15 / 05 / 2024

Korumalı işyerlerinin işleyişine ilişkin esaslar

Korumalı işyerlerinin işleyişine ilişkin esaslar

Devlet tarafından teknik ve mali yönden desteklenen ve çalışma ortamı özel olarak düzenlenen işyeri, korumalı işyeri olarak karşımıza çıkıyor. Peki korumalı işyerinin işleyişine ilişkin esaslar nelerdir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş açıkladı! Korumalı iş yerlerine 1 milyon 34 bin lira ödenek aktarıldı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, geçen sene zihinsel ve ruhsal engelli vatandaşların özel sektörde istihdamını desteklemek amacıyla korumalı iş yerlerine 1 milyon 34 bin lira ödenek aktarıldığını açıkladı. 

Kanal İstanbul'da flaş gelişme! Panama ile teknik ve idari işbirliğine gidilecek! 

Kanal İstanbul için Panama ile teknik ve idari işbirliğine gidilmesini de öngören Türkiye ile Panama Arasında Denizcilik Anlaşmasının Onaylanmasını Uygun Bulduğuna Dair Kanun Teklifi kabul edildi. İşte o teklifle ilgili tüm ayrıntılar...

TOGG'un yola çıkmasına kısa bir süre kala Türkiye'den sürpriz hamle! İşbirliğine gidecek

Türkiye'nin ilk yerli elektrikli otomobili TOGG yıl sonunda üretilerek bantlardan inecek. Geçtiğimiz günlerde otobandaki deneme testi görüntüleri ilgi uyandıran TOGG, sürpriz bir adımla işbirliğine gidecek. İşte detaylar...

Almanya'da Heilbronn Kent Meclisi cami inşaatı için imar değişikliğine onay vermedi!

Almanya'nın güneyinde yer alan Heilbronn Kent Meclisi, şehir merkezinde cami inşası için sunulan imar değişikliğine onay vermedi. 

Kuşadası'ndaki imar planı değişikliğine Belediye ve Mimarlar Odası'ndan tepki!

Kuşadası'nda yazlık siteler arasında kalan 22 dönümlük tek yeşil alanın imarı, Özelleştirme İdaresi tarafından “Turizm, ticaret, konut alanı” yapıldı. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ve Mimarlar Odası Başkanı Ümit Acar imar değişikliğine itiraz edeceklerini belirtti.

Gürsel Tekin'den İstanbul'un 2 ilçesindeki imar planı değişikliğine tepki!

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın iki ilçede yaptığı imar planı değişikliğine tepki gösterdi. 

Şantiye Şefleri Hakkında Yönetmelik mahkemeye takıldı!

Türkiye’de inşaat sektörü, yapı kalitesi, kentsel dönüşüm politikasıyla önemli hale gelirken, inşaat işleyişine ilişkin bir yasa değişikliği, mahkemeye takıldı...

İmar Planı Değişikliğine Dair Değer Artış Payı Hakkında Yönetmelik!

İmar Planı Değişikliğine Dair Değer Artış Payı Hakkında Yönetmelik bugünkü 31245 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Halk GYO'nun esas sözleşme değişikliğine onay!

Halk GYO'nun esas sözleşme değişikliğine Genel Kurul onay verdi. 

Esenler rezerv alanı için yeni imar planı değişikliğine onay!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından İstanbul'un plansız yapılaşmış ilçelerinden olan Esenler'i depreme hazır ve daha sağlam hale getirecek imar planı değişikliğine onay verildi.

Büyükçekmece göl havzası imar planı değişikliğine bölge sakinlerden tepki!

İBB Meclisi’nde kabul edilen plan değişikliğiyle Büyükçekmece göl havzasında yapılaşmanın yasak olduğu bölge, Yeşilay için imara açıldı. Yapılacak binanın büyüklüğü ve kaç kat olacağı belirsiz.Bölge sakinleri imar planı değişikliğine tepkili.

İstanbul Finans Merkezi için düzenleme sinyali!

Maliye Bakanı Naci Ağbal yaptığı açıklamada, "İstanbul Finans Merkezi Projesi içerisinde, finansal sistemi oluşturan kurumların yapıları, işleyişine ilişkin çok daha liberal, daha serbest piyasa ekonomisine dayalı düzenlemeler yapmamız gerekiyor." dedi.

Yeni yapılar için rejim değişikliğine gidiliyor!

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, 16 Nisan’da yapılacak referanduma ilişkin açıklamalar yaptı. Candan, simgesel yapılarının yıkıldığını ve yeni inşa edilen okul, hükümet konağı, adalet sarayı gibi yapılar için rejim değişikliğine doğru gidildiğini belirtti.

Korumalı işyerlerinin işleyişine ilişkin esaslar Haberi

Korumalı işyerlerinin işleyişine ilişkin esaslar

Korumalı işyerinin işleyişine ilişkin esaslar!

Devlet tarafından teknik ve mali yönden desteklenen ve çalışma ortamı özel olarak düzenlenen işyeri, korumalı işyeri olarak tanımlanıyor. Korumalı işyerleri, işgücü piyasasına kazandırılmaları güç olan zihinsel veya ruhsal engelli bireylere istihdam oluşturmak amacı ile destekleniyor. Peki, korumalı işyerleri nasıl işliyor? Korumalı işyerinin işleyişine ilişkin esaslar nelerdir?


Korumalı İşyerinin İşleyişine İlişkin Esaslar

Korumalı işyerinin işleyişine ilişkin esaslar, Korumalı İşyeri Yönetmeliği kapsamında 13, 14 ve 15. maddede şu şekilde açıklanıyor:


Korumalı işyerine engelli bireylerin kabulü

MADDE 13 – (1) Türkiye İş Kurumuna kayıtlı ve korumalı işyerinde çalışmak isteyen engelli bireyler bireysel olarak veya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri aracılığı ile işyerlerine başvururlar. İşyeri, işe aldığı engelli bireyleri en geç bir ay içinde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Aile...