14 / 05 / 2024

köy ifraz

köy ifraz

İfraz işlemi, arsanın birden fazla parsele bölünmesi olarak tanımlanıyor. Peki ifraz işlemi nasıl yapılır? Köy yerleşik alanlarında ifraz işlemi nasıl yapılır? Köyde ifraz şartları nelerdir?

Köy yerleşim alanlarında ifraz nasıl olur?

İfraz tapu kütüğünde tek parsel olarak kayıtlı bulunan bir taşınmaz malın düzenlenen haritalara göre ayrılması işlemine deniyor. Peki, köy yerleşim alanlarında ifraz nasıl olur?

Köy yerleşik alanlarında ifraz şartları!

İfraz işlemi ile, arsa birden fazla parsele bölünebiliyor. Ancak söz konusu işlemin şartları, planlı ve plansız alanlarda farklılık gösteriyor. Peki, köy yerleşik alanlarında ifraz şartları nelerdir?

Köy yerleşik alanında ifraz ve yapılaşma şartları neler? İşte yayınlanan duyuru!

5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu hükümleri köy yerleşik sınırları içerisinde uygulanmıyor. 5403 sayılı kanun uygulamaları köy yerleşik alanı ile ilgili duyuru yayınlandı. İşte detaylar...

Köyde ifraz nasıl yapılır?

Plansız Alanlar Tip İmar Yönetmeliği esaslarına göre, köyde çıkmaz sokaklara cephesi olan parseller ifraz edilemiyor. İfraz suretiyle çıkmaz sokak oluşturulamıyor. Peki, köyde ifraz nasıl yapılır?

Köyde ifraz şartları nelerdir?

İfraz işlemi, arsanın birden fazla parsele bölünmesi olarak tanımlanıyor. Peki ifraz işlemi nasıl yapılır? Köy yerleşik alanlarında ifraz işlemi nasıl yapılır? Köyde ifraz şartları nelerdir?

Kadıköy'de 140 metrekare daire 600 bin TL'ye icradan satılık!

Kadıköy 5. İcra Müdürlüğü, Kadıköy'de 140 metrekare alanlı daireyi 600 bin TL'ye satışa çıkarıyor

Çeşme Köy İçi Taş Evler'de 600 bin TL'ye!

Köy İçi Taş Evler'de fiyatlar 600 bin TL ile 750 bin TL arasında değişiyor

Kadıköy-Kartal metrosu 2011´de hizmette!

Kadıköy-Kartal-Kaynarca Metrosu´nda raylara ilk kaynağı atan Başkan Kadir Topbaş, metronun 2011´in sonunda hizmete gireceğini açıkladı

Alaçatı Köy İçi Taş Evler'in inşaatına eylül ayında başlanacak

Veryeriler İnşaat Alaçatı´da Eylül 2010´da başlatacağı Köy İçi Taş Evler projesinin finansmanında Finansbank ile çözüm ortağı oldu

Veryeriler İnşaat'tan Köy İçi Taş Evler projesi!

Veryeriler İnşaat, "Köy İçi Taş Evler" adlı yeni projesiyle taş evlerden oluşan köy kuracak

İBB'den Kadıköy'de satılık arsa!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kadıköy'deki konut alanı olan arsasını satışa çıkardı

Kadıköy-Kartal metrosu inşaatlarına başlandı!

Günde 1 milyon kişiyi taşıması hedeflenen Kadıköy-Kartal metrosunda istasyon inşaatlarına başlandı

İstanbul'un ilk kent müzesi Kadıköy'de kuruluyor!

Kadıköy Belediyesi, İstanbul'un ilk kent müzesini Kadıköy'de kurmaya hazırlanıyor

köy ifraz Haberi

köy ifraz

Köyde ifraz şartları nelerdir?

İfraz işlemi, arsanın birden fazla parsele bölünmesi olarak tanımlanıyor. İfraz işleminin yapılabilmesi için söz konusu gayrimenkulün bağlı bulunduğu belediyeye gerekli evrakların temin edilmesi ile başvurulması Ayrıca, o sene için belirlenen ifraz tapu harcının da ödenmesi gerekiyor. 


Köyde ifraz şartları Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından hazırlanan "Köy Yerleşik Alanlarında İfraz İşlemleri ve İkinci Konut Uygulaması" hakkında genelge kapsamında açıklanıyor.


T.C.

BAYINDIRLIK VE İSKAN BAKANLIĞI


Teknik Araştırma ve Uygulama Genel Müdürlüğü

ANKARA


26 Ağustos 1988


KONU: Köy Yerleşik Alanlarında İfraz İşlemleri

ve İkinci Konut Uygulaması


Belediye ve mücavir alan sınırları dışında valilik görev kapsamında kalan alanlardaki köy ve mezraların yerleşik alan sınırları içinde valiliklerce 1/1000 ölçekli imar planları yapılmadan geniş çapta ifraz işlemlerine girişildiği ve bu alanlarda ikinci konut niteliğinde toplu halde yapılacak konut veya kooperatif inşaatlarına...