02 / 05 / 2024

Korunan alanların yönetimi

Korunan alanların yönetimi

CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Koruma statüsü bulunan alanlarla ilgili olarak Bakanlık ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında görev ve yetki karmaşası bulunduğu iddiasına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Konut sitesinde oturanlar dikkat! Peyzaj alanlarında bunu yapın, yılda 600 bin TL kazanın

Site aidatlarının yükselişinde önemli kalemlerden biri de peyzaj masrafları. Ankaralı mühendis Fatih Çolak X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda sitelere peyzaj alanlarında uygulayarak para kazanacakları bir öneride bulundu. Yüzlerce takipçisi Çolak’ın fikrini onayladı.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce açıkladı: ‘Askeri alanların imara açılması afet yönetiminde riski arttırdı!’

TMMOB Şehir Plancıları Odası Genel Merkezince düzenlenen 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü 47’nci Kolokyumu’nda konuşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce, “Askeri alanların imara açılması, afet yönetimi bakımından riskleri arttırdı ve şehirlerin planlanması bakımından büyük zaaflar yarattı” dedi.

İstanbul Finans Merkezi’nin ticari alanlarının kiralanmasına yönelik anlaşma yapıldı!

İstanbul Finans Merkezi’nde ticaret ve hizmet alanlarının kiralanması ve yönetim danışmanlığına ilişkin iş birliği anlaşması yapıldı.

Tesis Yönetimi sektörünün pazar payı 76,3 milyar dolara ulaşarak her yıl yüzde 12,6 büyüyecek!

MarketsandMarkets tarafından yayınlanan verilere göre dünya çapında tesis yönetimi pazarının 2026 senesine kadar yıllık yüzde 12,6’lık büyüme oranıyla 76,3 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor. Senyonet CEO’su Mehmet Yıldızdoğan'dan konuya ilişkin önemli açıklamalar...

Silikon Vadisi Bankası'nın iflası, risk yönetimi ve likidite politikalarının önemini bir kez daha gözler önüne serdi!

Fitch adlı uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu, Silikon Vadisi Bankası'nın (SVB) iflasının, artan faiz oranları ortamında risk yönetimi ve likidite politikalarının ne kadar önemli olduğuna işaret ettiğini belirtti.

'Ben hep 50 liralık benzin alıyorum' diyenler dikkat! 2022'de hep 50 liralık benzin alanların kaç litresi kayboldu? 

Uluslararası akaryakıt fiyatlarındaki artış ve TL'de yaşanan değer kaybı, pompa fiyatlarına yansıyor. Peki 2022'nin başında 50 liralık benzin alanların yıl sonunda kaç litresi kayboldu? İşte o rakamlar...

Afet riskli alanların dönüştürülmesine ilişkin faiz destekli kredide anapara üst limiti yükseltildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi kapsamında hak sahipliği esas destek sağlanacak kredi anapara tutarı üst limiti yükseltildi.

Korunan Alanların Tespit, Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelikte Değişiklik!

Korunan Alanların Tespit, Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31769 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliğinde Değişiklik!

Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasın Dair Dair Yönetmelik bugünkü 31712 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İstanbul'daki sanayi ve üretim alanlarının yüzde 60'ı deprem bölgesinde!

TÜSİAD, TÜRKONFED ve SEDEFED'in iş birliğinde hazırlanan rapor, İstanbul'daki sanayi ve üretim alanlarının yüzde 60'nın deprem bölgesinde bulunduğunu, ekonomik zararın 25 ila 300 milyar doları ulaşabileceğini ortaya koydu.

Bakırköy Belediyesi deprem toplanma alanlarını satışa çıkardı!

İstanbul Bakırköy Belediyesi, üyelerin kararları doğrultusunda Koru Florya’nın yanında alan yer alan deprem toplanma alanlarının satışı için karar aldı.

Emlak ve emlak yönetimi bölümü mezunlarının istihdamı mecliste!

Emlak ve emlak yönetimi bölümü mezunlarının istihdamı meclis gündemine taşındı. CHP'li Aytekin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sulak Alanların Korunması Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Sulak Alanların Korunması Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31428 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Korunan alanların yönetimi Haberi

Korunan alanların yönetimi


CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Koruma statüsü bulunan alanlarla ilgili olarak Bakanlık ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında görev ve yetki karmaşası bulunduğu iddiasına ilişkin soru önergesi hazırladı.


Durmaz sorularının Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Durmaz önergesinde "Korunan alanlar konusunda Türkiye'de ciddi bir yönetim karmaşası olduğunu görüyoruz. 2011 yılında çıkarılan 644 ve 645 sayılı KHK’lar ile bakanlıkların yapılarında bazı değişikliklere gidildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı ’nın görev ve yetkileri değiştirildi. Bu kapsamda, Bakanlığınıza bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü var. Benzer şekilde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ’nda ise Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü var.


Yasaya baktığımızda Milli parklar, tabiat parkları, tabiat anıtları, tabiatı koruma alanları, sulak alanlar...