16 / 05 / 2024

Konya ülke ekonomisi

Konya ülke ekonomisi

2015 yılının inşaat sektörü için durağan geçtiğini ama 2016'dan ümitli olduklarını ifade eden Panel İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Güler, İnşaat sektörünün ülkenin lokomotifi olduğunu söyledi.

ABD’li ünlü ekonomistten kıyamet senaryosu: ‘Doları ağır sonuçlar bekliyor!’

Amerikalı ekonomist Scott B. MacDonald, dolara yönelik adeta kıyamet senaryosu olacak senaryoyu açıkladı.  MacDonald, Amerika’nın olası temerrüdünün, dolar ve ülke ekonomisi için büyük sonuçlar yaratabileceğini söyledi.

İngiltere ekonomisi şaşırttı! Ülke, dünya piyasalarına sürpriz yaptı. Düşüş bekleniyordu, beklentilerin aksine büyüdü

Dünya ekonomisinin içinde olduğu küçülme trendine karşın İngiltere ekonomisi beklenenin aksine büyüme gösterdi. “Dünya Kupası etkisi” olduğu düşünülen İngiliz ekonomisindeki bu durum kalıcı olur mu, dünyadaki dengeleri nasıl etkiler? İşte yanıtı…

Çin ekonomisinde Evergrande tehlikesi!

Çin’in önde gelen inşaat ve emlak şirketi Evergrande'nin yaşadığı sıkıntılar, ülke ekonomisi için büyük tehdit olmaya başladı. Ülkenin yeni krizin eşiğinde olduğu konuşuluyor. 

ABD ekonomisi üçüncü çeyrekte rekor seviyede büyüdü!

Ülke ekonomisi, bu yılın üçünce çeyreğinde yüzde 33,1 ile rekor seviyede büyüme kaydetti.

Sıfır enerji binalar, ZeroBuild Forum’20 de ele alınacak!

Çevre, ülke ekonomisi ve bireysel kazanım özelinde büyük bir öneme sahip olan ‘Sıfır Enerji Binalar’, Uluslararası Sıfır Enerji Binalar Sanal Forumu ZeroBuild Forum’20’de uluslararası konuşmacılar ve tüm ilgili paydaşların katılımı ile ele alınacak.

Çimsa'dan yıl bazında yüzde 40 büyüme hedefi!

Çimsa'nın AR-GE merkezi Formülhane, çimento kullanıcılarının ihtiyaçları için global bir çözüm merkezi oldu. AR-GE harcamalarını da artırdıklarını belirten Çimsa Genel Müdürü Ülkü Özcan, “Yıllar bazında yüzde 35-40 büyüme trendi ile ülke ekonomisi için katma değerli çalışmaları sürdürüyoruz" dedi...

Denizci, Kanal İstanbul için temkinli!

Kanal İstanbul’u değerlendiren denizcilik uzmanları, hem sektör hem de ülke ekonomisi açısından böyle bir projeye şu anda ihtiyaç olmadığı görüşünde birleşiyor...

Asgari Ücret Tespit Komisyonunda ülke ekonomisi gündeme alındı!

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2020'de geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında ikinci toplantısını gerçekleştirecek. Komisyonda, ekonomik ve sosyal gelişmelere dair sunum yapılması ve 2020 hedeflerinin paylaşılması bekleniyor.

Konut fiyatları artacak mı? Faizler düşecek mi?

İnşaat sektöründe durgunluk bitiyor. Sektörün performansı ülke ekonomisi için de büyük öneme sahip. Sektördeki son durumu ve gelecek beklentileri Arteşaries Yapı Kurucu Ortağı Kubilay Kırçı anlattı.

UNICERA İstanbul 5-9 Şubat'ta!

Ülke ekonomisi ve inşaat sektörünün en önemli dinamiklerinden biri olan Türk seramik, banyo ve mutfak sektörü, "UNICERA İstanbul - Seramik, Banyo, Mutfak Fuarı"nda bir araya gelecek.

Büyüyen Türkiye için gelişen bir inşaat sektörüne ihtiyaç var!

İnşaat sektörünün büyük bir ekonomik havuz oluşturduğunu söyleyen Royal Group Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Çehreli, inşaat sektörünün büyüme ve gelişiminin ülke ekonomisi üzerindeki etkisini değerlendirdi.

Tolga Çehreli: İnşaat sektörü ekonominin lider ve sürükleyici sektörüdür!

Royal Group Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Çehreli, inşaat sektörünün büyüme ve gelişiminin ülke ekonomisi üzerindeki etkilerini değerlendirdi. Çehreli sektörün ekonomide lider konumda olduğunu ifade etti.

Emlak Konut'tan 9 milyar TL'lik 5 dev ihale!

Emlak Konut Haziran'da imza attığı dev ihalelerle ülke ekonomisi için üretmeye ve istihdam sağlamaya devam ediyor. Toplamda yaklaşık 9 milyar TL satış gelirine sahip 5 dev ihale gerçekleştiren Emlak Konut, bu ihalelerden minimum 3,2 milyar TL şirket payı toplam geliri elde edecek.

Konya ülke ekonomisi Haberi

Konya ülke ekonomisi

2015 yılının inşaat sektörü için durağan geçtiğini ama 2016'dan ümitli olduklarını ifade eden Panel İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Güler, İnşaat sektörünün ülkenin lokomotifi olduğunu ve sektörün daha ilerlemesi için KDV ve vergi indiriminin yanında bürokratik engellerin kaldırılması gerektiğini söyledi. 


Panel İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Güler, inşaat sektörü hakkında Yeni Haber Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulundu. 26 senedir inşaat sektöründe faaliyet gösterdiklerini ifade eden Güler, Konya'da şu ana kadar 1000 civarında konut yaptıklarını söyledi. İnsanların Panel İnşaat'a teveccühü olduğunun altını çizen Güler, "Konutlarımız alt ve orta gruba hitap ediyor. Bundan sonra da daha üst sekmene de konut üreterek herkese hitap edeceğiz. Bize gelen insanları boş çevirmemek adına her kesimden insanın elimizden geldiği kadar taleplerini karşılamaya çalışıyoruz" dedi. 


2016'DAN ÜMİTLİYİZ 


2015 yılı bütün...