07 / 05 / 2024

Kooperatif üyeliği konut satın alma ile devredilir mi

Kooperatif üyeliği konut satın alma ile devredilir mi

Kooperatif ile ilgili yasal esaslar, 1163 sayılı Kooperatifler Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, kooperatif üyeliği konut satın alma ile devir olur mu? Konut satılınca eski üyenin üyeliği devam eder mi?

Konut kredisi faizlerinde büyük deprem! İşte 1 milyon liranın banka banka geri ödemesi!

Ev almak isteyen pek çok kişi konut kredisi faiz oranlarındaki son durumu merak ediyor. Peki konut kredisi faizlerinde son durum ne? İşte banka banka faiz oranları Ocak 2024...

İş Bankası’ndan görülmemiş kampanya! 10 bin TL kredi çekene doğalgaz desteği ve Blu TV üyeliği hediye!

İş Bankası’nın başlattığı “Müşteri olmak istiyorum” kampanyasında 10 bin TL taksitli avans çekenlere hem doğalgaz faturası yardımı  yapıyor hem de Blu TV üyeliği hediye ediyor.

DenizBank’ta yüzde 0 faizli 5 bin TL’lik ihtiyaç krediniz ve 1 yıllık BluTV üyeliği sizi bekliyor!

DenizBank bütün ihtiyaçlarınız için alabileceğiniz geri ödemesini 6 aya yayarak yapabileceğiniz, yüzde 0 faizli 5 bin TL Taksitli Nakit Avans fırsatını ve 1 yıllık BluTV üyeliğini kazanmak için acele edin. DanizBank’ın ihtiyaç kredisinin son başvuru tarihi 30 Eylül’dür. İşte, kartın detayları...

Arçelik Imperium ve 8 Serisi TV'lerde GeForce Now Premium üyeliği hediye! Fiyat listesi 26 Eylül 2022!

Arçelik Imperium ve 8 Serisi 55 inç ve 65 inç TV'lerde 3 aylık GeForce Now Premium üyeliği hediye ediliyor. İşte fiyat listesi 26 Eylül 2022...

Türkiye’nin yüzde 70’i konut finansman destek paketlerinden yararlanacak! 

Emlakjet tarafından Nisan 2022'ye ilişkin emlak verileri kapsamında Türkiye’nin yüzde 70’i konut finansman destek paketlerinden yararlanacağı ortaya çıktı. 

TOKİ gurbetçi konut başvuruları ne zaman başlıyor? Başvuru şartları neler?

TOKİ gurbetçi konut projesiyle yurt dışında yaşayan ve Türkiye’de ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için İstanbul’da yeni bir projeye imza atıyor. Peki, TOKİ gurbetçi konut başvuruları ne zaman başlıyor? Başvuru şartları neler? İşte tüm detaylar…

Doların yükselişi konut fiyatlarına nasıl yansır?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Doların yükselişi konut fiyatlarına nasıl yansır?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 5 maddelik o analizi...

Sitelerde ömür boyu kooperatif üyeliğine son!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Oya Armutçu bugünkü köşe yazısında site yönetimlerindeki kooperatif üyeliğinin suresini kaleme aldı.

Otopark yönetmeliği konut projelerinin önünü açacak!

Otopark yönetmeliğinde yapılan değişiklikle kentsel dönüşüm ve konut projeleri de şekillendi.  Yeni yapılacak yapılarda otopark yapılmaması durumunda çevre otoparklarından park sorunu karşılanacak. 

TOKİ'nin yangın yerlerinde inşa edeceği konut projesinin detayları belli oldu!

TOKİ tarafından yangında hasar gören evlerin yerine inşa edilecek konut projesinde detaylar belli oldu. Bir sene içerisinde bitecek evler iki veya tek katlı olacak.

Otopark Yönetmeliği konut sektörünü nasıl etkiledi?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 25 Mart 2021'de değiştirilerek yürürlüğe alınan yeni Otopark Yönetmeliği inşaat sektörünü doğrudan etkiledi. Peki Otopark Yönetmeliği konut sektörünü nasıl etkiledi? Sektör temsilcileri anlattı...

Konut kredisi faiz oranları değişti! İşte son durum!

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşların merakla takip ettiği konut kredisi için faiz oranları değişti. Ev sahibi olmak isteyen vatandaşların yakından takip ettiği konut kredisi faiz oranlarında son durum...

Mart 2021'de 16 bin kişi konut kredisi kullandı!

Bankalar Birliği (TBB) tarafından açıklanan verilere göre; Mart 2021'de bireysel kredilerin yüzde 32’si konut kredilerinden oluştu. Mart 2021'de 16 bin kişi konut kredisi kullandı.

Kooperatif üyeliği konut satın alma ile devredilir mi Haberi

Kooperatif üyeliği konut satın alma ile devredilir mi

Kooperatif üyeliği konut satın alma ile devir olur mu?

Tüzel kişiliği haiz olmak üzere ortaklarının belirli ekonomik menfaatlerini ve özellikle meslek veya geçimlerine ait ihtiyaçlarını işgücü ve parasal katkılarıyla karşılıklı yardım, dayanışma ve kefalet suretiyle sağlayıp korumak amacıyla gerçek ve tüzel kişiler tarafından kurulan değişir ortaklı ve değişir sermayeli ortaklıklara kooperatif deniyor.


Kooperatif ile ilgili yasal esaslar, 1163 sayılı Kooperatifler Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, kooperatif üyeliği konut satın alma ile devir olur mu?


Kanun gereğince, kooperatife ait bir konutu tapu dairesinden devir alınması kooperatif üyesi de olunduğu anlamına gelmiyor. 


Hissesini devreden kişi, kooperatif yönetimine yazılı müracaatta bulunarak hissesini devrettiğini ve alan kişinin de devir aldığınıbildirinceye kadar eski üyenin kooperatif üyeliği devam ediyor. 


Ancak, konutu satın alan kişi apartman ile ilgili ortak giderlerin ödenmesi gerekiyor.


Ortaklık...