05 / 05 / 2024

Kooperatiflerde birleşme nasıl olur

Kooperatiflerde birleşme nasıl olur

Birleşme, devrolunan şirketin mal varlığı karşılığında, bir değişim oranına göre devralan şirketin paylarının, devrolunan şirketin ortaklarınca kendiliğinden iktisap edilmesiyle gerçekleşiyor. Peki kooperatiflerde birleşme nasıl olur?

Kentsel dönüşüme nasıl başvuru yapılır?

Kentsel dönüşüm, artık kullanılamayacak halde olan yapıların yeniden yapılandırılması sürecidir. Bu süreçte kentsel dönüşüm başvurusu yapılmalıdır. İlgili bakanlıklar, inceleme ve değerlendirme yaparak kentsel dönüşüme başlar. Peki kentsel dönüşüme nasıl başvuru yapılır?

Tapu birleştirme işlemi nasıl yapılır? Tapu birleştirme için gerekli belgeler nelerdir?

Tapuda tevhit işlemi, tapu kütüğünde ayrı olarak belirtilen taşınmazların birleştirilmesi, tek bir parsel halini alması olarak ifade ediliyor. Peki, tapu birleştirme işlemi nasıl yapılır? Tapu birleştirme için gerekli belgeler nelerdir? İşte tüm detaylar...

Franchising sektörü koronavirüsten nasıl etkilendi?

Koronavirüs salgını nedeniyle hepimiz evlerimize çekilirken, pek çok işletme bu süreçten ağır darbe aldı. Bunların başında da yeme-içme sektörü geliyor. Peki franchising sektörü koronavirüsten nasıl etkilendi?

2020 kentsel dönüşüm kredi yardımı nasıl alınır?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından evini kentsel dönüşüme veren kişilere sağlanan deprem kira yardımından kiracılar, malikler ve sınırlı ayni hak sahipleri faydalanabilir. 2020 yılında kentsel dönüşüm kira yardımının nasıl alındığı ve ne kadar olduğu araştırılıyor...

Miras paylaşımı nasıl yapılır?

Posta yazarı Tamer Heper, okuyucusunun 'Anneme miras kaldı. Bazı yerlerin kullanımı için aralarında sözleşme imzaladılar fakat bu tüm mirasın paylaşımı şeklinde olmadı. Şimdilerde anneme en kötü yeri vermeye çalışıyorlar. Bu nasıl engellenir? ' sorusunu yanıtladı.

Peker GYO ile Peker Proje'nin birleşme işlemi tescillendi!

Peker GYO ile Peker Proje'nin 30 Eylül 2018 tarihli mali tablolar esas alınarak tüm aktif ve pasifleriyle birlikte kolaylaştırılmış usulde birleşme işlemi Ticaret Sicili Müdürlüğü tarafından tescil edildi...

Yeni nesil binalar nasıl olacak?

Sürdürülebilir bina kavramı, uzun zamandır inşaat sektörünün gündemini meşgul ediyor. Peki yeni nesil binalar nasıl olacak? İşte cevabı...

Kooperatif site yönetimi nasıl değiştirilir? 

Kooperatiflerde site yönetiminin ne zaman ve nasıl kurulucağına ilişkin bilgiler Kooperatifler Kanunu ile Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alıyor. Peki, kooperatif yönetimi nasıl değiştirilir? 

Apartman yönetim plan değişikliği nasıl yapılır?

Anagayrimenkul kat malikleri kurulu tarafından, sözleşme ve yönetim planı kararlarına göre yönetiliyor. Peki, apartman yönetim plan değişikliği nasıl yapılır?

Site yönetim olağan toplantısı nasıl yapılır?

Anagayrimenkul kat malikleri kurulu tarafından, sözleşme, yönetim planı ve kanun hükümlerine göre verilen kararlar ile yönetiliyor. Peki, site yönetim olağan toplantısı nasıl yapılır?

Saklı paylı mirasçı mirasçılıktan nasıl çıkarılabilir?

Miras hukuku gereğince mirasbırakan ölüme bağlı bir tasarrufla saklı paylı mirasçısını mirasçılıktan çıkarabiliyor. Peki, Saklı paylı mirasçı mirasçılıktan nasıl çıkarılabilir?

Yeni Gimat GYO ile Anadolu Gayrimenkul birleşme bildirisini yayınladı!

Yeni Gimat GYO tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada  Yeni Gimat GYO ile Anadolu Gayrimenkul birleşme bildirisini yayınladı.

Bağlı konut kredisi nedir? Nasıl alınır?

Belli konutun satın alınması veya konutun alınması için belli bir satıcı ile sözleşme yapılması şartıyla kredi verilmesine bağlı konut kredisi deniyor. Peki, bağlı konut kredisi nasıl alınır?

Kooperatiflerde birleşme nasıl olur Haberi

Kooperatiflerde birleşme nasıl olur

Kooperatiflerde birleşme!

Birleşme, devrolunan şirketin malvarlığı karşılığında, bir değişim oranına göre devralan şirketin paylarının, devrolunan şirketin ortaklarınca kendiliğinden iktisap edilmesiyle gerçekleşiyor. Birleşmede en az bir şirket tasfiyesiz sona eriyor. Birleşmeyle devralan şirket devrolunan şirketin malvarlığını bir bütün halinde devralmış oluyor.  


Kooperatifin dağılması veya diğer bir kooperatifle birleşmesi ve anasözleşmenin değiştirilmesi kararlarında fiilen kullanılan oyların 2/3 ü çoğunluğu gerekli oluyor. Anasözleşme, bu kararların alınması için oy çoğunluğu hakkında daha ağır hükümler koyabiliyor. 


Kooperatiflerde birleşme, dağılma ile de söz konusu olabiliyor. Kooperatiflerin birleşme suretiyle dağılması ile ilgili esaslar şu şekilde açıklanıyor:


Kooperatiflerin birleşme suretiyle dağılması: 

Madde 84 – Bir kooperatif bütün aktif ve pasifleriyle diğer bir kooperatif tarafından devralınmak suretiyle dağıldığı takdirde aşağıdaki hükümler uygulanır: 

1. Devralan kooperatifin yönetim kurulu, dağılan kooperatifin tasfiye hakkındaki hükümlere göre...