29 / 04 / 2024

Konya Ovası Projesi son durum

Konya Ovası Projesi son durum

Konya Ovası Projesi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Yokuş, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Konya'da 300 kişilik öğrenci yurdu tamamlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca "Konya Ovası Projesi" kapsamında Kulu ilçesinde inşa edilen 300 kişilik yurt tamamlandı. Yurt Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne teslim edildi.

Konya Ovası Projesi'ne yaklaşık 10 milyar liralık yatırım!

Konya Ovası Projesi'nin (KOP) Eylem Planı'nın 2014-2018 yılları için finansman toplamı 9 milyar 927 milyon lira olarak belirlendi. Kalkınma Bakanlığı'nca 2014-2018 yıllarına ilişkin KOP Eylem Planı açıklandı.

Konya Hadim'de 300 kişilik öğrenci yurdu inşaatı tamamlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü, Konya Ovası Projesi (KOP) kapsamında Konya’da 300 öğrenci kapasiteli yurt kampüsünün inşaatını tamamladı.Yurt inşaatı 12 milyon 388 bin liraya mal oldu.

Konya Ovası Projesi'nde çalışmalar devam ediyor!

DSİ 4. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Göksu nehrinin ana kollarından Ilıcapınar deresi üzerine inşa edilen Afşar Hadimi Barajı proje alanının, Konya'nın Taşkent ilçesi Afşar mahallesi sınırlarında yer aldığı ifade edildi.

Türkiye'nin ilk yaşam alanı projesi Konya Koru İnventum satışta! Yeni proje!

Aydın Yatırım Grup, Türkiye’de ilk olacak yaşam alanı projesini Konya'da hayata geçiriyor. Toplamda 200 bin metrekare üzerine inşa edilecek Anadolu’nun en büyük karma konut projesi Koru İnventum, satışa çıktı.

Konyalıların 19 yıldır beklediği metro projesinde son dakika! 'Çin kredisi' engeli aşıldı! İnşaat çalışmaları başlıyor

19 yıldır Konya'nın gündeminde olan Konya metro projesi ile ilgili son dakika açıklaması geldi.  AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan kanuni süreçlerin başlaması ile inşaatın başlayacağını açıkladı.

TOKİ Konya'daki 3 yeni projesi için start verdi! 

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Konya'daki üç yeni projesi için düğmeye bastı. TOKİ'nin Konya projelerinin ihalesi yarın gerçekleştirilecek.

TOKİ Konya Ardıçlı Projesi'nde teslimler Ağustos ayında!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından (TOKİ), Konya Ardıçlı Projesi kapsamında 4. ve 5. etaplarda devam eden çeşitli işlemlerinin ardından bu ay içerisinde belirli bir program dahilinde teslim edileceği belirtildi.

Konya'daki 5 büyüklüğündeki depremin ardından yeni tehlike: Uzmanlar uyardı!

Uzmanlar, Konya depremi sonrası Konya Ovası'nı sınırlayan fayların kayma hızının çok düşük olduğunu belirtip yeni bir tehlikeye karşı uyardı. 

TOKİ Konya projesi için Mart 2023 müjdesi geldi! 127 yeni konutu sakın kaçırmayın!

TOKİ Konya projesi için resmen Mart 2023 müjdesi geldi... 127 yeni konutu sakın kaçırmayın... İşte TOKİ Konya 2023 projesi ihalesi...

TOKİ Konya projesi için tarih belli oldu! Tek bir ilçede inşa edilecek 127 yeni konutu aman kaçırmayın!

TOKİ Konya projesi için tarih belli oldu... Tek bir ilçede inşa edilecek 127 yeni konutu aman kaçırmayın...

TOKİ Konya 2023 projesi için beklenen tarih geldi! Tam 216 konutluk yeni projeyi kaçırmayın!

TOKİ Konya 2023 projesi için beklenen tarih geldi... Sadece tek bir ilçede inşa edilecek olan tam 216 konutluk yeni projeyi kaçırmayın...

TOKİ Konya'daki iki yeni projesi için düğmeye bastı! Bu tarihi kaçırmayın!

TOKİ Konya'daki iki yeni projesi için düğmeye bastı... Bu tarihi kaçırmayın... İşte TOKİ Konya Karapınar projeleri ile ilgili detaylar...

TOKİ Konya projesi için tarih resmen belli oldu! Sadece bir ilçedeki 216 konutu aman kaçırmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Konya projesi için tarih resmen belli oldu... Sadece bir ilçedeki 216 konutu aman kaçırmayın...

TOKİ Konya 2023 projesi için tarih resmen belli oldu! Tam 198 konutluk yeni projeyi aman kaçırmayın!

TOKİ Konya 2023 projesi için tarih resmen belli oldu... Tam 198 yeni konutu aman kaçırmayın... 

TOKİ Konya projesi için yeni yıl müjdesi geldi! 258 yeni konutu aman kaçırmayın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Konya projesi için yeni yıl müjdesi geldi... 258 yeni konutu aman kaçırmayın...

TOKİ Konya projesi için tarih belli oldu! Tam 198 konut ve 3 dükkanlık yeni proje geliyor! Kaçırmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Konya projesi kapsamında 198 yeni konut ve 3 dükkan inşa edilecek. Projenin ihalesi 10 Ocak 2023 tarihinde yapılacak.

Konya Ovası Projesi son durum Haberi

Konya Ovası Projesi son durum

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Konya Ovası Projesi'ne ilişkin soru önergesi hazırladı. Yokuş, sorusunun Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti'li Yokuş, ''2005 yılında KOP için Maliye Bakanlığınca ödenek ayrılarak “Acil Eylem Planı” adıyla Konya Ovasına su getirilmesi planlanmıştır. 2007 yılında Konya Ovası Sulama Projesi kapsamında Göksu nehrinden Konya Ovasına getirilmesi planlanan AHI Kanalı projesinin temeli atılmıştır. Mavi Tünel Barajı ve Hotamış Depolaması arasına yapılan 125 kilometrelik kanal ise anlamıyla bitirilememiştir. Bununla birlikte 2015 yılında bitirilmesi planlanan AHİ Kanalına 2017 yılından bu yana 125 kilometrelik kanala 3 defa deneme suyu bırakılmış, ancak her deneme suyunda kanalda çökmeler meydana gelmiş ve AHİ Kanalı’nın birçok yeri şimdiden sökülmeye başlamıştır. Yine proje doğrultusunda içme suyu gelmiş tarımda kullanılacak...