07 / 05 / 2024

konyada ki turist sayısı

konyada ki turist sayısı

Konya'yı turizm potansiyeli yönünden değerlendiren, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Konya Bölgesel Yürütme Kurulu(TURSAB BYK) Başkanı Kazım Yanar, Farklı medeniyetlerin izlerini taşıyan Konya'nın, turizm potansiyeli bakımından 2016 yılında bir büyük pa

Otel fiyatları uçtu, yerli turist tatili çadırda geçirdi!

Tatil yerlerinde iki kişinin bir haftalık ödeyeceği para, en ucuz otellerde bile 30 bin TL’den başlıyor. Artan otel fiyatlarından sonra bu rakamı karşılayamayan yerli turist tatilini çadırda geçirdi.

Antalya'ya turist akını: Hava yoluyla gelen kişi sayısı 4 milyonu geçti

Antalya'ya, 1 Ocak-10 Haziran tarihleri arasında hava yoluyla gelen turist sayısı 2022 senesine kıyasla yüzde 37 yükselerek, 4 milyon 62 bin 891 oldu.

İranlı turist kiralık ev ararken bıçaklandı!

Iraklı bir turist, Beyoğlu'nda ev kiralamak için irtibata geçtiği kişiler tarafından önce gasp edildi, sonra bıçaklandı.

Türkiye'ye Eylül ayında 2 milyon 855 bin turist geldi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, Eylül ayında Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 33 düşüşle 2 milyon 855 bin kişiye geriledi.

Abdullah Kiğılı: Türkiye'de AVM denizi bitti!

Sektörün deneyimli ismi Abdullah Kiğılı, terör olayları, turist sayısındaki düşüş ve darbe kalkışmasından etkilenen perakende sektörü için acil önlem alınması gerektiğini dile getirdi.

Mehmet Korkmaz: Pamukkale'de yabancı turist sayısı azaldı!

Denizli'nin dünyaca ünlü turizm cenneti Pamukkale'ye yılın ilk 6 ayında 700 bin kişinin giriş yaptığı açıklandı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz "Yabancı turist sayısında ciddi azalma var'' dedi.

İzmir'de turist sayısı Nisan'da 71 bin 371 kişiye geriledi!

ETİK tarafından İzmir'e Nisan ayında havayolu ve denizyoluyla giriş yapan turist sayıları ile İzmir'e Ocak, Şubat Mart ve Nisan aylarında ilk dört ülke sıralaması başlıklarını içeren bir rapor hazırlandı.

Müzeleri ziyaret eden turist sayısı 1 milyon 450 bin kişiye ulaştı!

Milli Saraylar'a bağlı tarihi mekan ve müzeleri gezen ziyaretçi sayısı, bir önceki yıla göre yüzde 10 artış göstererek 1 milyon 450 bin kişiye ulaştı.

Antalya'ya gelen turist sayısı Ocak-Mart'ta 531 bin oldu!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği’nin (AKTOB) verilerine göre, bu yılın Ocak-Mart döneminde Antalya’ya gelen yabancı turist sayısı 531 bin 934 kişi olarak gerçekleşti.

1,5 milyon Rus turist gelmezse 4,5 milyar dolarlık kayıp olur!

Türkiye Otelciler Federasyonu’nun raporuna göre dolar karşısında yarıya yakın değer kaybeden ruble, Rus turist sayısını 1-1,15 milyon kişi azaltacak..

Antalya'ya gelen yabancı turist sayısı yüzde 2.9 geriledi!

AKTOB verilerine göre, yılın ilk 2 ayında Antalya'ya gelen yabancı turist sayısı yüzde 2,9 geriledi. Yılın ilk iki ayında kente Almanya'dan gelen yabancı ziyaretçi sayısı yüzde 104 bin 57'den 121 bin 59 kişiye yükseldi

Dünya genelinde turist sayısı 51 milyon arttı!

Dünya Turizm Örgütü verilerine göre, seyahat edenlerin sayısı dünya genelinde 2014'te yüzde 4.7 artışla 1 milyar 138 milyon kişiye ulaştı. 2015'te turist sayısında yüzde 3-4 artış öngörülüyor

Yabancı turist sayısı 37 milyona ulaştı!

Türkiye'ye geçen yıl gelen yabancı turist sayısı yüzde 5.5 artışla 36.8 milyon kişi oldu. Almanya 5.2 milyonla yine başı çekti. İran'dan gelen turist sayısı ise yüzde 33 arttı. Ziyaretçi sayısı azalan ülkeler ise Norveç ve Ukrayna oldu.

konyada ki turist sayısı Haberi

konyada ki turist sayısı

İnanç turizmi yönünde Türkiye turizminde önemli bir yere sahip olan Konya,2016 yılının İslam turizm şehri seçilmesi ile birlikte bu potansiyeline katma değer saplamaya devam ediyor. Konya için Turizm faaliyetlerini genel olarak değerlendiren Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Konya Bölgesel Yürütme Kurulu(TURSAB BYK) Başkanı Kazım Yanar,2023 yılında 10 milyon turist ağırlamayı planladıklarını ifade ederek. Hedefe ulaşılabilmesi için sadece yerel yönetimlerin değil, özel işletmelerin de üzerine düşen görevi yapması gerekiyor. Ekonomik kazanç uğruna Konya'nın, olumsuz ifadelerle anılmasına fırsat verilmemeli." diye konuştu. 


HEDEF 10 MİLYON TURİST 

2014 yılında Mevlanayı ziyaret eden erli ve yabancı turist sayısı hakkında bilgi veren Yanar, 2023 hedefleri doğrultusunda Konya'ya 10 milyon turistin gelmesi gerektiğini ifade etti. Yanar, "Geçen sene Mevlana'ya gelen turist sayısı 2 milyon 100 kişidir. Konya'ya gelen turist...