07 / 05 / 2024

koranavirüs konut kredisine etkisi

koranavirüs konut kredisine etkisi

Koronavirüsün bankaların kredi faiz oranlarını da etkilemeye başladı. Peki koronavirüs, Ağustos ayından itibaren yüzde 1’in altına inen konut kredisi faizlerini nasıl etkileyecek?

Otomobil fiyatları düştü, darısı konut fiyatlarının başına!

Otomobil fiyatlarında düşüş devam ediyor. Sıfır otomobil fiyatlarında peş peşe kampanyalar açıklanırken, ikinci el piyasasında fiyatlar geriliyor. Gazeteci Zafer Şahin, otomobil fiyatlarındaki düşüşe değinerek, 'darısı konut fiyatlarına' dedi. 

Ailesi kiracı olanların yaklaşık yarısı konut sahibi olamadı!

Türkiye İstatistik Kurumu merakla beklenen “Dezavantajların Kuşaklararası Aktarımı” araştırmasını yayımladı. Söz konusu araştırmada yer alan detaylara göre ailesi kiracı olanların yaklaşık olarak yarısı konut sahibi olamadı.

Hangi evler konut kredisine uygundur?

Kamu ve özel bankalardan konut kredisi almak isteyenler "Hangi evler konut kredisine uygundur?" sorularına yanıt arıyor. İşte konuya ilişkin merak edilen tüm ayrıntılar...

Yeni evim konut kredisini kimler alabilir? Yeni evim konut kredisi başvuru şartları nelerdir?

Yeni evim konutu kredisi, ilk kez ev sahibi olacak kişilerin gündeminde yer alıyor. Ev almayı düşünenler işte yeni evim konut kredisine dair detaylar!

Çalışmayan kişiye konut kredisi çıkar mı? Bir kişi iki defa konut kredisi çekebilir mi?

Kredi konusu özellikle konut kredisi konusu şu aralar gündemde olan konulardan biridir. Peki konut kredisine dair bunları biliyor muydunuz? İşte detaylar!

Konutta devlet desteği ayağınıza geldi! Konut kredisinde 0.80-0.90 faiz oranları vatandaşlara bayram ettirecek!

0,41-0,88 Vatandaşları heyecanlandırdı. Devlet konut kredisine sevindirici haber! Bu konuda vatandaşların rahatlıkla kredi alabilmeleri ve ev sahibi olabilmeleri için konut kredisi başvurusu yapabilecekleri bankaları bilmeleri gerekiyor.

Konut kredisi kimlere verilmez?

Konut kredileri, ihtiyaç kredilerinden sonra en çok araştırılan konulardan bir tanesidir. İşte konut kredisine dair merak edilenler!

Konut kredisini bunları biliyor muydunuz? Ne kadar konut kredisi çekebilirim? En fazla kaç TL konut kredisi alabilirim?

Konut kredisine dair pek çok vatandaşın yanıtlanmasını istediği sorular sorulmaktadır. İşte Ne kadar konut kredisi çekebilirim? En fazla kaç TL konut kredisi alabilirim? İşte bu soruların yanıtları!

Konut kredisinde flaş gelişme! Bankalar en düşük oranları belirledi

Hayalindeki evi almak için konut kredisine başvuracak vatandaşları yakından ilgilendiren Ekim ayına ait konut kredisi faizleri duyuruldu. Peki, en düşük konut kredisi faizi hangi bankada olacak? İşte ayrıntılar...

Konut kredisine BDDK’dan yeni ölçüt! A sınıfı eve ne kadar kredi çıkar?

BDDK konut kredilerinde yenileşmeye gitti. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, binaların enerji verimliliği konusunu bile bu yeni düzenlemeye dahil etti. İşte detaylar!

Sıfır faizli konut kredisi başvuruları başladı! SGK'lı olmak yeterli! İşte faizsiz kredi başvuru şartları...

Milyonlarca kişiye, konut sahibi olabilmeleri için destek verilecek. SGK tarafından faizsiz konut kredisi müjdesi açıklandı. Peki faizsiz konut kredisine nasıl başvurulur? Sıfır faizli konut kredisi nasıl alınır? İşte ev alacakların merak ettiği desteğe ilişkin tüm ayrıntılar...

Ev almak isteyenlere müjde! BES katılımcısı konut sahibi olacak!

Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Atilla Benli, bireysel emeklilik sistemi katılımcılarının konut sahibi olmalarını teşvik etmek için Konut BES uygulamasının planlandığını duyurdu! İşte tüm detaylarlar...

Çanakkale Köprüsü konut fiyatlarını uçurdu! 

Çanakkale’de inşaatında sona gelinen Çanakkale Köprüsü konut fiyatlarını iki katına çıkardı. Köprünün güzergâhında bulunan konutlarda yüzde 35-40 artış olurken turizm alanlarında ise yüzde 37-50 arasında artış yaşandı.

koranavirüs konut kredisine etkisi Haberi

koranavirüs konut kredisine etkisi

Merkez Bankası’nın politika faizlerinde 100 baz puan indirim yaparak haftalık repo maliyetlerini tek haneye düşürmesine rağmen konut kredisi faizleri artmaya başladı. Coronavirüsün ekonomik etkileri nedeniyle iki banka konut kredisi faizlerini arttırdı. 

Tüm dünyada etkisini hızla arttıran coronavirus ekonomi ve piyasaların ardından bankaların kredi faiz oranlarını da etkilemeye başladı. Geçtiğimiz yılın Ağustos ayından itibaren yüzde 1’in altına inerek devam eden süreçte kesintisiz şekilde düşüşünü sürdüren konut kredisi faizleri yeniden yükselişe geçti.

Merkez Bankası salı günü acil toplanarak coronavirüsün etkilerine karşı aldığı önlemleri ve para politikası faizlerinde toplantı tarihini beklemeden gerçekleştirdiği 100 baz puanlık indirimi duyurdu. 

Repo faizlerinde yaşanan indirim sonrasında son dokuz toplantıda olduğu gibi bankalardan kredi faiz indirimi beklenirken konut kredisi için faiz artışı geldi. Garanti BBVA ve Türkiye Finans Katılım Bankası...