09 / 05 / 2024

kooperatif ortaklarının hak ve ödevleri nelerdir

kooperatif ortaklarının hak ve ödevleri nelerdir

1163 sayılı Kooperatifler Kanunu gereğince, her kooperatif ortağının üyelik haklarının, ada yazılı ortaklık senedi ile temsil olunması gerekiyor. Peki, kooperatif ortaklarının hak ve ödevleri nelerdir?

Zeytinburnu Veliefendi Kentsel Dönüşüm Projesi'ndeki son binalar da yıkılıyor! Yeni projeyle 185 bağımsız birim geliyor!

Çırpıcı Veliefendi Kentsel Dönüşüm projesinin 2. etabındaki son 6 bina da yıkılıyor. Söz konusu alanda hayata geçirilecek olan yeni projeyle 185 bağımsız bölümün hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.

Elazığ deprem konutlarının hak sahipliği 15 Kasım'da kesinleşecek!

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat tarihindeki depremlerden etkilenen Elazığ'da incelemeler yapan Elazığ Valisi Ömer Toraman konutların son durumu hakkında bilgi aldı.

Kentsel dönüşüm kapsamında yapımı tamamlanan 404 ofis ve 215 dükkan sahiplerini buluyor!

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Muhammed Avcı, kentsel dönüşüm çerçevesinde inşa edilen 404 ofis ve 215 dükkanın, 5 Kasım Pazar günü hak sahiplerine teslim edileceğini ifade etti.

Malatya'daki deprem konutlarının teslimi için geri sayım başladı!

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli deprem felaketinden etkilenen Malatya'nın Yazıhan ilçesinde inşa edilen deprem konutlarının hak sahiplerine verilmesine az bir süre kaldı. İnşa edilen 157 konut ise önümüzdeki günlerde hak sahiplerine teslim edilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem konutlarının hak sahiplerine teslimine başlayacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş'ta düzenlenen EXPO 2023'e gönderdiği videolu mesajda şunları söyledi; "Önümüzdeki aylardan itibaren İnşallah deprem konutlarının hak sahiplerine teslimine başlamayı istiyoruz. İşte haberin ayrıntıları...

Eylül 2023 engelli aylığı ve 65 yaş maaşı hesaplara yatırıldı! Acilen hesaplarınızı kontrol edin!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş yaptığı son dakika açıklamasında Eylül ayında 3,3 milyar Türk Lirası yaşlı ve engelli aylığını hak sahiplerinin hesaplarına yatırdıklarını müjdeledi.

İstanbullulara müjde üstüne müjde! Dönüşümde maliyetin yarısını devlet karşılayacak: Kira yardımı da 5 bin 250 TL oldu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kentsel dönüşümde yeni bir seferberlik başlattıkların dikkat çekerek, maliyetin yarısının devlet tarafından, diğer yarısının hak sahipleri tarafından karşılanacağını duyurdu. 

Herkes bu ortaklığı konuşuyordu! Apple’ın elektrikli araba hamlesinde Mercedes-Benz ve Volvo detayı!

Apple’ın üretim ortağı Foxconn ve Nvidia arasında yeni bir otonom elektrikli araba anlaşması yapıldı. Herkesin konuştuğu ortaklar “artık biz de bu sektördeyiz” diyerek piyasada ses getirmeyi hedefliyor. Ortakların Mercedes-Benz ve Volvo ile de çalışması bekleniyor.

Tarım Kredi'den flaş açıklama! Takipte borcu olan ortaklarının yapılandırma süresini uzattı!

Türkiye Tarım Kredi Kooperatiflerince (Tarım Kredi), 31 Aralık 2020'de takipte borcu bulunan ortaklara defaten ya da taksitlendirme suretiyle sağlanan yapılandırmanın süresi 31 Aralık 2022'ye çekildi.

Robot süpürge almanın tam zamanı! En ucuz Roborock robot süpürge 24 Eylül 2022 fiyat listesi..

Evlerimizde yardımcımız olan robot süpürgeler, son zamanlarda çok fazla araştırılıyor. Fiyatları nasıl, özellikleri yeterli mi, fiyatını hak ediyor mu, gibi sorular herkesin aklında vardır. İşte, kullananlar tarafından en çok beğenilen robot süpürgeyi araştırdık. İşte, 24 Eylül 2022 fiyat listesi..

10 yıllık davada son karar verildi! Lübnanlı aile 3 milyar TL'lik mirasın hak sahibi oldu!

İstanbul İstinye‘de Lübnanlı armatör dedelerinden miras kalan yaklaşık 40 bin metrekare arazi için hukuk savaşı veren Cheeba ve Jaroud aileleri mirasçı olduklarına dair 10 sene önce açtıkları dava sonuçlandı. Lübnanlı aile 3 milyar liralık mirasın hak sahibi oldu.

Audi A8 Lounge gemi gibi araba sözünü hak ediyor! İşte 27 Nisan Audi A8 fiyat listesi

Alman otomobil üreticisi Audi üst sınıf premium modeli A8 Lounge modelini geçtiğimiz yılın Aralık ayında pazara sürdü. Geniş iç hacmiyle 'gemi gibi araba' sözünü fazlasıyla hak eden Audi A8'in Nisan ayına ait güncel fiyat listesi ve özellikleri haberimizde...

Tarım Kredi Kooperatif 26 Nisan haftanın fırsatları kataloğu yayımlandı! İşte 26 Nisan 2022 fiyat listesi!

Türkiye Tarım Kredi Kooperatif haftanın fırsat ürünlerini kataloğunu yayımladı. Peki bu hafta kataloğda hangi ürünler yer aldı? İşte 26 Nisan 2022 fiyat listesi...

kooperatif ortaklarının hak ve ödevleri nelerdir Haberi

kooperatif ortaklarının hak ve ödevleri nelerdir

Kooperatif ortaklarının hak ve ödevleri nelerdir?

1163 sayılı Kooperatifler Kanunu gereğince, her ortağın üyelik haklarının, ada yazılı ortaklık senedi ile temsil olunması gerekiyor. Bu senede kooperatifin unvanı, sahibinin adı ve soyadı, iş ve konut adresi, kooperatife girdiği ve çıktığı tarihler yazılıyor.


Bu hususlar, senet sahibi ile kooperatifi temsile yetkisi olan kimseler tarafından imzalanıyor. Ortağın yatırdığı veya çektiği paralar tarih sırasiyle kaydedilir. Bu kayıtlar kooperatifin ödediği paralara ait ise ortak imza ediyor. İmzalı ortak senedi makbuz hükmündedir. 


Mezkür senet anasözleşmeyi ihtiva etmek şartiyle ortaklık cüzdanı şeklinde de düzenlenebilir. Ortaklık senetleri kıymetli evrak niteliğinde olmayıp sadece beyyine vesikası hükmündedir.

Ortaklık payları, şahsi alacaklılar:

Madde 19 – Kooperatife giren her şahıstan en az bir ortaklık payı alınması gerekir. Anasözleşme, en yüksek had tespit ederek bir ortak tarafından...