30 / 04 / 2024

koronavirüs gayrimenkul sektörü etkileri

koronavirüs gayrimenkul sektörü etkileri

TSKB Gayrimenkul Değerleme Özel Projeler Departmanı Yöneticisi Berk Ünsal, koronavirüs sonrasında gayrimenkul sektörünün nasıl olacağına ilişkin açıklamalarda bulundu...

Koronavirüsle gayrimenkulde dijital dönem başladı! 

Koronavirüs sebebiyle, iş ve gündelik yaşamın ağırlıklı olarak internet üzerinden devam ettirilmesiyle gayrimenkul sektörü de dijital ortama taşındı...

Gayrimenkul sektöründe ücretli çalışan sayısı 122 bin 179'a çıktı!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada "TÜİK ücretli çalışan istatistikleri Eylül 2023 verilerine göre gayrimenkul sektöründe ücretli çalışan sayısının 122 bin 179'a ulaştığını söyledi.

Veysel Bakgör: Gayrimenkul sektörü zorlu bir süreçten geçiyor!

GYODER Yönetim Kurulu Üyesi ve BAKYAPI Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Bakgör konut satışları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada gayrimenkul sektörünün zorlu bir süreçten geçtiğini söyledi.

1915 Çanakkale Köprüsü gayrimenkul sektörünü nasıl etkileyecek?

Türkiye’nin dev projesi 1915 Çanakkale Köprüsü 18 Mart'ta hizmete açılıyor. Peki 1915 Çanakkale Köprüsü gayrimenkul sektörünü nasıl etkileyecek? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...

Gayrimenkul sektöründe online teknoloji dönemi!

Koronavirüs salgını ile beraber gayrimenkul sektöründe dijitalleşme hız kazanmaya başladı.  Son zamanlarda alıcıların yüzde 89'u kiralama ve satın almalarını online gerçekleştiriyor. 

Kovid-19'la gayrimenkul sektöründe neler değişti?

Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı ve Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Harun Tanrıvermiş, koronavirüs salgınının gayrimenkul sektörü, satış ve kira fiyatları ve gelecekte sektörde yaşanabilecek değişikliklerle ilgili bir yazı kaleme aldı. 

Gayrimenkul sektöründe 2021'in ilk yarısında neler değişti?

Colliers International tarafından Türkiye Gayrimenkul Piyasası Raporu 2021 – İlk Yarı raporu hazırlandı. Peki raporda hangi verilere yer verildi? 2021'in ilk yarısında gayrimenkul sektöründe neler oldu? İşte ayrıntılar...

Koronavirüs AVM sektörünü nasıl etkiledi?

Türkiye'nin önde gelen varlık yönetim şirketlerinden biri olan Esas Gayrimenkul CEO'su Cem Eric, Türkiye'de AVM sektörünün koronavirüs salgınından nasıl etkilendiğini açıkladı.

Amazon, ABD'de gayrimenkul sektörünü olumlu etkiliyor!

Koronavirüsün kazananlarından Amazon, ABD’nin pandemiyle kötüleşen gayrimenkul sektörüne yabancı yatırım getiriyor. Önceden ofis alan yabancı gayrimenkul yatırımcıları, şimdi depo ve lojistik tesis satın alıyor. 

Gayrimenkul sektörü 2020'yi rekorla kapatıyor!

Gayrimenkul sektörü 2020 yılını koronavirüs pandemisine rağmen rekorla kapatıyor. Kamu ve özel bankalarının düşük faizli kampanyası sayesinde 11 ayda yaklaşık 1.4 milyon konut satıldı.

​Koronavirüs gayrimenkul sektörünü şekillendirdi!

Koronavirüs emlak sektörünü yeniden şekillendirdi. Artık mülkler, sanal turlarla gezilirken tapular da online olarak satın alınabiliyor.

Koronavirüs emlak sektöründe neleri değiştirdi?

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını emlak sektöründe değişimlere neden oldu. Bazı şirketler de 'home office' çalışma sistemini kalıcı duruma getirdi.

Gayrimenkul sektöründe koronavirüs dönemi!

Koronavirüs döneminde gayrimenkul sektöründeki değişimleri anlatan Prokule Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Gürlek, ''Covid-19 virüsünün etkisi ile gayrimenkul yatırımı, alım satım gibi işlemler ikinci plana itilmeye başlandı'' dedi.

Kovid-19 salgını gayrimenkul sektörünü nasıl etkiledi?

Koronavirüs salgını sonrasında gayrimenkul tercihleri de değişti. Salgınla birlikte gayrimenkul sektöründe, bahçeli ve balkonlu evlere talep arttı ve arsa satışları da patladı...

koronavirüs gayrimenkul sektörü etkileri Haberi

koronavirüs gayrimenkul sektörü etkileri

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını insan sağlığının yanı sıra ekonominin aktörleri olan sektörleri de farklı şekillerde etkiliyor. Gelişmeleri, gayrimenkul açısından inceleyerek çeşitli sektörlerde meydana gelen değişim ve dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulunan TSKB Gayrimenkul Değerleme Özel Projeler Departmanı Yöneticisi Berk Ünsal, salgın sonrasında yatırımcılar için yeni fırsatlar oluşabileceğini belirtiyor. 

Koronavirüs salgını farklı çalışma kollarında birçok sektörü doğrudan etkiliyor. Konaklama, perakende, turizm, konut gibi sektörler, global bir belirsizlikle karşı karşıya olsa da arz ve talebi oluşturan şartlardaki değişim, yaşananların sektörlere etkilerinin farklılaşmasını da sağlıyor. TSKB Gayrimenkul Değerleme Özel Projeler Departmanı Yöneticisi Berk Ünsal, gayrimenkul perspektifinden yaptığı araştırmada, salgının etkilerinin zayıflamasından sonra hızla yükselişe geçmesi öngörülen sektörlere ilişkin konuştu.

Ünsal’a göre; endüstriyel yapılar ve kiralık depo, tarım ve hayvancılık, sağlık gibi sektörler ihtiyaç...