30 / 04 / 2024

Konya-Kayseri tren projesi

Konya-Kayseri tren projesi

Konya-Aksaray- Nevşehir- Kayseri Yüksek Hızlı Tren projesine ilişkin sorunlar Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer tarafından meclise taşındı. Gürer, sorularının Binali Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

Ulaştırma Bakanı açıkladı! Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi'nin ilk etabı 2025'te tamamlanacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi'nin Çerkezköy-Kapıkule arasında bulunan 53 kilometrelik kesiminde çalışmaların devam ettiğini kaydedilerek, projenin ilk etabının ise 2025 yılı sonuna kadar bitirmeyi planladıklarını açıkladı.

Arsaların değerleneceği bölge belli oldu: İstanbul-Ankara Süper Hızlı Tren projesi fiyatları katlayacak!

İstanbul-Ankara arasında hayata geçirilmesi planlanan Süper Hızlı Tren Projesi ile arsa fiyatlarının katlanması bekleniyor. Gayrimenkul Uzmanı Gamze Özlü, konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.  

TOKİ Konya'daki 3 yeni projesi için start verdi! 

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Konya'daki üç yeni projesi için düğmeye bastı. TOKİ'nin Konya projelerinin ihalesi yarın gerçekleştirilecek.

Kayseri TOKİ projesi yarın ihaleye çıkıyor!  618 konutluk yeni proje!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın merakla beklenen Kayseri projesi yarın ihaleye çıkıyor. Kayseri TOKİ projesinde 618 konut yer alıyor.

TOKİ Konya Ardıçlı Projesi'nde teslimler Ağustos ayında!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından (TOKİ), Konya Ardıçlı Projesi kapsamında 4. ve 5. etaplarda devam eden çeşitli işlemlerinin ardından bu ay içerisinde belirli bir program dahilinde teslim edileceği belirtildi.

TOKİ Kayseri 2023 projesi için son dakika müjdesi geldi! 194 yeni konut için bu tarihe dikkat!

TOKİ Kayseri 2023 projesi için resmen son dakika müjdesi geldi... 194 yeni konut için bu tarihe dikkat... Hemen tek tek açıklanan bu detaylara bakın...

TOKİ Konya Hadim 2022 projesi 11 soruda tüm detaylarıyla! 2+1'ler 608 bin TL'ye!

TOKİ Konya Hadim 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Konya Hadim'de kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Konya Hadim'de  inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm ayrıntılarıyla 11 soruda TOKİ Konya Hadim sosyal konut projesi...

TOKİ Konya Derbent 2022 projesi 11 soruda tüm detaylarıyla! 240 ay vade!    

TOKİ Konya Derbent 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Konya Derbent 'de kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Konya Derbent 'de  inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm detayları 11 soruda TOKİ Konya Derbent sosyal konut projesi...

TOKİ Konya Çumra 2022 projesi 11 soruda tüm detaylarıyla! Yüzde 10 peşinat!

TOKİ Konya Çumra 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Konya Çumra'da kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Konya Çumra'da  inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm detayları 11 soruda TOKİ Konya Çumra sosyal konut projesi...

TOKİ Konya Çeltik 2022 projesi 11 soruda tüm detaylarıyla! 240 ay vade!

TOKİ Konya Çeltik 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Konya Çeltik'te kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Konya Çeltik'te inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm detayları 11 soruda TOKİ Konya Çeltik sosyal konut projesi...

TOKİ Konya Cihanbeyli 2022 projesi 240 ay vadeyle!

TOKİ Konya Cihanbeyli 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Konya Cihanbeyli'de kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Konya Cihanbeyli'de inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm detayları 11 soruda TOKİ Konya Cihanbeyli sosyal konut projesi...

TOKİ Konya Altınekin projesi satışa çıktı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Konya Altınekin projesinde yer alan 6 adet konut bugün itibariyle satışa çıktı. 

TOKİ Konya Selçuklu projesi satışa çıktı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Konya Selçuklu projeisnde yer alan 430 adet konut bugün itibariyle satışa çıktı.

Konya-Kayseri tren projesi Haberi

Konya-Kayseri tren projesi


Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri Yüksek Hızlı Tren projesine ilişkin sorunlar Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer tarafından meclise taşındı. 


Gürer, sunduğu 2 soru önergesindeki sorularının Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından sözlü olarak yanıtlandırılmasını talep etti.


Gürer önergesinde; "Yüksek hızlı trenin 64. Hükümet programında Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri arasında yapılacağı yer almaktadır. Bu bölgede bir demiryolu mevcut değildir. Konya-Ulukışla-Niğde-Kayseri hattı mevcuttur." dedi.


Gürer'in soruları


1. Neden yüksek hızlı tren bu hatta değil de yeni yapılacak bir hatta alınmaktadır?


2. 64. Hükümet programında yer alan Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri yüksek hızlı trenin Kapadokya tarihi dokusuna zarar verip vermeyeceği yönünde bilimsel bir araştırma yapılmış mıdır?


3. Güzergahın tarihi alan içinde geçiş yolları belli...