03 / 05 / 2024

kordonda binalar 10 metre daha yükselecek

kordonda binalar 10 metre daha yükselecek

İzmir'de yıllardır Kordon başta olmak üzere sahilleri ören binalar artık 10 metre daha yüksek yapılabilecek. Mimarlar Odası bu duruma karşı çıkıp, yanlıştan dönülmesini istedi.

Konutta yeşil binalar bütçe dostu olacak: Yakın gelecekte yeşil bina olmayan projelerin değeri azalacak! 

Enerji verimli binaların sayısının artmasıyla, yaklaşık 10 sene içinde yeşil bina olmayan projelerin değerinin düşeceği belirtildi. Peki yeşil binaların avantajları neler?

İBB'den İstanbul’daki riskli binalara 10 yıl vadeli yeni finansman: Ana parayı vatandaş, faizi İBB ödeyecek! 

İBB, çürük binaların depreme dayanıklı hale getirilmesi amacıyla yeni bir finans modeli hazırlandı. Riskli binalara 10 yıl vadeli yeni finansman: Ana parayı vatandaş, faizi İBB ödeyecek! 

 Mimarlar Odası'nın raporundaki korkunç gerçek… 10 milyondan fazla yapı depremde yıkılabilir!

Kahramanmaraş depremi hakkında TMMOB Mimarlar Odası’nın hazırladığı raporda, depremde ağırlıklı olarak yeni binaların yıkıldığı vurgulandı. Rapora göreTürkiye’de 10 milyondan fazla yapı depreme karşı dayanıksız.

İstanbul için İBB’den flaş adım geldi: 2000 yılı öncesi binalar ücretsiz olarak denetlenecek!

Kahramanmaraş’ta yaşanan ve 10 kentte büyük yıkıma sebebiyet veren depremlerden sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) flaş bir adım attı. İBB, 2000'den önce inşa edilen binaları ücretsiz olarak inceleyecek ve risk raporu hazırlayacak.

Maraş depreminde yıkılan binaların yarısı 2001’den sonra yapıldı! 

Kahramanmaraş merkezli 10 şehri etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde ‘depreme dayanıklı’ denilerek satılan milyonluk yeni binalar yıkıldı. İşte ayrıntılar...

Deprem bir kez daha acı gerçeği yüzümüze vurdu! 10 ilde konutların yüzde 44'ü deprem sigortalı

Deprem kuşağında olan ülkemizde sağlam binalar kadar deprem sigortası da önemli. Depremin vurduğu 10 ilimizde bulunan 2 milyon 173 bin konutun 963 bini DASK yani deprem sigortalı durumda. 1 milyon 212 bin konutun sigortası ise bulunmuyor.

Deprem bölgesindeki 10 ilde binalar kaç yaşındaydı? Rakamlar il il açıklandı! En yeni binalar hangi illerde?

Türkiye, sık sık deprem ülkesi olmasıyla gündeme gelirken; Maraş depreminin ardından 'Depremlere ne kadar hazırlıklıyız? Binalarımız ne kadar güvenli?' soruları olumlu yanıt bulamadı. Deprem bölgesindeki 10 ilde binalar kaç yaşındaydı? Rakamlar il il açıklandı! 

Yeni binalar kendi enerjisini kendi üretecek!

TSKB Gayrimenkul Değerleme, yeşil binalara ve bu binaların sayılarının artırılması gerektiğini vurguladı. Buna göre yeşil bina sayısında 2017 yılından beri dünyada ilk 10 ülke arasında olan ve 2019'da altıncı sıraya yerleşen Türkiye, bugün Avrupa ülkeleri arasında ilk sırada yer alıyor.

Bitlis'teki tekstil atölyeleri binaları 10 yıllığına kiraya verilecek!

Bitlis İli İl Encümen Başkanlığı, Bitlis Beş Minare'deki tekstil atölyeleri binalarını 10 yıllığına kiraya verilecek.

Bina risk tespit kılavuzu 10 soruda tüm detaylarıyla!

İzmir’den sonra dikkatler binaların dayanıklılığına yöneldi. Vatandaşlar, "Acaba evimiz depreme karşı dayanıklı mı?, Binanın risk tespiti nasıl yapılır?, Riskli çıkan binada tapuya şerh konuluyor mu?" gibi soruların yanıtlarını arıyor. İşte 10 soruda risk tespit kılavuzu...

Kartal'daki 10 blokluk lojmanda karot testi iddiası!

Kartal’ın Gümüşpınar Mahallesi’nde 10 bin metrekarelik alana 40 yıl önce lojman olarak inşa edilen, 10 bloktan meydana gelen 100 dairede oturanlar, binaların bir kısmına karot testi yapıldığını iddia etti.

İstanbul'da binalar yenilenmeli ve yeni yapılar depreme uygun yapılmalı!

İstanbul depremi için hazırlanan uzman raporunda, 2 bin 500 ile 10 bin arasında çok ağır hasarlı bina olacağı belirtiliyor. En önemli önlemler, binaların yenilenmesi ve konutların depreme uygun yapılması.

Deprem sigortası neleri kapsıyor? Hangi binalar güvence altında?

İzmir'de toplam 1 milyon 10 bin 220 olan evlerin yüzde 56'sı yani 634 bini deprem sigortalı. Peki deprem sigortası neleri kapsıyor? Deprem sigortasında hangi binalar kapsam dışı kalıyor?

kordonda binalar 10 metre daha yükselecek Haberi

kordonda binalar 10 metre daha yükselecek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürürlüğe konulan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği’nde yapılan kat yüksekliği artışları İzmir’in simgesi Kordon’un silüetini bozacak. Pek çok İzmirli’nin sahile paralel ve yüksek yapılaşmasından dolayı kent içine hava girişini engellediği, denizden görüntüsü nedeniyle ’Çin Seddi’ benzetmesi yaptığı binalar daha da yükselecek. Bu yönetmeliğin kentin yapılaşmasını tamamlamış bölgelerine kapsamlı imar planı revizyonları yapılmadan uygulanması durumunda İzmir’in yaşanmaz hale geleceği uyarısı yapan, caddelerin ışıksız, havasız, karanlık mekanlara döneceği riski olduğunu açıklayan Mimarlar Odası’nın korktuğu oldu.


KONAK BELEDİYESİ ÖNLEMEK İSTEDİ


Yönetmeliğin ardından Konak Belediyesi, silüetin bozulmaması, başta Kordon olmak üzere kıyıda mevcut binaların daha da Çin seddine dönüşmemesi için harekete geçti. Konak Belediye Meclisi Kasım 2014’teki toplantıda aldığı kararla, kat yüksekliğini 3 metre ile sınırlandırdı. Konak Meydanı - Alsancak...