07 / 07 / 2024

köprülerden serbest geçiş

köprülerden serbest geçiş

Gişelerden serbest geçiş geliyor. Karayolları 1. Bölge Müdürü İsmail Kartal, İstanbul' da köprü ve gişelerde hayata geçirmeyi planladıkları serbest geçiş sisteminin ay sonunda tamamlanacağını açıkladı...

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçecek tren için BAE ile kredi görüşmesi yapılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden geçecek demir yolu projesi için BAE ile kredi görüşmesinin yapıldığına dikkat çekerek, proje ile ilgili bilgi verdi. 

Bakan Uraloğlu açıkladı! Otoyollarda 'serbest geçiş dönemi' başladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün işlettiği otoyollardaki toplam 106 gişeden 20'sinin Serbest Geçiş Sistemi'ne dönüştürüldüğünü açıkladı. 

Meriç üzerine yapılacak ikinci köprü İpsala-Kipi geçişini hızlandıracak...

İpsala ile Kipi (Bahçeköy) sınır kapıları arasında yer alan Meriç Nehri üzerinde yapılması hedeflenen ikinci köprünün, geçişleri hızlandıracağı kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

Köprü ve otoyol geçiş ücretlerine zam geliyor! İşte Osmangazi, Çanakkale Köprüsü, Ankara- Niğde Otoyolu geçiş ücretleri

Seçimlerin ardından yaşanan zam rüzgarı devam ediyor. Şimdi de  köprü ve otoyollara zam gelmesi bekleniyor. Peki Osmangazi, Çanakkale Köprüsü, Ankara- Niğde Otoyolu geçiş ücretleri ne kadar olacak? İşte geçiş ücretleri...

Son dakika: Köprü ve otoyollara KDV zammı geldi!

Son dakika aktarılan detaylara Köprü ve otoyol geçiş ücretlerine KDV zammı geldi. Peki, Köprü ve otoyolların yeni ücretleri ne kadar oldu? İşte köprü ve otoyolların yeni fiyatları...

Osmangazi Köprüsü'nden geçiş ücretlerinin 590 lirasını geçmeyenler ödüyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Osmangazi Köprüsü'nden Kurban Bayramı sürecinde 100 bine yakın aracın geçtiğini açıkladı. Osmangazi Köprüsünden geçen araçlardan 184 lira ücret alınıyorken köprüyü hiç kullanmayanlar 590 lira bedel ödüyor.

Son dakika: Bayramda ücretsiz olacak köprü ve otoyollar açıklandı! İşte ücretsiz olacak o yollar...

Karayolları Genel Müdürlüğü Ramazan Bayramı dolayısıyla sorumluluğundaki otoyol ve köprülerden geçişlerin ücretsiz olacağını duyurdu. Yap-işlet-devret projeleri ücretsiz geçiş uygulamasına dahil edilmedi. 

Bayram öncesi köprüden geçmek istemeyene feribot zammı haberi soğuk duş etkisi yarattı

Bayram öncesi yola çıkacak olan milyonlarca insan yol masraflarını hesaplayıp tasarruflu güzergah ve araçları belirlemeye çalışırken ücretli köprüye alternatif ulaşım aracı feribota büyük zam geldi. Çanakkale Köprüsü'nü geçmeyip GESTAŞ feribotlarını kullanacaklara kötü haber geldi.

45 bin araç geçiş garantisi verilmişti! 1915 Çanakkale Köprüsü'nden kaç araba geçti?

45 bin araç garantisi verilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nden geçen araç sayısı açıklandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, köprüden paylaştığı fotoğrafla birlikte yeni yapılan Çanakkale Köprüsü’nden araç geçiş sayısını paylaştı.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılışı için geri sayım başladı!

Megakent İstanbul'u önce Çanakkale'ye, ardından da Kuzey Ege'yle birleştirecek olan Türkiye'nin en prestij sahibi projeleri arasında yer alan köprüde, açılış için gün sayılırken çalışmalar da tam gaz sürüyor. 

1915 Çanakkale Köprüsü, bölgeye olan talebi katladı!

2017 yılında temelleri atılan 1915 Çanakkale Köprüsü açılış için gün sayıyor. Hayata geçirilen mega projeyle bölgeye olan talep de katlandı.

Çanakkale Köprüsü'nde geçiş yolunun yarısından fazlası tamamlandı!

Açılışı merakla beklenen 1915 Çanakkale Köprüsü'nde 87 tabliyeden 55'inin montaj çalışmaları tamamlandı.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde montaj işlemleri tamamlanıyor!

"Çanakkale Boğazı'nın gerdanlığı" olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmalar dahilinde tabliye montaj işlemleri tamamlanıyor.

köprülerden serbest geçiş Haberi

köprülerden serbest geçiş

Karayolları 1. Bölge Müdürü İsmail Kartal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul'da önemli çalışmalara imza attıklarını belirterek, ulaşımı rahatlatmak için bazı düzenlemeleri gerekli gördüklerini söyledi.


 "Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Boğaziçi Köprüsü, Çamlıca ve Mahmutbey gişelerinde 'serbest geçiş' dediğimiz OGS ve HGS'yi birleştirerek transit geçiş sağlayacağız" diyen Kartal, bunun trafiğe önemli katkı sağlayacağını kaydetti.


Kartal, çalışmanın ilkinin Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde uygulanacağına dikkati çekerek, "Uygulama, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde 31 Ocak'ta başlayacak" dedi.


Burada bazı testler yapılacağını belirten Kartal, daha sonra sistemin Boğaziçi Köprüsü, Çamlıca ve Mahmutbey gişelerinde uygulanacağını ifade etti.


"Çalışmalar, bu yıl tamamlanacak"


Kartal, çalışmaların bu yıl itibarıyla tamamlanacağını vurgulayarak, uygulama sayesinde trafikteki yığılmaların önleneceğini aktardı.


Serbest geçişin trafik güvenliğine de katkı sağlayacağına işaret eden Kartal, şöyle konuştu:


"Çünkü, çok büyük bir zaman kaybı olmaktadır. Vatandaşlar...