18 / 05 / 2024

Körfez riskli bina

Körfez riskli bina

Körfez Kirazlıyalı Mahallesi’nde metruk binaların yıkılması ve ya önlem alınması isteniyor. Çocuk parklarının yanında bulunan metruk binalar tinerci ve evsizlerin meskeni oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 5 yılda İstanbul'da riskli bina bırakmayacağız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Nurdağı'nda inşaatı tamamlanan köy evlerinin anahtar teslim töreninde yaptığı açıklamada 5 yılda İstanbul'da riskli bina bırakmayacaklarını söyledi.

İstanbul'da 200 binden fazla riskli bina bulunuyor!

İstanbul İl Afet Risk Azaltma Planı Hazırlık Toplantısı'nda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul'da 200 binden fazla riskli bina bulunduğunu dile getirdi. 

Körfez'de 5 katlı hasarlı bina yıkıldı!

Kocaeli'nin Körfez ilçesindeki 5 katlı binanın yıkımı  Kocaeli  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Körfez Belediyesi ekipleri tarafından gerçekleştirildi.

Körfez'de itiraz reddedildi, yıkıma başlandı!

Kocaeli Körfez Güney Mahallesi’nde bulunan 5 katlı bina için yasal sürecin tamamlanmasıyla beraber Körfez Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkım çalışmalarına başlandı.

Körfez Sahili'ndeki 'hayalet ev' korkutuyor!

Kocaeli Körfez Yarımca sahilinde sahipsiz halde duran bina çevrede yaşayan vatandaşları korkutuyor.

Körfez'de 10 ayda 26 riskli yapı yıkıldı!

Körfez Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından 2019 yılının ilk 10 ayında 26 riskli yapının yıkım işlemi tamamlandı. 5 yapı için ise süreç devam ediyor.

Türkiye’de riskli bina kalmayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yılda 300 bin, 5 yılda ise 1.5 milyon konutu dönüştürmeyi hedeflediklerini söyleyerek, “Türkiye’de artık riskli bina kalmayacak. 2023, 2053 hatta 2071’in Türkiye’si için canla başla çalışacağız” dedi.

Körfez'de vatandaşların şikayet ettiği bina yıkıldı!

Kocaeli'nin Körfez Güney Mahallesi’nde çöplük halinde bulunan metruk bina şikayetler üzerine yıkıldı.

Çanakkale'de 879 riskli bina yıkıldı!

Çevre ve Şehircilik Çanakkale İl Müdürü Ömer Bolat, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında bugüne dek 966 adet riskli bina tespit edildiğini söyledi.

Kocaeli Körfez'de 150 metruk bina yıkıldı!

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde, metruk halde terk edilen ve çevre için tehlike oluşturan 150 bina 2018 yılında yıkıldı.

Kocaeli Üniversitesi Körfez Kampüsü 15 Ekim'de teslim edilecek!

Kocaeli Körfez Belediyesi tarafından inşaatı devam eden Körfez Kampüs binasında sona gelindi. Bina, 15 Ekim'de Kocaeli Üniversitesi’ne teslim edilecek.

Kocaeli Körfez'de 21.2 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

Kocaeli İli Körfez İlçesi, Yarımca Köyü'nde yer alan 4 katlı betonarme bina ve arsası 21 milyon 226 bim 862 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Körfez'de 46 metruk bina yıkıldı!

Kocaeli Körfez Belediyesi tarafından ilçede bulunan tehlike arz eden ve görüntü kirliliği oluşturan 84 metruk binadan 46'sı yıkıldı.

Körfez riskli bina Haberi

Körfez riskli bina

Körfez'in Kirazlıyalı Mahallesi’nde atıl durumda bulunan metruk binaların yıkılması ve ya önlem alınması isteniyor. Çocuk parklarının hemen yanında da yer alan metruk binalar Kirazlıyalı Mahallesi’nde artarken, belediye tarafından yıkım yapılması isteniyor.

Kocaeli Zirve Gazetesi'nden Nabi Yazıcı'nın haberine göre; bir sahil mahallesi olarak bilinen ve çok sayıda villa ile yazlık evlerin bulunduğu mahallede, sahipleri tarafından terk edilen binalar tinerci ve evsiz insanlar tarafından kullanılmaya başlandı.

Çocuk parklarının da yanında bulunan binalar nedeniyle çocuklarını oyun oynamaya korkarak gönderdiklerini ve rahat uyuyamadıklarını belirten vatandaşlar, “Belediyenin bu binaların yıkımını yapmasını ya da çevresini tamamen kapatarak önlem almasını istiyoruz. Binalara giren çıkan ve burada kalan insanlar yarın bize ve çocuklarımıza zarar verebilirler” diyor.

Belediye yetkilileri daha önce de alınan şikayetler sonrasında bina sahipleri ile...