27 / 04 / 2024

kooperatif ortağının sorumlulukları

kooperatif ortağının sorumlulukları

Ortaklarının belirli ekonomik menfaatlerini ve özellikle meslek veya geçimlerine ait ihtiyaçlarını korumak için gerçek ve tüzel kişiler tarafından kurulmasına kooperatif deniyor.Peki kooperatif ortağının hakları nelerdir?işte,kooperatif ortağının hakları.

Tapusu olan herkesi ilgilendiriyor! Aniden hisseli tapu ortağınız değişebilir, piyasanın yarı fiyatına kayar gider!

Hisseli tapusu olan vatandaşların dikkat etmesi gerek bazı maddeler bulunuyor. Bilindiği üzere her hissedar, mülkiyete sahip olma ve üzerinde tasarrufta bulunma hakkına sahip oluyor. 

Çözüm Ortağı İnşaat Mühendislik Limited Şirketi kuruldu!

Çözüm Ortağı İnşaat Mühendislik Limited Şirketi Kağıthane'de 100 bin TL sermaye bedeli ile İsmail Ak tarafından kuruldu.

Emlak danışmanı nedir? Emlak danışmanın sorumlulukları nelerdir?

Yıllardan beri süregelen mesleklerden olan emlak danışmanlığı, günümüzde de rağbet görüyor. Gayrimenkul sektörünün önde gelen mesleklerinden olan emlak danışmanı olmak için bazı prensipler vardır. Peki emlak danışmanı nedir ve sorumlulukları nelerdir?  İşte emlak danışmanlığı ile ilgili merak edilen

Emlakçının sorumlulukları nedir? Emlakçı hangi yükümlülükleri yerine getirmelidir?

Gayrimenkul bulma konusunda önemli bir rol oynayan emlakçı yetkilileri, günümüzde büyük bir sektörü oluşturmaktadır. Her meslekte olduğu gibi emlakçının da yerine getirmesi gereken bazı sorumlulukları vardır. Peki emlakçının sorumlulukları nelerdir ve neleri yerine getirmekte mükelleftirler?

Kırsalda girişim yapacaklara müjde! Avrupa Komisyonu 500 bin euro fon veriyor!

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) liderliğinde dört ülkeden ortağın yer aldığı konsorsiyum tarafından hazırlanan inovasyon projesi, Avrupa Komisyonu’ndan 500 bin euro fon kullanmaya hak kazandı.

Rubenis Tekstil 14 daire satıp 279 milyon lira hasılat elde etti

Rubenis Tekstil KAP'a yaptığı açıklamada hakim ortağın, küçük yatırımcılara verdiği garanti satış taahhüdünün yerine getirildiğini açıkladı.

Hisseli arsalarda anlaşmazlık olursa ne olur?

Hisseli arsa, hisseli tapular birden çok ortağın bulunduğu ve bu kişilerin tasarrufu altında olan mülkler, tapulardır. Peki bu hissedarlar bir anlaşmazlık yaşarsa ne olur? İşte bu sorunun yanıtı!

Tarım Kredi Kooperatif 26 Nisan haftanın fırsatları kataloğu yayımlandı! İşte 26 Nisan 2022 fiyat listesi!

Türkiye Tarım Kredi Kooperatif haftanın fırsat ürünlerini kataloğunu yayımladı. Peki bu hafta kataloğda hangi ürünler yer aldı? İşte 26 Nisan 2022 fiyat listesi...

Serdar Ortaç vasiyetini ilk kez açıkladı! Bakın serveti ne kadarmış...

Şarkıcı Serdar Ortaç vasiyetini ilk defa açıkladı. İşte 40 milyon değerinde evi olduğunu söyleyen Serdar Ortaç'ın vasiyeti...

Kiracı hakları 20 soruda tüm detaylarıyla!

Gayrimenkul kiralamalarında kiracıların sorumluluklarının dışında bazı hakları da bulunuyor. Peki, kiracıların hakları nelerdir? Kiracı, kira bedelinde indirim talep edebilir mi? Kiralarda zam oranı sabitlenebilir mi? İşte kiracı hakları 20 soruda tüm detaylarıyla...

Gayrimenkul alırken haciz nasıl kaldırılır?

Posta yazarı Tamer Heper 'Babam bir araziye talip oldu. İki ortağı var. Birine parasını ödedi, ikincisine ödeyecekti. Tapuya gidildi ama ikinci ortağın hissesi üzerinde muhtelif hacizler, gayrimenkullerinde de hacizler varmış. İkinci ortağın payını almak için ne yapılabilir?' sorusunu yanıtladı.

Elbirliği mülkiyetindeki bir ortak hissesini satabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Bir gayrimenkulün iştirak halinde ortaklarından biriyim. Bir başka ortağın vasisi, kısıtlının hissesinin satışı için mahkemeden izin alıp, hisseyi sattı. Şimdi bu durumda iştirak halindeki mülkiyet, tüm ortaklar için mülkiyete dönüşmüş müdür?' sorusunu yanıtladı.

Kooperatif ortağı kendi gayrimenkulünü satabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'İş yerlerini tapudan sattığı halde ortaklık devrini yapmayan kooperatif üyelerine nasıl bir işlem yapılabilir?İş yerini tapudan satın aldığı halde ortaklık devrini almayanlara nasıl bir çözüm bulunabilir?' sorusunu yanıtladı.

kooperatif ortağının sorumlulukları Haberi

kooperatif ortağının sorumlulukları

Kooperatif ortağının hakları!

Kooperatif ortağının belirli hakları bulunuyor.Belirlenen kurallar gereğince, görevlendirilen kişilerin görevlerini gereği gibi yapıp yapmadığı veya görevleriyle ilgili kurallardan ayrılıp ayrılmadıklarını araştırıyor.


Denetçilerin kooperatifler kanununa göre görev ve yükümlülükleri şu şekildedir:


- İşletme hesabıyla bilançonun defterlerle uygunluk halinde bulunup bulunmadığını incelemek (KK m.66, f.1),


-Defterlerin düzenli bir şekilde tutulup tutulmadığını incelemek (KK m.66, f.1),


-İşletmenin neticeleriyle malvarlığı hakkında uyulması gerekli olan hükümlere göre işlem yapılıp yapılmadığını incelemek (KK m.66, f.1),


-Ortakların şahsen sorumlu veya ek ödemelerle yükümlü olduğu kooperatiflerde ortaklar listesinin usulüne uygun olarak tutulup tutulmadığını incelemek (KK m.66, f.1),


-Genel kurulu toplantıya çağırmak (KK m.43),


-Yönetim kurulu üyelerinin üyelik şartlarını taşıyıp taşımadıklarının araştırmak (KK m.56, f.2),


-Yönetim kurulunun toplantı nisabını kaybetmesi halinde yedek yönetim kurulu üyesi çağırmak (KK m.56, f.4),


-Açıklama yapma yükümlülüğü (KK m.66, f.3),


-Yıllık...