06 / 05 / 2024

kooperatif ortaklarının aidat ödemesi

kooperatif ortaklarının aidat ödemesi

Posta Gazetesi Yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında bir okuru tarafından sorulan kooperatif ortaklığı devralınmadan ikinci el olarak alınan dairenin kooperatif aidatı ödenmesi mümkün mü? sorusunu yanıtlıyor..

Tamer Heper: Kooperatif aidatı kooperatif ortaklarının ödeyeceği paradır!

Posta Gazetesi Yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında bir okuru tarafından sorulan kooperatif ortağı olmadan da kooperatif ortaklık aidatı ödemek zorunlu mu sorusunu yanıtlıyor. İşte o soru ve Tamer Heper'in cevabı..

Aidatı ödemeyen kiracı ev sahibine haciz getirir mi?

Aidat ödemeleri ile alakalı olarak birçok konu merak ediliyor ve vatandaşlar tarafından da  araştırılıyor. Buna göre, kiracının aidat ödememesi durumunda ev sahiplerinin karşılaşacakları yaptırımlar nelerdir? 

4 yıl önceki ev kiraları bugün aidat oldu!

Yeni ev alacaklar ve kiraya çıkacakların yanı sıra otomobil alacaklar da fahiş fiyatlarla karşılaşıyor. Kripto fenomeni Murat Ali Calman, X sosyal medya hesabından 4 yıl önceye değinerek bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Yeşim Salkım isyan etti! Maaşa zam yapılıyor ertesi gün aidat 2 katına çıkarılıyor...

Ünlü sanatçı Yeşil Salkım, enflasyonun düşmemesi durumunda zamların bir işe yaramayacağından bahsederek, isyan etti. Salkım '' Maaşa zam yapılıyor ertesi gün aidat 2 katına çıkarılıyor'' dedi.

2 yıl öncenin kirası, bugünün aidatı oldu!

Satılık ve kiralık ev fiyatlarının yanı sıra konut sitesi aidatlarındaki fahiş artışlar da dikkatleri çekmeye başladı. Ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez, resmi X sosyal medya hesabından konuya değindi. Peki vatandaşlar aidat artışı ile ilgili ne düşünüyor? İşte gelen yorumlar...

Site aidat borcunu ödemeyen Rıza Sarraf'a kötü haber: İcra takibi başlatıldı!

Şarkıcı Ebru Gündeş’in eski eşi Rıza Sarraf'a ait İstanbul Beylikdüzü'ndeki dairelerin yaklaşık 400 bine yakın aidat borcundan dolayı icra takibi başlatıldı ve dairelere haciz konuldu.

Ev sahibi ve kiracılar arasında sular durulmuyor! Kiracının aidat ödememesi tahliye nedeni sayıldı! Şimdi bakın!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan yüksek kira kaosunda sular durulmuyor. Peki kiracının aidat ödememesi tahliye nedeni sayılır mı? 

Herkes bu ortaklığı konuşuyordu! Apple’ın elektrikli araba hamlesinde Mercedes-Benz ve Volvo detayı!

Apple’ın üretim ortağı Foxconn ve Nvidia arasında yeni bir otonom elektrikli araba anlaşması yapıldı. Herkesin konuştuğu ortaklar “artık biz de bu sektördeyiz” diyerek piyasada ses getirmeyi hedefliyor. Ortakların Mercedes-Benz ve Volvo ile de çalışması bekleniyor.

Tarım Kredi'den flaş açıklama! Takipte borcu olan ortaklarının yapılandırma süresini uzattı!

Türkiye Tarım Kredi Kooperatiflerince (Tarım Kredi), 31 Aralık 2020'de takipte borcu bulunan ortaklara defaten ya da taksitlendirme suretiyle sağlanan yapılandırmanın süresi 31 Aralık 2022'ye çekildi.

Tarım Kredi Kooperatif 26 Nisan haftanın fırsatları kataloğu yayımlandı! İşte 26 Nisan 2022 fiyat listesi!

Türkiye Tarım Kredi Kooperatif haftanın fırsat ürünlerini kataloğunu yayımladı. Peki bu hafta kataloğda hangi ürünler yer aldı? İşte 26 Nisan 2022 fiyat listesi...

Asansör kullanmayanlar aidat öder mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında asansör kullanmayanların aidat ödeyip ödeyemeyeceğini kaleme aldı. Peki asansör kullanmayanlar aidat öder mi?

3m Ortaklar İnşaat Hafriyat Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

3m Ortaklar İnşaat Hafriyat Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi  Beyoğlu’nda  2 milyon  100 bin TL sermaye bedeli ile Orhan Gündüz, Tolga Yeşilyurt  Vedat Yılgın tarafından kuruldu.

Türker Proje Gayrimenkul yönetim kurulu üye adaylarını seçti!

Türker Proje Gayrimenkul, ortakların onayına sunulmak üzere Sezai Bekgöz ve Cemal Mutlu'nun Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliklerine aday gösterilmelerine karar verdi. 

Şirket arazilerinde hissedarların payları küçültülebilir mi?

Posta köşe yazarı Tamer Heper'e, sorusunda bir şirketin ortaklarının arazi aldığını ve paylarının şirket hisesi oranında olduğunu belirtti. Okuyucu bu durumda arazideki payını kaybetme ihtimalini sordu.

kooperatif ortaklarının aidat ödemesi Haberi

kooperatif ortaklarının aidat ödemesi

Bir yakınım kooperatif ortaklığını devralmadan, ikinci el bir daire almış. Bunu aldıktan sonra kooperatif kendisinden aidat talep etmiş. Buna dair yanıtınızı okudum, biliyorum, ancak kendisine Kooperatifler Kanunu'nun 15. maddesi buna izin veriyor demişler. 

Bu doğru mu? Bu iznin mahiyeti nedir? • M.T. 


Her olayın bir istisnası vardır. Bu da bir nevi istisnadır ve bazı kurallan vardır. 

Son günlerde okuyucularımın ilgisini çeken bu konu hakkında detaylı bilgi verdim. Ancak elbette verdiğim bilgiler genel kurallar. 

Bunların istisnaları olabiliyor. Ancak her detay ve istisnayı tek tek anlatmak böyle bir köşe yazısı içinde mümkün değil. Okuyucumun sorduğu Kooperatifler Kanunu 15. madde de bir istisnadır ve bazı kuralları vardır. Bu kurallar tatbikatta pek görülmez. Bunların başında, kooperatif ana sözleşmesine bu hususta bir hüküm konulmuş olması gelir. Yani kooperatif...