03 / 05 / 2024

 Kooperatif usulü pay katılım inşaat

 Kooperatif usulü pay katılım inşaat

Rusya Başbakanı Medvedev müteahhitleri yakından ilgilendiren karar verdi. Kooperatif usulü pay katılım inşaat artık eskisi kadar kolay olmayacak

Özak GYO 2020 yılı için kar payı dağıtmayacak!

Net Dağıtılabilir Dönem Karı 604 milyon 782 bin 437,09 TL, Vergi Usul Kanunu'na göre tutulan yasal kayıtlar çerçevesinde ise 242 milyon 412 bin 961,27 TL olan Özak GYO, kar payı dağıtmayacağını açıkladı.

Torunlar GYO 2020 yılı için kar payı dağıtmayacak!

Torunlar GYO, 2020 yılı faaliyetleri Vergi Usul Kanunu (VUK) hükümlerine uygun olarak tutulan yasal kayıtlarına göre oluşan zarar nedeni ile kar payı dağıtmayacak.

Nurol GYO 2020 yılı için kar payı dağıtacak mı?

Nurol GYO'nun Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri II, No: 19.1 sayılı Kar Payı Tebliği uyarınca, 2020 yıl sonu yasal kayıtlarında (Vergi Usul Kanunu'na göre tutulan kayıtlar) net dağıtılabilir dönem karı bulunmuyor.

Nurol GYO 2019 yılı için kar payı dağıtacak mı?

Nurol GYO'nun tabi olduğu Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri II, No: 19.1 sayılı Kar Payı Tebliği uyarınca, 2019 yıl sonu yasal kayıtlarında (Vergi Usul Kanunu'na göre tutulan kayıtlar) net dağıtılabilir dönem karı bulunmuyor.

Rusya Başbakanı'ndan müteahhitleri yakından ilgilendiren karar!

Rusya Başbakanı Medvedev müteahhitleri yakından ilgilendiren karar verdi. Kooperatif usulü pay katılım inşaat artık eskisi kadar kolay olmayacak

Tunay Yapı, Sarıyer ve Zekeriyaköy'de lüks projelere odaklandı!

Kişiye özel lüks villa yapımından büyük çaplı taahhüt işlerine, kat karşılığı konut yapımından kooperatif usulü proje üreten Tunay Yapı, Sarıyer ve Zekeriyaköy Bölgesi’ne odaklandı..

Kooperatif iflas ederse ne olur?

Kooperatife giren her şahıstan en az bir ortaklık payı alınması gerekir. Bir ortaklık payının değeri 100.000 liradır. Kooperatife giren ortaklar en çok 5 000 pay taahhüt edebilirler. Peki, kooperatif iflas ederse ne olur?

Kooperatifte bir ortaklık payına birden fazla kişi ortak olabilir mi?

Bir kooperatif en az 7 ortak tarafından imzalanacak ana sözleşme ile kuruluyor. Ana sözleşmedeki imzaların noterce onaylanması gerekiyor. Peki, kooperatifte bir ortaklık payına birden fazla kişi ortak olabilir mi?

Besa Grup Kent İncek projesi!

Besa Grup Kent İncek projesi Mogan Gölü manzaralı dairelerden meydana geliyor. Kooperatif usulü ile satışa sunulacak olan proje Ankara - İncek'te hayata geçirilecek.

Adres Kayıt Sistemi Üzerinden Alınan Bilgiler Karşılığında Katılma Payı!

Kimlik Paylaşımı ve Adres Kayıt Sistemi Üzerinden Alınan Bilgiler Karşılığında Katılma Payı Ödenmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ 7 Kasım 2009 tarihinde 27399 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı...

İnşaatı usulüne göre yapmayana para cezası verilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanan kanun taslağında, vatandaşın mağduriyetini önlemek amacıyla, inşaat işlerini usulüne uygun yapmayan müteahhit, usta ve diğer ilgililere ağır para cezaları öngörülüyor...

İnşaatı usulüne uygun yapmayana ağır cezalar geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanan kanun taslağında, vatandaşın mağduriyetini önlemek ve güvenliği sağlamak amacıyla, inşaat işlerini usulüne uygun yapmayan müteahhit, usta ve diğer ilgililere ağır para cezaları öngörülüyor

Pay ölçer taktırmamanın cezası var mı?

Isı pay ölçer, 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ile ısı pay ölçer kullanımı merkezi sistem ile ısınan binalarda zorunlu tutuluyor. Peki pay ölçer taktırmamanın cezası var mı?

 Kooperatif usulü pay katılım inşaat Haberi

 Kooperatif usulü pay katılım inşaat

Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev müteahhitleri yakından ilgilendiren bir karara imza attı.

İnşaatRu'da yer alan habere göre; Kooperatif usulü pay katılım inşaat artık eskisi kadar kolay olmayacak. Bu yöntemle inşaat yapmak isteyen müteahhitlerin öncelikle kendi öz kaynaklarının yeterli olduğunu ispatlaması gerekecek. Medvedev’in onayladığı karar işte bu öz kaynak tutarının nasıl yapılacağını belirliyor. Artık müteahhitler her şeyrek dönemde bir bu hesapları yaparak muhasebelerinde yansıtmak zorunda olacaklar. Bu alanda yakında yürürlüğe girmesi beklenen diğer düzenlemelere göre kooperatif usulü inşaatta üçüncü bir kişi daha sürece katılacak. O da bankalar. Müteahhit ve pay katılımcıları arasında yeralacak bankalar tüm para hareketlerinin yönetileceği yer...