleyman Kamil Akın'dan binalara vize önerisi!

İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Süleyman Kamil Akın trafiğe çıkan araçlarda geçerli olan muayene sisteminin konutlarda da uygulanması gerektiğini belirtti.

TOKİ Konya Emirgazi başvuruları yarın başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Konya Emirgazi projesinde yer alan konutlar yarın itibariyle satışa çıkıyor.

Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı 8 Ocak'ta açılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 8 Ocak 2022 tarihinde ilk seferini gerçekleşecek Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı'nın açılışına katılacağı AK Parti Konya İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamayla duyuruldu.

Türkiye'nin yapı stoku çıkarılmalı!

İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Süleyman Kamil Akın, Türkiye’nin yapı stokunun çıkartılmasının gerekli olduğunu vurgulayarak, "Her beş yılda bir yapıya yapılan müdahalelerin kontrol edilmesi gerekiyor" dedi.

Konya Turgutreis kentsel dönüşümde son durum ne?

Konya'ya bağlı Meram Belediyesi tarafından hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar devam ederken Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, yeni projeler hakkında bilgi verdi.

Konya Ereğli'de kentsel dönüşüm toplantısı yapıldı!

Konya'ya bağlı Ereğli Belediyesi, Belediye Kültür Merkezi'nde yapılan toplantıda kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

Konya Meram Turgutreis Evleri'ne rekor başvuru!

Konya'ya bağlı Meram Belediyesi tarafından hayata geçirilen Turgutreis Evleri Konut Yapı Kooperatifi'nde başvuru süreci devam ediyor. Son başvuruların yarın yapılacağı projede başvurular rekor seviyeye ulaştı. 

Konya Meram Turgutreis Evleri için ön kayıtlar başlıyor!

Konya'ya bağlı Meram Belediyesi, ilçe genelinde yeni konut projesini hayata geçirmek için çalışmalara başladı.

Konya Karatay'da 312 konut inşa edilecek!

Konya'ya bağlı Karatay Belediyesi ilçe genelinde yeni konutların inşaatı için çalışmalara başlayacak. Aksa Park Konut Yapı Kooperatifi projesi dahilinde 312 konut inşa edilecek.

konya denize bağlanacakmı Haberi

konya denize bağlanacakmı


Konya’ya gelen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Konya Valisi Muammer Erol’u makamında ziyaret etti. Daha sonra iki bakan, basın mensuplarına Konya ve çevre illerle ilgili ulaştırma projeleri hakkında bilgiler verdi. Bakan Elvan, “Demiryolu hattıyla Konya’yı denize bağlayabilme amacı doğrultusunda Konya ile Karaman arasındaki hızlı tren projesinin çalışmalarına başlandı. Sözleşme imzalandı. Bundan sonra Karaman’ı Mersin ve Adana’ya bağlayan hat var. Bunun da birkaç ay içerisinde yapım ihalesine çıkacağız. Karaman-Mersin hızlı demiryolu projesinin ihalesiyle birlikte Konya-Karaman demiryolu projemizin sinyalizasyon ihalesine çıkacağız. Dolayısıyla zamandan kazanmak istiyoruz. Daha kısa bir sürede Konya’daki sanayicilerimizi limanla buluşturmak istiyoruz. Özellikle taşımacılık giderleri önemli ölçüde düşecek ve Konya sanayisi ile Konya’nın hinterlandındaki illerimizin sanayisinin daha hızlı gelişmesine katlı sağlayacağız. Sadece...