04 / 05 / 2024

Köylerde inşaatları mütahhitler yapacak

Köylerde inşaatları mütahhitler yapacak

Köylerde yapılacak konut ve yapıları devlet ihaleyle müteahhitlere verecek, vatandaş borçlandırılacak. Ayrıca yeni evler için 30 yerine 10 ailenin onay vermesi yetecek.

Türk inşaat devi iflas bayrağını çekti: İnşaatlar yarım kaldı!

Bursa’da ve yurt dışında inşaat faaliyetlerine devam eden Türk şirketi Taham İnşaat iflas bayrağını çekti. 33 senelik uluslararası deneyime sahip olan firmanın İflas etmesi ile birlikte yaptığı inşaatlar da resmen yarım kaldı.

Ankara Dikimevi-Natoyolu Metrosu için yapım ihalesine çıkıldı! Ankara Büyükşehir detayları açıkladı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından "Dikimevi-Natoyolu Raylı Sistem Hattı Yapım İşi" için yapım ihalesine çıkıldığı açıklandı. İşte detaylar ve önyeterlilik şartlarını sağlayıp ihaleye davet edilen o firmalar...

Deprem bölgesindeki inşaatlar için yaklaşık 40 milyar lira hibe desteği verildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı deprem bölgesindeki inşaatlar için yaklaşık 40 milyar lira hibe desteği verildiğini açıkladı.

Hatay'da depremzedeler için inşa edilen köy evleri Kasım'da teslim edilecek!

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felakei olarak nitelendirilen 6 Şubat tarihindeki depremlerden etkilenen Hatay'da, Hatay'da depremzedeler için inşa edilen köy evleri Kasım'da teslim edilecek.

İzmir'in artık yeni inşaatları taşıyacak gücü kalmadı: Kentsel dönüşüme değil, kentsel değişime ihtiyaç var!

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Koray Çetin Onalan, İzmir'in 30 ilçesi olduğunu ve  her yerde inşaat yapıldığını belirterek İzmir'in artık yeni inşaatları taşıyacak gücü kalmadığını söyledi. 

Suudi Arabistan ve Türkiye arasındaki 50 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı için imzalar atıldı

Suudi Arabistan Türkiye’ye 50 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı yapacak. Orient International Invest ile Suudi Arabistanlı Alrabiah firması arasında ikili görüşmeler sonucunda yatırım için imzalar atıldı. İşte detaylar...

Kardemir Karabük işçi alımında son dakika! Kardemir 600 işçi alımı için son günler! Sakın kaçırmayın!

Kardemir Karabük işçi alımında son dakika... Kardemir 600 işçi alımı için son günler... Sakın kaçırmayın... İşte Kardemir işçi alımı ile ilgili detaylar...

TOKİ Balıkesir 2023 projesi için resmen müjde geldi! 160 konutluk yeni proje yarın ihaleye çıkıyor!

TOKİ Balıkesir 2023 projesi için resmen müjde geldi. Bigadiç'te inşa edilecek tam 160 konutluk yeni proje yarın ihaleye çıkıyor...

İngiltere'den mühendisler yıkımı araştırmak için deprem bölgesinde: Bazı inşaatların kalitesi düşük!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler 11 şehri etkiledi. İngiltere'den mühendisler yıkımı araştırmak için deprem bölgesinde: Bazı inşaatların kalitesi düşük!

Arme Yapı Mühendislik Mimarlık Gayrimenkul İnşaat Müteahhitlik Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Arme Yapı Mühendislik Mimarlık Gayrimenkul İnşaat Müteahhitlik Ve Ticaret Limited Şirketi bugün KAadıköy'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Babaoğlu tarafından kuruldu. 

Altın dehası İslam Memiş gram altın için açık açık rakam verdi! Tüm bildiklerinizi unutun! Bu seviyeye hazır olun

Altın fiyatları bugün ABD büyüme rakamlarının açıklanmasının ardından düşüşe geçerken, Altın dehası İslam Memiş, gram altın için açık açık rakam verdi! Tüm bildiklerinizi unutun! Bu seviyeye hazır olun.

KİPTAŞ'tan müjde! Aydınlık Evler'in daire belirleme kuraları 18 Ocak'ta çekilecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ'tan adeta son dakika müjdesi geldi. Tuzla'da inşa edilen Aydınlık Evler'in daire belirleme kuraları 18 Ocak'ta çekilecek...

KİPTAŞ'tan son dakika müjdesi! Tuzla Aydınlık Evler'in daire belirleme kuraları Ocak ayında çekilecek! 

İBB iştiraki KİPTAŞ'tan son dakika müjdesi geldi. Tuzla Aydınlık Evler'in daire belirleme kuraları Ocak ayında çekilecek... İşte konu ile ilgili merak edilen detaylar...

Köylerde inşaatları mütahhitler yapacak Haberi

Köylerde inşaatları mütahhitler yapacak

Kentsel dönüşümün benzerini kırsal alanda da gerçekleştirmeye karar veren hükümet, köylerde yapılacak yeni konut, ahır, avlu ve tesis gibi binaların ihaleyle müteahhitlere verilmesi yönünde düzenleme çıkardı.


ŞARTLAR TÜMDEN DEĞİŞTİ


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın İskan Kanunu Uygulama Yönetmeliği’nde değişiklik yapan yönetmeliği dünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelik, köylerin daha modern yapılara kavuşturulması, nakil ve benzeri gibi zorunlu nedenler ya da toplulaştırma gibi gerekçelerle köylerde yapılacak konutların ihale ve onay şartlarını tümden değiştirdi.


10 AİLENİN ONAYI YETERLİ


Yönetmeliğin 14’üncü maddesinin 6’ncı fıkrasında yapılan değişikliğe göre, merkezi yerleşimi geliştirmek amacıyla nakil, toplulaştırma veya kanun kapsamında yapılacak köy gelişme alanı uygulamalarında, en az 10 ailenin kabul ve taahhüt etmesi şartıyla konut, tarım işletmesi binası, diğer bina ve tesisler devlet eliyle ihaleli inşa ettirilebilecek.


PEŞİN PARA KALDIRILDI


Yine yönetmelikle,...