14 / 05 / 2024

korumalı işyerinin özellikleri nelerdir

korumalı işyerinin özellikleri nelerdir

Devlet tarafından teknik ve mali yönden desteklenen ve çalışma ortamı özel olarak düzenlenen korumalı işyerinin fiziksel koşulları nelerdir? İşte Korumalı işyeri yönetmeliği kapsamında yer alan esaslar...

İBB, Tuzla Hali’ndeki 244 iş yerinin kiralanma ve satışına onay verdi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi, Tuzla'da yapımı süren ve yaş sebze ve meyve halindeki 244 iş yerinin kiralanması veya satılmasına oy çokluğu ile onay verdiğini duyurdu. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş açıkladı! Korumalı iş yerlerine 1 milyon 34 bin lira ödenek aktarıldı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, geçen sene zihinsel ve ruhsal engelli vatandaşların özel sektörde istihdamını desteklemek amacıyla korumalı iş yerlerine 1 milyon 34 bin lira ödenek aktarıldığını açıkladı. 

Motorola, Yeni Katlanabilir Razr 40 Serisini Tanıttı: İşte Özellikleri ve Fiyatları!

Tabii, işte Motorola'nın bugün heyecanla beklenen Razr 40 serisini duyurduğu bilgisi. İşte Motorola Razr 40 ve Razr 40 Ultra modellerinin özellikleri ve fiyatı...

Bütçe dostu OPPO A1x gözler önüne çıktı! İşte özellikleri ve fiyatı akılları baştan aldı!

OPPO, bütçe dostu akıllı telefonu A1x'i tanıttı. Bu cihaz, teknik özellikleri, tasarımı ve fiyatı ile dikkat çekiyor. İşte detaylar!

O ilimizde belediye birçok yeni işyerinin ihalesini yapıyor! 50 bin 700 TL’den başlıyor…

Belediye yeni sanayi iş yerinin satış ihalesini yapacağını duyurdu. İşte yatırımcıların merak ettiği detaylar…

Bosch HomeProfessional Çamaşır Makinesi 23.150 TL! İşte özellikleri! 2 Şubat 2023 fiyat listesi

Çamaşır makinesi almak isteyen kişiler için en uygun ve en kaliteli çamaşır makinelerini araştırıyor. İşte bu noktada, Bosch HomeProfessional Çamaşır Makinesi özellikleri ve kalitesiyle ön plana çıkıyor. İşte detaylar...

Bosch Serie 2 Çamaşır Makinesi 10.340 TL! İşte özellikleri! 28 Ocak 2023 fiyat listesi

Çamaşır makinesi almak isteyenler için en uygun ve en kaliteli çamaşır makinelerini araştırıyor. İşte bu noktada, Bosch Serie 2 Çamaşır Makinesi özellikleri ve kalitesiyle ön plana çıkıyor. İşte detaylar...

Karşınızda Galaxy A14 5G! İşte özellikleri ve fiyatı

Samsung 2023'e yeni teknolojik telefonla girdi. geçen yılki Galaxy A13 5G'nin özellik ve fonksiyon olarak çıtayaı yükselterek bir üst modeli olan Galaxy A14 5G tanıtıldı ve hayranları özellikleri ve fiyatını öğrenmek için internetten fiyat araştırması yapmaya başladı.

Peugeot e-2008 satışa çıktı! İşte özellikleri ve 27 Ekim 2022 fiyat listesi

Peugeot uzun zamandır beklenen elektrikli SUV modeli  e-2008'i Türkiye'ye getirdi. İşte Peugeot e-2008 fiyatı ve özellikleri...

Üç tekerlekli Kymco CV3 Türkiye'de ! İşte özellikleri ve 29 Eylül 2022 fiyatı

Kymco'nun ilk üç tekerlekli scooter modeli olan CV3, 2022 model olarak Türkiye'de de satışa çıkarıldı. Peki Kymco CV3’ün fiyatı ne kadar ve CV3 özellikleri nelerdir? İşte detaylar.

OnePlus Nord Watch'ın sızdırılmadık detayı kalmadı! İşte özellikleri ve tasarımı

OnePlus Nord Watch hakkında sızdırılan bilgiler dikkat çekti. Akıllı saatin neredeyse tüm detayları ortaya çıktı. Henüz resmi tanıtımı yapılmayan OnePlus Nord Watch'un özellikleri, tasarımı ve hatta fiyatı dahi şimdiden ortaya çıkmış oldu.

Yerli elektrikli traktör sessizliğini bozdu İşte özellikleri ve çıkacağı tarih

Daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın deneyerek tanıttığı ve 2022’de seri üretime geçeceği duyurulan yerli elektrikli traktörden sonunda ses geldi. Traktörün özelliklerinin geliştirildiği belirtilirken seri üretim için ise 2023 işaret edildi.

Tecno Pop 6 Pro tanıtıldı! İşte özellikleri..

Tecno, orta ve daha düşük seviyeler için geliştirdiği yeni Tecno Pop 6 Pro telefonunu tanıttı. İşte detaylar...

korumalı işyerinin özellikleri nelerdir Haberi

korumalı işyerinin özellikleri nelerdir

Korumalı işyerinin fiziksel koşulları nelerdir?

İşgücü piyasasına kazandırılmaları güç olan zihinsel veya ruhsal engelli bireylere istihdam oluşturmak amacıyla Devlet tarafından teknik ve mali yönden desteklenen ve çalışma ortamı özel olarak düzenlenen işyeri "korumalı işyeri" olarak ifade ediliyor.


Korumalı işyerinde; işyeri yöneticisi ile mesleki ve teknik eğitim alanında yükseköğrenim görmüş veya usta öğreticilik yeterliliğini haiz eğitici personel istihdamı zorunlu tutuluyor.


İşyeri yöneticisi, birden fazla korumalı işyerinin yöneticisi olamaz. Ancak, nitelikleri haiz olmak kaydıyla, aynı iş yerinde eğitici personel görevini yürütebiliyor.


Korumalı işyerinde, işyerinin kapasitesine göre ayrıca teknik, idari ve yardımcı personel ile ihtiyaç duyulabilecek diğer personel çalıştırılabilir.


Korumalı işyerinin özellikleri nelerdir?

Korumalı işyeri yönetmeliğine göre; korumalı işyerinin fiziksel koşulları aşağıdaki özellikleri taşımalıdır:

- Türk Standartları Enstitüsü tarafından işyerleri için belirlenen fiziksel standartlar, korumalı işyerlerinde de geçerlidir. Korumalı...