21 / 05 / 2024

Körfezin konuta ilgisi arttı

Körfezin konuta ilgisi arttı

GYODER tarafından düzenlenen '14. Gayrimenkul Zirvesi'nde konuşan Eva Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, yabancı yatırımcıların Türkiye'den aldıkları konutlarla ilgili bilgi verdi. Körfez'in konuta ilgisi bir yılda yüzde 200 arttı.

Türkiye’de ev ne zaman alınır?

Türkiye’de konut sorunu toplumsal bir krize dönüşmüş durumda. Kiracı ve ev sahipleri arasındaki anlaşmazlık artarken, konuta erişim de zorlaşıyor. Peki konut almak, yatırım yapmak için uygun zaman mı? Türkiye’de ev ne zaman alınır? İşte cevapları…

Kıbrıs'ta konut fiyatları ikiye katlandı! Vatandaş konuta ulaşmakta zorluk yaşıyor!

Kıbrıs İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, konut fiyatlarının ikiye katlandığını belirterek vatandaşların konuta ulaş makta zorluk yaşadığını açıkladı.

KONUTDER: İstanbul’un yıllık 123 bin yeni konuta ihtiyacı var!

KONUTDER, İstanbul için 10 yıllık konut ihtiyacını ortaya koyan ayrıntılı bir “İstanbul Konut Stratejisi Raporu” hazırladı. Rapora göre İstanbul’un yıllık 123 bin adet yeni konuta ihtiyacı olduğu ortaya çıktı.

Kiralık konuta talep arttı, satılık konut fiyatları düştü!

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi ve sahibindencom işbirliği ile hazırlanan sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü ağustos ayı sonuçları açıklandı. Buna göre kiralık konuta talep artarken, satılık konut fiyatları düştü.

İzmit körfezinde ne oldu? Neden turkuaz renginde?

İzmit’in göz bebeği olan İzmir Körfezi turkuaz renge boyandı. Körfezin rengi dikkat çekerken merak uyandırdı. Körfez rengi için açıklamalar ve araştırmalar yapıldı. İşte İzmit körfezine ne olduğunun açıklaması burada.

Marmaris'te küçük oteller konut oluyor!

Pandemi ile birlikte izole yaşam sürmek isteyen vatandaşlar özellikle Marmaris'te konut kiralamaya başladı. Konutlara artan bu talep sonrasında bölgedeki küçük oteller yıkılarak konuta dönüştürülmeye başladı. 

Yastık altı yatırımlar konuta gitti!

Konut kredisinde yüksek faizlere rağmen konut satışlarında artış devam etti. Gayrimenkul temsilcileri yastık altı döviz yatırımlarının konuta gittiğini dile getirdi. 

Alim Karaca: Fethiye'nin bütüncül imar planı sorunu çözülmeli!

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, ilçeye ziyarete gelen Muğla Valisi Orhan Tavlı’ya tersanenin taşınması, bütüncül imar planı ve körfezin temizlenmesi problemlerini anlattığını ve çözüm için destek istediğini belirtti.

Konuta Çinli ilgisi artar mı?

Son dönemde Çinli yatırımcılar Türkiye ile ilgilenmeye başlamıştı. Peki konuta Çinli ilgisi artar mı?

Yabancı yatırımcının konuta ilgisi pandemi öncesine geri döndü!

Yabancılara geçen ay satılan 3 bin 893 adet konut, tarihin en yüksek ağustos ayo  rakamları olarak kayıtlara geçerken, yurt içinde ilk vakanın görüldüğü Mart'taki satışları da geçmiş oldu.

Normalleşmeyle birlikte yabancıların konuta ilgisi canlandı!

Aren Group Üst Yöneticisi (CEO) Muhammed Mansour yaptığı açıklamada, normalleşme sürecine geçilmesiyle beraber yabancıların Türkiye'de konut alımına ilgisi yeniden canlandığını söyledi.

Konut inşaatında son durum!

Hükümetin konuta talebi canlandırmak için başlattığı hamleler sektöre yaradı. Konutta ve inşaatta işler iyice açıldı. 

Değirmendere sosyal merkez ve otopark projesinde sona yaklaşılıyor!

Körfezin incisi konumunda bulunan Gölcük Değirmendere’de  geçtiğimiz aylarda yapımına başlanan kapalı pazar, otopark ve sosyal merkezin inşaatında sona yaklaşıldı.

Körfezin konuta ilgisi arttı Haberi

Körfezin konuta ilgisi arttı

GYODER tarafından düzenlenen '14. Gayrimenkul Zirvesi'nde konuşan Eva Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, yabancı yatırımcıların Türkiye'den aldıkları konutlarla ilgili bilgi verdi. 

Yazıcı "Yabancıların alan bazında Türkiye'ye yaptıkları yatırımları incelelendiginde 2014 senesinde 2013'e göre yüzde 78 daha fazla alana yatırım yaptıklarını görüyoruz. Yatırım yapan kisi sayısı da yüzde 66 artmış. 

Yabancıya yapılan satışlar içinde Körfez ülkeleri payının nasıl değiştiğini incelediğimizde ise 2014 senesinde yine 2013 yılına göre yüzde 167 daha fazla yatırım yaptıklarını görüyoruz. Veriler bize yatırım yapan kisi sayısının ise bir önceki yıla göre yüzde 200'ün üzerinde arttığını gösteriyor. Bir önceki yıla göre yabancı yatırımcılar içindeki Körfez ülkelerinin payı yüzde 25'den yüzde 38'e çıkmış durumda" diye...